Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez nem túlzás?...

Szerintetek ez nem túlzás? Hogy képes valaki ekkora félelemben élni?

Figyelt kérdés

Nővérem szerintem paranoiás.

Egy közepes nagyságú, nyugodt városban élünk, ahol soha nem történik semmi.

Ő azonban teljesen ki van rajta akadva, hogy esténként egyedül járkálok az utcán. Már évek óta ezt teszem, és soha semmi nem történt még, szinte egy lélekkel sem szoktam találkozni. De ő biztos benne, hogy leütnek, kirabolnak, megerőszakolnak, elrabolnak szervkereskedők stb... Világosan megmondtam már neki, hogy nem fogom amiatt lemondani az imádott edzéseimet, mert este van vége. Kocsim nincs, helyijárat felénk nem jár, így kénytelen vagyok este 10-kor egy fél órás sétára. Nem is szoktam félni, egyrészt azért, mert nem vagyok egy gyámoltalan nő, másrészt tényleg nem történt még semmi rossz.

Viszont ő ki sem meri tenni a lábát este egyedül az utcára, sőt szinte sehová sem jár egyedül. Kb. úgy fogja fel az életet, hogy minden sarkon egy gonosz gyilkos leselkedik ránk. Rossz tapasztalata tudtommal neki sincs, esetleg túl sok krimit nézett.

Mindezt meg is érteném, ha a nyóckerben vagy valami hasonló fekete negyedben laknánk, de nem. Attól meg csak rosszabb lesz, ha fél, úgy még inkább bevonzza a bajt magának.

Nektek erről mi a véleményetek? Kinek van igaza?

Én 20, ő 23.

2012. nov. 24. 14:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Régen más volt a stop.Vidékre jártam tanítani. 10:40-kor lett vége az órámnak, már nem értem el a buszt. A következő valamikor délután 3-kor indult. Egy kétgyerekes anyának ennyi holtidő? Kimentem a város szélére, s stopoltam. Nekem sem volt soha bajom, elbeszélgettünk a vezetőkkel.Volt, mikor teherautóra kéredzkedtem fel, mert a kisfiam betegen feküdt otthon, minél hamarabb haza akartam érni. Ma már nem intenék le senkit.Még délben sem.

Ha este kell hazajönni, nem viszek táskát: pénz, bérlet a zsebbe.

Sokszor látok idős hölgyeket, nyaklánc, fülbevaló, aranykarkötő - s csodálkoznak, hogy a piacról hazáig kísérik őket, s a kapuban rabolják ki.

De újabban hallani bedrogozott ámokfutókról, akik bárkire lecsapnak. Ezeket meg nem lehet kivédeni.

2012. nov. 25. 12:38
 22/29 anonim ***** válasza:
67%

a "semmirossznemtörtént" meg "bevonzza" lapján inkább a nővérednek van igaza

kicsit még naiv vagy, de addig jó, amíg megengedheted magadnak.

"És tényleg nem szeretném csak emiatt lemondani az edzéseimet."

nézd, ez olyan mint a lottó. minden hónapban megjátszhatod, aztán vagy eltalálod vagy nem.

ha szerencsés vagy, egész életedben nem talál be senki, de minél többet járkálsz, annál nagyobb az esély rá. döntsd el te, hol a határ.

"Hát én tényleg határozott vagyok, nem vagyok egy félénk kislány, tehát nem tűnhetek potenciális áldozatnak. :)"

ez 4 kanc.nak késsel, boxerrel nem sokat számít. legfeljebb határozottan fogsz visítani...

"Meg is tudom védeni magam szerintem, bár még utcai bunyóban nem volt részem."

látszik hogy még naiv vagy

"Szerencsére azért nem olyan hely ez, ahol mindennaposak ezek a dolgok."

elég ha csak pont harmadnap történik és pont veled. de ha ennyire magabiztos vagy, menj, úgyis csak a saját károdból tanulsz.

"A magabiztos nőktől az aberrált,beteg emberek is tartanak. "

a pszichopaták nem éreznek megbánást és félelmet, ezt jobb, ha tudod.

"soha nem értettem a parázós embereket, de szívük joga félelemben élni, csak engem ne oktassanak ki. "

én meg ugyanezt gondolom a naiv libákról

"Szép dolog hogy ilyen bátor vagy meg erős, meg nem vagy gyámoltalan, de hidd el ez egészen addig tart, míg valami rosszkinézetű jóember oda nem ballag hozzád egy bökővel"

erről van szó. ugye van az a vicc, hogy nyuszika kiabálja az erdő közepén, manikűrözés közben, hogy "élezem a körmöm és ha erre jön az oroszlán, széttépem"...

ezért mondom, hogy a nyuszikák addig kiabálnak, amíg tényleg arra nem jár az oroszlán.

