Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Apa mindig elmondja, hogy...

Apa mindig elmondja, hogy mennyire sokat keres, és én közbe meg nagyon spórolok. Hogyan beszéljek vele erről?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy kb még sosem beszéltem vele, sosem foglalkozott velünk igazán, mindig csak a pénz, a az ő élete...

Minden héten elmondja, hogy hú ő mennyire rengeteget keresett, ami igaz is. Tényleg nagyon sokat, többszöröse annak, amit mások megkeresnek...

Eközben én diákmelóból próbálok öltözködni, sampont, stb-t venni, mert félek kérni. Kisebb koromban kértem tőle többször is, de napokig azt kellett hallgatnom, hogy ő most vett nekem 1 sampont.

Szóval félek kérni, meg nem is akarok nagyon tőle függni, de ez így már nagyon nem jó... Tényleg a pénz a mindene, anya rengetegszer veszekedett már vele emiatt, rossz a kapcsolatuk is.

2012. aug. 7. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem vagyok indiszkrét, mit kezd azzal a rengeteg pénzzel? Nem azért dolgozik, hogy a családjának nyújtani tudjon valamit? Mert szerintem a pénz arra való, hogy értelmesen felhasználjuk. Az egyiknek a bankszámlán gyűjtögetés az értelmes "felhasználás", mert havonta lehet gyönyörködni a bankszámlában. A másiknak, pl. neked, már egy sampon vásárlása is értelmes felhasználás. Az ilyen pénzcentrikus emberekkel csak a pénz gyűjtögetéséről lehet beszélni, ha az elköltést vagy annak szinonímáját hallják, megsemmisülnek, süketek lesznek vagy felszívódnak. Attól tartok, a te apukád is ilyen. De ha diákmunkával pénzt keresel, akkor próbálj valami olyasmit, hogy "ennyit kerestem, kéne még hozzá...." Ha a saját pénzedből veszel valamit, akkor meg dicsekedj, hogy "úgy-e milyen klassz!" és kérj tőle tanácsot, hogy szeretnél valamit, mit javasol, milyet válassz stb. Nem javaslom, hogy leülj vele elméletileg beszélgetni a zsugoriságáról.
2012. aug. 7. 20:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Az ember fia általában azért keres rengeteget, hogy a családjának, és a gyerekeinek szuper életet biztosítson. Amennyiben valaki a saját vérétől sajnálja, az valószínűleg a temetésére gyűjt.
2012. aug. 7. 20:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Bikini -

Dalszöveg

1. Körutazáson a Balkánon

Ülök egy száguldó vonaton.

Kiszállok - én csak foglalom a helyet,

Valaki másnak vettek ide jegyet.

2. Kizárom magam a mából,

Ebből a tolakodó buta világból,

Kizárom magamat végre,

Ne jusson minden az ördög kezére.

3. Pénz az isten, az ördög örül,

Jobb, ha megtanulsz ördögül.

Nem is olyan vidám, én elismerem,

Ha itt élne, zokogna Woody Allen.

2.

R. ||: Minden mindenki ellen,

Mindegy, csak dolgozni ne kelljen.

Mindenki mindenki ellen,

Mindegy, csak dolgozni ne kelljen.

Tankcsapda -

Dalszöveg

Robot munka garzonlakás

Ugorjunk a feneketlen kútba

Két isten van a Pénz meg a Baszás

A régi már eltűnt a múltban

Nincs többé útban...

"Neon fények nagyon félek"

Csinált ember műanyag étel

Volt Egy aki a kereszten végezte de

Rajta kívül nincs több kivétel

Zavaros a vétel...

Akik életet adnak

Halált is adhatnak

A Kísérlet száma:

Hat pont hatvanhat

Azt hiszed ébren vagy

Pedig altatnak de ha

Neked ez is elég

Hiába jön el a vég

Egyedül állsz majd a sorban

Hiába akarod Őt ha

Nincs elég erőd

Nem fogod látni hogy hol van

Ha neked ez is elég

Hiába jön el a vég

Egyedül állsz majd a sorban

Hiába hívod Őt ha

Nincs elég erőd

A levágott fejed

Ott lesz a porban

Nincs többé útban!

Ott fogsz majd Égni

Ahol senki se? lát...

Tankcsapda -

Az emberek meg néznek

Hogy az Isten a pénz lett

Sorban nyílnak a bankok és

Az jelenti a rangot

Hogy mennyire állat az autód

Mekkora mellű a nőd és hogy

Meddig bírod feltekerni

A kocsidban a hangerőt

A kocsidban a hangerőt!

2012. aug. 7. 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondd neki,hogy ő is a temetésére gyűjt, mint az öregek?
2012. aug. 7. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Ül a pénzeszsákok tornyán,röhög magában és dörzsölgeti a tenyerét,hogy hehe,ti kis csórók,megszívtátok.
2012. aug. 7. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg tőle, hogy egyáltalán minek neki gyerek, ha az a pár rongyos húszezres annyival fontosabb neki? MEg magyarázd el neki, hogy lehet még beteg, amikor egy idegen nem fog rá vigyázni úgy, mint a saját gyereke, akár mennyit ad neki, de ha tőletek azt a pénzt megvonja, akkor ti se, aztán nézhet magára, amikor a sz.rba fetreng, mert nincs aki kivigye, meg éhenhal, mert nem lesz aki kaját adjon neki. Ha nem hat rá, akkor kérdezd meg, hogy kit nyom annyira, hogy neked egy samponra nem jut. De általába ez a megaláztatottság érzés, hogy mi van, ha ő szorul rátok, mi lesz vele, be szokott jönni.
2012. aug. 8. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!