Szerintetek, hogyan beszéljek a szüleimmel?
A szüleim el határozták, hogy kiköltözünk, svájcba egy év múlva. Én most 7.-es vagyok, tehát 8. után (ált. isk-ba járok), bár így is úgy is iskolát kell váltanom, de pl. az összes többi barátomat itt kell hagynom:(
Aztán még van az, hogy anyukám depressziós volt... karácsonykor végig sírt... utána 2 hónapig ott lakott egy ilyen klinikában... oda minden délelőtt megy most is.. a baj az, hogy ugyanolyan lett mint apukám, leszarja(bocsánat),hogy a lakás mocskos, kupis, éshogy mi mit csinálunk... (én és a 2 öcsém)... anyukám kinn ül az erkélyen és cigizik...(apukám is néha) meg játszik a telóján...
Volt olyan, hogy elfelejtett vacsit csinálni... tegnap a 2 öcsém haverjaiknál már ettek... ahogy anyukám és apukám is... engem meg elfelejtettek... tegnapelőtt meg gyros volt... de én nem kaptam...
aztán tegnap kérdeztem apukám, hogy van-e ragtapasz (mert én nem találtam) erre ő celluxal és vattával akart nekem csinálni... és nem mondtam, hogy nem az nekem nem kell (kicsit hangosabban) erre ő tökre kibukott és utánam dobta a celluxot és mondta (németül), hogy mekkora segg vagyok...
13/l mit tegyek?
Csomó iskolában nincs családvédelmis tanár. Max. papíron, de sok helyen még úgy se.
Menj be a Gyermekjóléti Szolgálathoz, beszélj egy családgondozóval a problémáidról, és ők majd megpróbálnak segíteni neked, és a szüleidnek. Ha a szüleid nem akarnak ebben együtt működni, vagy nem tud mit tenni a családgondozó, akkor a gyámhatóság védelembe fog venni, és akkor már muszáj lesz a szüleidnek ráncba szednie magukat, különben kiemelnek a családból egy gyerekotthonba, ahol rendesen fogsz kaját kapni, foglalkoznak veled, amíg a szüleid észbe nem kapnak.
rendben köszönöm:)
a szüleim svájciak, ezt elfelejtettem...
azért még megpróbálok velük beszélni...
az egyik nagyim halálosan beteg, abban a házban lakik amelyikbe költözünk majd 1 év múlva
a másik nagyim szintén svájcban, egy kis faluban lakik, oda nem szeretnék menni... azaz egyáltalán nem akarok svájcba menni :/
Egy újabb unatkozó kiskamasz...
A kérdés kamu.
Ja,és úgy számoltok,kb. egy év múlva meghal a nagyi?
Ugyan már...
nem kamu kérdés...
és nem nem úgy számoltunk, hanem ha kimennénk az ápolónő helyett apukám figyel rá, adja a gyógyszereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!