"A magabiztos nőkről előbb fogják azt gondolni,hogy majd elkezd sikogatni,kiabálni,és itt már nő is a lebukás veszélye. "

szerintem amikor fényes nappal véresre vernek egy izmos férfit az utcán, pont enm az fogja érdekelni őket este, hogy hogy sikoltozik egy nő... egyből akkora pofont kapsz hogy elájulsz, aztán megerőszakolnak, ellopják az értékeid, és ha nem vérzel el, magadhoz térsz, köszönetet mondasz, hogy nem vágták fel a hasad.

nyilván a nők nem is arról híresek, hogy jól tudják kezelni az erőszakot vagy jó döntési, önismereti képességeik lennének.

erre is csak azt mondom, amíg nem kerülsz oda, addig hiszel minden hülyeségben, aztán egy csapásra szertefoszlik az álom, amikor a valósággal találkozol.

2012. nov. 25. 15:47
 23/29 A kérdező kommentje:
Aham. Legalább megtudtam, hogy még fényes nappal is félnie kell az embernek gyalogosan, hacsak nem falkában közlekedik és nincs nála gázspray.
2012. nov. 25. 16:52
 24/29 A kérdező kommentje:
Én sem azt mondom, hogy rossz dolgok velem nem történhetnek, csak az már régen rossz, ha valaki ekkora rettegésben éli az életét.
2012. nov. 25. 16:58
 25/29 anonim ***** válasza:
Abban igazad van, hogy ekkora rettegésben nem szabad élni. Azonban te meg pontosan a másik véglet vagy. Énabszolútnemféleksenkitőléspassz. Egy minimális óvatosság azért nem árt az embernek, szerintem azzal nagyon merész vagy, hogy 20 éves lány létedre sötétben fél órát gyalogolsz hetente többször is. Ez nem arról szól, hogy ki hogy vonzza a bajt, visszatérek Bándy Katára, már valaki írta. Szegény lány nem hiszem, hogy nagyon vonzotta volna a bajt, egész egyszerűen ott volt rosszkor rossz helyen. Pont ott volt egy aberrált, aki be volt drogozva és úgy gondolta, ezt a kiscsajt elkapom. Szóval kissé nagy az arcod, legalább próbálj meg valamilyen elővigyázatossági intézkedéseket megtenni, mint javasoltam, tanulj meg robogózni, vegyél egy robogót, mindjárt jóval kisebbre csökken az esélye annak, hogy a fél órás éjszakai sétálgatásod közben valaki megtámad. De persze te tudod, aztán mondjuk ha mégis valami probléma van, akkor jól üsd le a támadót vagy akár támadókat, még akkor is, ha késsel, boxerrel stb. jönnek rád. Sok sikert hozzá!
2012. nov. 25. 17:24
 26/29 A kérdező kommentje:
Az a minimális óvatosság megvan. Van nálam "eszköz" és nyitott szemmel járok.
2012. nov. 25. 17:38
 27/29 anonim ***** válasza:
És ha nem lesz időd használni az eszközt? De arra nem válaszolsz, hogy pl. a robogós ötlettel mi a probléma? Vagy akkor bicikli.
2012. nov. 25. 17:39
 28/29 anonim ***** válasza:
63%
Elég a Tények híreit hallgatni: FÉNYES DÉLBEN!!! leütötték a buszmegállóban, gyerekkocsit toló kismamát leütöttek, s elvették a táskáját, két, beszélgetve poroszkáló nyugdíjasnak kitépték a kezéből a szatyrát...És mindenki állt nézett, mert pillanatok alatt lezajlott az egész. Ezek anyagi okból történő támadások. Aztán vannak az éjszakaiak: nővérszállásra gyalogoló ápolónő, diszkóból egyedül hazainduló tinilány/akinek a Józsi porszívójában találták meg az iratait/, állítólag a Józsi is azt mondta, megyek, és ha utamba akad egy nő, megerőszakolom. Aztán meg is ölte. Nálunk volt egy német vendég, s mondtam, megyünk tűzijátékot nézni. Elképedt, este 9-kor két nő az utcára? Alig tudtam neki megmagyarázni, hogy itt nem kell félni. Eltelt 20 év, és bizony, egyre inkább veszélyes lett az éjszakai utca nálunk is.
2012. nov. 25. 18:13
 29/29 anonim ***** válasza:
fölösleges győzködni, mondom addig nagy a szája, amíg meg nem tömik. másból úgyse tanul.
2012. nov. 25. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!