Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez nem túlzás?...

Szerintetek ez nem túlzás? Hogy képes valaki ekkora félelemben élni?

Figyelt kérdés

Nővérem szerintem paranoiás.

Egy közepes nagyságú, nyugodt városban élünk, ahol soha nem történik semmi.

Ő azonban teljesen ki van rajta akadva, hogy esténként egyedül járkálok az utcán. Már évek óta ezt teszem, és soha semmi nem történt még, szinte egy lélekkel sem szoktam találkozni. De ő biztos benne, hogy leütnek, kirabolnak, megerőszakolnak, elrabolnak szervkereskedők stb... Világosan megmondtam már neki, hogy nem fogom amiatt lemondani az imádott edzéseimet, mert este van vége. Kocsim nincs, helyijárat felénk nem jár, így kénytelen vagyok este 10-kor egy fél órás sétára. Nem is szoktam félni, egyrészt azért, mert nem vagyok egy gyámoltalan nő, másrészt tényleg nem történt még semmi rossz.

Viszont ő ki sem meri tenni a lábát este egyedül az utcára, sőt szinte sehová sem jár egyedül. Kb. úgy fogja fel az életet, hogy minden sarkon egy gonosz gyilkos leselkedik ránk. Rossz tapasztalata tudtommal neki sincs, esetleg túl sok krimit nézett.

Mindezt meg is érteném, ha a nyóckerben vagy valami hasonló fekete negyedben laknánk, de nem. Attól meg csak rosszabb lesz, ha fél, úgy még inkább bevonzza a bajt magának.

Nektek erről mi a véleményetek? Kinek van igaza?

Én 20, ő 23.

2012. nov. 24. 14:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Neked van igaza, nővérednek is, de ő nagyon túlzásba esett.

A barátnőm is ilyen ő sem mer éjszaka egyedül mászkálni, igaz a város ahol mi élünk az nem éppen a legnyugisabb, bár én jó környéken lakok, a barátnőm viszont nem annyira a legjobb környéken, de mégsem volt még eddig semmi baj. Ő mondjuk ki mer menni egyedül, de amikor buliról megyünk haza akkor mindig vagy átjön hozzám, vagy hazakísérem.

A mai világban tényleg nem lehet tudni mi vár rád, mert hallottam már olyanról is hogy a legnyugisabb utcákba is képesek megtámadni valakit, de mégsem kell túlparázni.

A nővéreddel az a baj szerintem hogy őt már ért egy ilyen sokkoló élmény és azóta rendesen bevan tojva, csak ti nem tudtok róla, mert magába folytja ami elég nagy baj. Ha meg nem akkor ő ilyen parás, ez ezzel jár sajnos.

Ezek ellen azért lehet védekezni kisebb praktikákkal, a legtöbb bűnöző csak akkor támad ha az áldozat elég feltűnő, és mindene elő van véve, a telefon, a táska a háta mögött lóg, és abba van mindene, félig kilóg a pénztárcája stb...

Én ezen eléggé kivagyok akadva egyeseken, simán ki lehet így rabolni valakit, feltűnés mentesen.

A barátnőmre is egyszer nagyon rászóltam mert hátitáskát hordott a pénztárcája meg egy oldal zsebbe volt és nem volt rendesen bezárva, és simán észrevehető volt hogy mi van ott meg feltűnés mentesen is ki lehetett volna venni. Ha pedig feltűnő hogy elég drága telefonokkal járkál akkor akár erőszakkal is képesek elvenni, vagy ha látják hogy fél az illető, mutogatja magát, akkor az erőszakra is sok esély lehet. A nővéred kicsit beképzeli, de ha te kicsit is védekezel este akkor nem érhet baj, edzésedet meg az egyéb programjaidat ilyenért kár lenne lemondanod. Szerintem ne hallgass a nővéredre, egyik füleden be a másikon ki, és ennyi, idővel abba fogja hagyni. Meg már felnőtt nő vagy nem gyerek, azért erre is gondoljon.

