Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek, hogyan beszéljek...

Szerintetek, hogyan beszéljek a szüleimmel?

Figyelt kérdés

A szüleim el határozták, hogy kiköltözünk, svájcba egy év múlva. Én most 7.-es vagyok, tehát 8. után (ált. isk-ba járok), bár így is úgy is iskolát kell váltanom, de pl. az összes többi barátomat itt kell hagynom:(

Aztán még van az, hogy anyukám depressziós volt... karácsonykor végig sírt... utána 2 hónapig ott lakott egy ilyen klinikában... oda minden délelőtt megy most is.. a baj az, hogy ugyanolyan lett mint apukám, leszarja(bocsánat),hogy a lakás mocskos, kupis, éshogy mi mit csinálunk... (én és a 2 öcsém)... anyukám kinn ül az erkélyen és cigizik...(apukám is néha) meg játszik a telóján...

Volt olyan, hogy elfelejtett vacsit csinálni... tegnap a 2 öcsém haverjaiknál már ettek... ahogy anyukám és apukám is... engem meg elfelejtettek... tegnapelőtt meg gyros volt... de én nem kaptam...

aztán tegnap kérdeztem apukám, hogy van-e ragtapasz (mert én nem találtam) erre ő celluxal és vattával akart nekem csinálni... és nem mondtam, hogy nem az nekem nem kell (kicsit hangosabban) erre ő tökre kibukott és utánam dobta a celluxot és mondta (németül), hogy mekkora segg vagyok...

13/l mit tegyek?

2012. máj. 13. 09:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

nézd..elhiszem, hogy ez így rossz neked, de anyukád nyilván nem poénból volt azon a klinikán, és nem direkt felejti el a vacsit, hanem azért, mert problémái vannak. ha annyira szükséged van ragtapaszra, akkor jobb híján apukád verziója is megtette volna. ha nincs itthon, nincs itthon, ő segíteni akart.

látod, hogy valami nincsen rendben otthon..hey, mi lenne, ha a változatosság kedvéért felemelnéd a hátsódat, nem nyavajognál, hanem főznél egy teát, kimennél anyukádhoz a teraszra, megkérdeznéd, hogy hogy van, ne segíts-e valamit..?

csak egy ötlet, ha kipróbálod, mi bajod lehet..? hajrá.

neadjisten' csinálhatnál magadnak vacsit. vagy valamelyik nap - persze, nem mondom, hogy mindig - de ha látod, hogy itt máshogy nem lesz kaja, esetleg megcsinálhatnád te az egész családnak.

Svájc meg fasza hely, fogd fel lehetőségként; megtanulsz németül, ráadásul Magyarországhoz képest sokkal feljettebb, több a lehetőség..és szerezhetsz új barátokat. van, hogy muszáj menni, nem tehetsz mást. fiatal vagy, "képlékeny", nem lesz nehéz alkalmazkodnod.

bocsánat, ha néhol kicsit nyers voltam, csak bosszant, hogy egyedül te tudnál segíteni saját magadon, erre itt sajnáltatod magad. cselekedj, ember! (:

azoknak meg, akik a családsegítőt és a gyámhivatalt ajánlgatják, tudok gratulálni..

2012. máj. 13. 18:32
 12/14 A kérdező kommentje:

köszi utolsó...:)

németül már tudok beszélni:)

amúgy igazából az van, hogy anyukám szuperül van.. csak leszar mindent.. egyszerűen olyan extra laza lett.. régebben mindig zavarta, hogy volt egy kis kupi de most le se szarja

általában olyan este 7-re érek haza.. és tanulnom kell meg az állataimmal foglalkozni...

2012. máj. 13. 19:25
 13/14 Tóth Bulcsú ***** válasza:

Kedves 11-ik válaszoló!

Engedd meg, hogy én is előre gratuláljak hozzád! Remek szülő lehetsz/leszel ilyen hozzállással.

Egy 13 éves kislánynak stabil, szerető családi háttére van szüksége a megfelelő fejlődéshez. Ezt egy másik országba való költözés elég komolyan megnehezítheti. Az anyjának a depressziója és az apának az apátiája sem mentség a gyermek elhanyagolására. A kérdésből kiderül, hogy van még két másik öccse is, akik barátoknál esznek, mivel nyilván otthon senki nem csinál nekik kaját. Nekik is saját magukra kéne főzniük, mikor még a 13 éves nővérüknél is fiatalabbak? Azért nehogymár egy 13 éves lánynak kelljen átvennie a családfő szerepét, főzni, mosni, takarítani, emellett még pátyolgatni a szüleit is, csak mert ők mostanában nincsenek olyan passzban! Még jó, hogy el nem várod, hogy pénzt is keressen helyettük. Csak ismételni tudom magam, nem egy katonai bázison lévő 20 éves srácról van szó, akit csak úgy le lehet segg***ezni, hanem egy fejlődésben lévő 13 éves lányról. Szerintem rohadtul jogos, hogy ne egy celluxos vattapamaccsal lássák el a sebét, hanem rendes orvosi sebtapasszal. Aki csak egy kicsit is ért a gyermekvédelemhez, az tudja, hogy az elhanyagolás már veszélyeztető tényező, és igenis szakember bevonását teszi szükségessé.

Továbbá jó lenne, ha nem olyasvalaki ugatna be, aki nem tud különbséget tenni a gyermekjóléti szolgálat, a családsegítő, a gyámhivatal és a gyámhatóság között.

2012. máj. 13. 21:45
 14/14 anonim ***** válasza:

13 evesen nem olyan kislany mar, es nem azt mondtam, hogy o lassa el a csaladot, hanem azt, hogy ne nyafogjon, mikor o is latja, hogy nem minden fasza otthon, hanem probaljon meg javitani a sajat pici eletkejen. mellesleg ez a kerdes egyike azoknak a bizonyos kerdeseknek, amik nem valaszt es megoldast varnal (mivel azzal itt senki szolgalhat), hanem pont azt, amit a valaszolok tesznek; sajnalatot, hogy belelovaljak magukat abba, hogy milyen rossz nekik.

valoban nem vagyok tisztaban azzal, hogy mi a kulombseg a 600 fele hasonlo celra szakosodott szervezet kozott. ha rosszul fogalmaztam, ertsd ra a megfelelot a szovegkornyezetbol.

2012. máj. 13. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!