Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek beszéljek vele,...

Szerintetek beszéljek vele, vagy ne bolygassam a dolgot?

Figyelt kérdés

Középsuliba járok. 2009 óta. 8.után teljesen nem foglalkoztam semmivel, suliba sem jártam be, kivetettem magam, magántanuló lettem, a vizsgákra sem jártam be, 'linkeskedtem'. Eljött a 2012 szeptember, és most már bejártam, és be is járok mindennap a mai napig.(csak ugye nem tanultam) Új ofőm van, aki hallotta a "híremet', hogy rengeteget lógtam stb... Emiatt előitéletei vannak velem szemben, és aljas módszerekkel próbált meg elpaterolni az osztályból, és a suliból, nameg a családit el akarta vetetni a szülőktől.De az aljas állításaival szemben (hadd ne részletezzem..), bebizonyítottuk hivatalos úton, önkormányzat stb.. hogy nem igaz amiket most állított. (ráadásul a többi tanárt is ellenem uszította, akik mesélték hogy miket mondott rólam az ofő nekik, azóta ők is rossz szemmel néznek rám, pedig előtte tök jól kijöttem velük meg minden.) Úgy hogy most még 1 dolog ami miatt haragszik rám, mert nem sikerült neki velem is ezt megcsinálnia, mint pár emberrel az osztályból... Na a lényeg az h azóta viszonylag normális, csak teljesen közömbös velem, még hozzám sem szól, csak ha nagyon muszáj. pl amikor flegmáskodik.

Az utóbbi pár napban magamba szálltam egy kicsit, és elgondolkodtam hogy ez így nem lesz jó, ideje lesz összeszednem magam, mert így nem lesz belőlem semmi, elég volt ebből a faja életből. Úgymondd 'megtértem'. Régen minden egyes tantárgyból megbuktam, bukásra álltam, most pedig "csak" 2-3-ból, ahhoz képest nem rossz szerintem.. most már kezdem feljavítani. Neki álltam keményen tanulni, az utóbbi hetek teljes anyagát megtanultam a holnapi dogákra is... (mellesleg milyen könnyen ment, nem gondoltam volna hogy ennyire egyszerű az egész...)

Ennek a lényege az, hogy szerintetek beszéljek-e az ofőmmel, hogy úgymondd 'kössünk' békét, nem akarom én hogy feszültség legyen köztünk, én igenis tanulni akarok, és azt akarom hogy legyen belőlem valami, nem szeretnék vele rosszban lenni. Vagy inkább hagyjam rá, ne bolygassam a dolgot, hanem folytassam a tanulást, és majd esetleg... megváltozik a véleménye rólam, hogy ha látja a javuló jegyeim, hogy igenis ez a gyerek tanulni, és változni akar? (Amúgy a gyakorlati oktatóm meg is dícsért hogy az utóbbi pár napban milyen sokat változtam, annyira hogy gyakorlatból az e havi jegyem 4-es lett. (ami persze jól esett)

2012. nov. 28. 22:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Várj meg néhány dogát, ha lesz pár jó jegyed és panasz sem lesz rád néhány napig, 1-2 hétig, akkor beszélj az ofőddel, hogy meg akarsz változni, amint látja, el is kezdted, és szeretnéd, ha segítene téged ebben. Emellett ha esetleg valami rosszat tettél ellene, kérj elnézést. Egy jó érzésű ember, főleg egy tanár, egy osztályfőnök ezek után nem mondhatja azt, hogy menj a fenébe. De előbb bizonyíts, mielőtt elé állsz.
2012. nov. 28. 23:36
 2/2 anonim ***** válasza:

a legfontosabb, hogy megértetted, hogy nem annyira nehéz tanulni mint elsőre tűnik. az a furcsa, hogy ez leginkább szokás kérdése.

ami még fontos és amiben előre léphetsz, ha nem csak tanulsz, hanem érdekel is amiről tanulsz. és ez a másik megdöbbentő dolog, hogy ez is csak szokás kérdése. akkor leszel igazán sínen, ha erre is rászoksz. Ez kell ahhoz, hogy legyenek kérdéseid. És ez iszonyat fontos!! Ebből minden tanár látni fogja, hogy komolyan veszed azt amin az órán szó van.

amúgy szerintem is adj egy kis időt mindenkinek. hogy lássák, nem csak egy fellángolásról van szó, hanem komolyan gondolod. és készülj fel lehet kemény dolgod lesz, mire hisznek majd neked. de csak úgy lesz esélyed ha nem sértődsz be azért, mert ők nem korrektek veled.

2012. nov. 29. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!