2012. nov. 24. 14:47
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

Én nem mondom, hogy a nővéred nem esik túlzásba, de....

Azért neked is óvatosabbnak kéne lenned. Elég "nagyképűen" nyilatkozol, hogy nem félsz, nem tudnának tenni veled semmit stb. Manapság elég rossz a közbiztonság. Este fél órát egyedül sétálni elég merész. Legalább menj biciklivel vagy szerezz be egy robogót és tanulj meg robogóval közlekedni, akkor azzal azért biztonságosabb.

2012. nov. 24. 14:56
 13/29 anonim ***** válasza:

Engem majdnem megerőszakoltak nyilvános helyen,egy nyári este.Addig mindig lehajtott fejjel mászkáltam az utcán,nem szóltam vissza ha valaki beszólt nekem,nem néztem az emberek szemébe.Az a szemét beteg,aki engem bántott,ezt vette észre,és ezt használta ki.Vannak a tipikusan áldozat típusú nők.Akikre az a jellemző,amit fent leírtam. A magabiztos nőktől az aberrált,beteg emberek is tartanak.

Te nem vagy a leírtak alapján áldozat típus,de a nővéred igen.Ezért beszélgess el vele,mond ezt el neki. Előzzétek meg a bajt.Sajnos baj,nem csak a 8. kerületben meg a "fekete övezetben" történhet,hanem békés kisvárosban is sajnos.Ha van kérdésed,írj privátban és segítek,ha tudok!

2012. nov. 24. 16:03
 14/29 anonim ***** válasza:
23%

a nővéred tényleg paranoiás. és mellette még tipikus áldozat is. ha ő kimenne az utcára, tuti az első ember leütné, mert akaratlanul is keresné az ilyen helyzeteket.

16 éves korom óta egyedül mászkálok még éjszaka, sötétben is, igaz nem vagyok egy klasszikus jó nő, akire minden férfi rámozdul, ha elmegyek előtte, de én nem csak az utcán járkáltam anno, hanem simán beültem idegenek kocsijába, ha épp nem jött a busz.

még csak meg sem próbáltak felém közeledni, pedig az aztán tényleg olyan helyzet, ahol még fel is darabolhatott volna, nem derül ki soha :)

sztem érezték rajtam, h nem fosok, megbízom bennük egy bizonyos szintig, és nem éltek vissza vele. vagy csak szerencsém volt. nem tudom. de mindenesetre soha nem az volt az első gondolatom, hogy na, ez is tuti ukrán maffiózó szervkereskedő baltásgyilkos :)

soha nem értettem a parázós embereket, de szívük joga félelemben élni, csak engem ne oktassanak ki.

visszatérve: egy halom jó élményem van amiatt, mert ki mertem lépni az utcára, és nem otthon ültem fosva, h OMG, csak nehogy valami bajom essen :D

2012. nov. 24. 16:21
 15/29 anonim ***** válasza:
63%

Nézd. Akinek szándékában áll megerőszakolni/kirabolni/megverni az marhára nem fog visszariadni attól, ha te kihúzod magad, és "bátran sétálsz". Attól még áldozat lehetsz, mert gyengébb fizikumú vagy, és egyedül vagy. Lehet, hogy a nővéred túlzásba viszi a dolgot, te viszont nagyon félvállról veszed.

Ráadásul nagyon szélsőségekben gondolkozol, tehát nálad kb ez a két alternatíva van, hogy:

-éjjel egyedül gyalogolsz haza

-nem mész sehova sötétedés után.

Kicsit azért figyelhetnél jobban a biztonságodra: pl. gázspray a zsebben, és nem gyalogolni, hanem biciklizni.

Szép dolog hogy ilyen bátor vagy meg erős, meg nem vagy gyámoltalan, de hidd el ez egészen addig tart, míg valami rosszkinézetű jóember oda nem ballag hozzád egy bökővel. Mert erre Magyarország minden pontján megvan az esély, ha nem is ugyanakkora.

