Baj az, ha lenézek bizonyos népeket vagy neheztelek rájuk?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy miért van ez, de pl. nem tudok egy ázsiait, afrikait annyira tartani, mint egy magyart. Ha meglátok egyet, valamiért lenézem. Ez miért lehet? Illetve vannak olyan népek, amiket okkal nézek le...pl. franciák, amerikaiak. Őket kifejezetten utálom. Más is van úgy, hogy bizonyos népeket nem tart egyenrangúnak? Miért van benne az emberben az az érzés, hogy az ő nemzete a legjobb? Ez így van helyén?2009. aug. 16. 07:22
31/36 anonim válasza:
Most ez olyan dolog, hogy az a nép amelyik arra nem képes, hogy kiemelkedjen a kőbalták korszakából, vagy pedig ha már itt él Európában akkor viselkedjen és alkalmazkodjon, az megérdemli a megvetést.
32/36 anonim válasza:
15:05: nem hiszem el, hogy van olyan ember, aki így gondolkodik. Én szégyenlem magam helyetted! Miért akarod megmondani, hogy ki kivel házasodjon? Egyáltalán ez az egész hogy jön a kérdéshez?
Kérdező, rájöttél már, hogy miért van benned ez az ellenszenv más népek iránt?
33/36 anonim válasza:
15:05-ös! Szégyellheted magad, ilyen ostoba dolgot még gondolni sem lehetne szabad, nemhogy leírni. Úristen, még itt tartanak egyesek?! Szánalmas... Láttál te már félvért? Talán az iskolában cikizik őket, de egyszerűen gyönyörűek, egzotikusak és különlegesek. Talán neonáci lennél? Így már megértem.
A homoszexualitást meg ne keverd bele, mert semmi köze hozzá, pont annyira természetes, mint hogy 2 eltérő rasszba tartozó ember egybekelhet egymással.
34/36 A kérdező kommentje:
Nagyjából meg tudom mondani mindenről, amit ellenszenvesnek találok hogy miért van bennem rossz érzés. Valóban igaz lehet, hogy a médiumok sok olyat közvetítenek, ami ezt a képet erősíti és lehet hogy a valóság valamivel másabb. Habár nem lehet nagyon más mert akkor abból is csak látnánk valamit. A hozzászólások után kíváncsi lettem és megnézném Amerikát. Talán megváltozna a véleményem. Tényleg kellene tapasztalat, de ha anyagilag nem engedhetem meg, hiába akarom.
2009. aug. 17. 12:21
35/36 anonim válasza:
Nem tudom melyik a jobb kifejezés erre: nacionalizmus vagy sovinizmus? Amúgy meg normális ember nem néz le másokat, az természetes hogy mindenki a saját népét tartja a legkiválóbbnak, ez még elfogadható, de más népeket lenézni nem tartom etikusnak.
36/36 anonim válasza:
A cigányokat ne nézze le senki, mert ők a népem, és szeretem őket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!