Minősít az valakit, ha sorozatokat, szappanoperákat néz nagy beleéléssel?
2. vagyok
Én is szoktam nézni ilyen típusú sorozatokat, és valóban vannak olyanok amikből csak úgy árad a hülyeség, de az is igaz, hogy lehet találni köztük nagyon jókat is. Nézd meg például a Betty a csúnya lányt, és rájössz miről beszélek, nem véletlen, hogy mindmáig az egyik legnépszerűbb telenovella a világon. Egyébként a szappanopera megnevezés az észak-amerikai sorozatokra jellemző, míg Dél-Amerikában telenovellának, vagy teleregénynek hívják. Végtére is magában hordozza a novella műfaji sajátosságait, és ha ez így van akár irodalmi értéke is lehet, az amerikai sorozatokkal szemben. Szóval egyáltalán nem baj, ha valaki szereti őket. Én például sok kifejezést, szófordulatot tanultam már belőlük, amit a mindennapi életben is fel tudok használni, így az ember szókincsének bővítésében is tud segíteni.
Én sorozat mániás vagyok, bár én a krimiket, vígjátékokat részesítem előnyben, de ettől független szerintem semmi baj azzal, ha valaki szereti nézni őket.
Az már más kérdés, hogy csak erről tud beszélni. Nekem is voltak ismerőseim, akiket jobban izgatott a Barátok közt, meg a TV2-ős sorozat szereplőinek élete, mint a saját élete. Az már kóros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!