Nem azzal vonzod be a bajt, hogy félsz, hanem azzal, hogy potenciális áldozat vagy - ez nem a hozzáállásodtól függ, hanem attól a ténytől, hogy egyedül vagy, és marhára nincs nálad semmi arra az esetre, ha megtámadnának.

2012. nov. 24. 16:53
 16/29 A kérdező kommentje:
Ne hidd azt, hogy semmi sincs nálam. :)
2012. nov. 24. 17:00
 17/29 anonim ***** válasza:
16:53! Bizonyított,hogy akiknél gázspray van az esetek döntő többségében NEM TUDJÁK használni. Amúgy gondoljunk csak bele,a támadók nagy része nem akar kockáztatni. A magabiztos nőkről előbb fogják azt gondolni,hogy majd elkezd sikogatni,kiabálni,és itt már nő is a lebukás veszélye. És ezt nem saját kútfőből szedem,hanem ezek tények.Persze kivételek mindig vannak.
2012. nov. 24. 17:12
 18/29 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, tél van, nyakig beöltözve mindenki: miből gondolja bárki is azt, hogy na, ez egy magabiztos csaj?

Más: Senki nem tudja, mit tenne ilyen helyzetben, sokaknak ekkor úgy lizsibbad az agya a rémülettől, hogy egy hang nem jön ki a torkán. Nem lehet tudni, hogy ki tartozik ebbe a kategóriába. A gázsprayt meg nem a táskában kell tartani, hanem szépen diszkréten marokrafogni, ha sötétben baktatunk haza. Persze ezt sem lehet tudni, hogy ki lesz az, aki képes lesz használni, de még mindig jobb, mintha nem lenne semmi nálunk.

(mondjuk, ha van nálad valami eszköz a védekezésre, akkor nővéred tényleg túlzásba viszi, de szerintem a bicikli még mindig jobb választás lenne.)

2012. nov. 24. 17:44
 19/29 anonim ***** válasza:

" igaz nem vagyok egy klasszikus jó nő, akire minden férfi rámozdul, ha elmegyek előtte, de én nem csak az utcán járkáltam anno, hanem simán beültem idegenek kocsijába, ha épp nem jött a busz. "

Szerinted csak a megerőszakolás az, ami előfordulhat az éjszaka folyamán? Nem hallottál mondjuk a Rippelék anyukájáról, idős létére leütötték és elszedték a táskáját. És még millió más ilyen dolog. Lehet, csak a kabátod tetszik meg neki vagy a telefonod.

Ne értsetek félre, nem a kérdező nővérét védem, de néha azért borzasztóan lazán tudják venni az emberek, meg vannak győződve arról, hogy velük nem történhet semmi rossz. Aztán meg ki tudja....

Ez az idegen mellé még kocsiba is beülök azért rázós....

2012. nov. 24. 18:29
 20/29 anonim ***** válasza:

oké, hogy rázós idegen mellé kocsiba ülni, és fiatalabb is voltam mint most, de tényleg egy ujjal sem nyúlt hozzám senki.

sztem azt gondolták, ha ilyen bátor vagyok, akkor lehet nálam valami eszköz, amivel hatástalanítani tudom a támadót.

a barátnőm gázpisztollyal járkál, és használni is tudja, szokott gyakorolni lőtéren, ill. elhagyatott helyeken. ennyire azért nem parázom túl a dolgot, igaz velem mindig van egy jó fizikumú srác ha bulizni megyek, ez vagy az öcsém, vagy a párom, és úgy értesültem, hogy az ilyen nőkhöz kevésbé mennek oda támadó szándékkal, mintha csak egyedül lennének. soha nem szoktam berúgni, alkoholt inni ha éjjel járkálok, mert az is rizikófaktor.

2012. nov. 25. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!