Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Baj az, ha lenézek bizonyos...

Baj az, ha lenézek bizonyos népeket vagy neheztelek rájuk?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy miért van ez, de pl. nem tudok egy ázsiait, afrikait annyira tartani, mint egy magyart. Ha meglátok egyet, valamiért lenézem. Ez miért lehet? Illetve vannak olyan népek, amiket okkal nézek le...pl. franciák, amerikaiak. Őket kifejezetten utálom. Más is van úgy, hogy bizonyos népeket nem tart egyenrangúnak? Miért van benne az emberben az az érzés, hogy az ő nemzete a legjobb? Ez így van helyén?
2009. aug. 16. 07:22
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
94%
Az természetes,hogy a saját nemzetedet tartod a legjobbnak.A másikat pedig lehet nem kedvelni,de lenézni nem kellene.Útálni pedig végképpen nem.
2009. aug. 16. 07:29
 2/36 A kérdező kommentje:
De nem akarom lenézni, csak ez úgy jön belülről, mikor ilyen emberrel találkozom. Van, amikor tudnék okot is adni, hogy miért, de pl. a feketéket és ázsiaiakat nem tudom, hogy miért nézem le.
2009. aug. 16. 07:32
 3/36 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, hogy az segítene, ha alaposan megismernél pár embert azok közül, akiket lenézel és rájönnél, hogy ők is emberek és nem is olyan mások, mint te. A férjem ázsiai származású, de Amerikában született már (nálad dupla hendikeppel indul ezek szerint...). Azt tudom mondani, hogy ugyanolyan mindenben, mint mások. Ha megismersz ilyen embereket, te is ugyanezt fogod észrevenni. Van egy mondanás, hogy "minden ember más, minden ember ugyanolyan". Ez nagyon igaz. Tehát nem látok okot, hogy miért lenne alacsonyabb rendű a többi nép. Próbáld meg a pozitívumokat keresni. Az ázsiaiak között sok az okos, nagyon jól is dolgoznak, gazdag kultúrájuk van és nem veszett ki belőlük a tradícionalizmus sem. Az amerikaiak pedig kedvesek, barátságosak, rendszeretőek, adakozóak és sok lehetőséget adnak másoknak, amit a saját országuk nem ad meg nekik. Nekem ez a fogadott hazám, és sok jót kaptam tőle. A nemzeti öntudatnak nem kell lenézéssel párosulnia. Attól még lehet valaki büszke a hazájára, hogy tiszteletben tartja a többit is.
2009. aug. 16. 07:44
 4/36 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, megértelek, főleg az amcsikkal kapcsolatban.
2009. aug. 16. 08:07
 5/36 anonim ***** válasza:
43%
Jaja, én is megértelek, főként az amcsikat illetően. Én is utálom mindet az összes hülyeségével együtt és minket is kezdenek elbutítani. Szerintem nem baj, hogy így érzel...jogodban áll.
2009. aug. 16. 08:18
 6/36 anonim ***** válasza:
73%
De jó, hogy egyesek teljesen ismeretlen embereket is lenéznek olyan dolgokért, amiről nem tehetnek...ez csak is a ti intelligenciátokról tanúskodik. Voltatok már az USA-ban egyáltalán? Úgy látszik, hogy Magyarországon most divat utálni az amerikaiakat, ahogy 20 éve még az oroszokat utáltátok. Mindig kell valamilyen ellenség, nem? Ez általában olyan nép, amelyik sokkal többre vitte. Az irigység beszél belőletek.
2009. aug. 16. 08:22
 7/36 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó előtti vagyok. Nem voltam, de nem is akarok oda menni! Nem vagyok irigy, mert nem akarok én is buta lenni.
2009. aug. 16. 08:23
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarsz buta lenni? Már az vagy, ha nemzetiségek alapján ítéled meg az embereket. Nem homogén 1-1 társadalom, mindenki más. Szerintem csak beképzelsz magadnak dolgokat vagy elhiszed, amit a média vetít eléd. Kevesebb TV-t kellene nézned és többet tapasztalni az igazi világról.
2009. aug. 16. 08:26
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Nemhiszem, hogy ez helénvaló lenne, bár néha jómagam is a te cipődben járok. Volt "szerencsém" megismerni pár törököt, ázsiait, feketét, és nem voltak szimpatikusak, ezért valahogy bennem van egy bizonyos szintű antipátia, de alapjában véve nem utálom és nem nézem le őket. A romákkal kapcsolatban más a helyzet, nemrég egyikük ellopott tőlem valamit, ezt elkönyveltem annak, hogy a vérében van, bár valószínű köztük is van rendes, de azért valljuk be őszintén, nem sok. Én azért próbálok ez ellen az érzés ellen küzdeni, mert nem helyes, Isten mindannyiunkat egyenrangúnak teremtett, nemzettől, fajtól függetlenül.
2009. aug. 16. 08:28
 10/36 A kérdező kommentje:
Én sem voltam még, de tuti nem is tudnék ott élni. Látunk és hallunk eleget az amerikai kultúráról. Nem hiszem, hogy oda kellene menni megnézni személyesen ahhoz hogy tudjuk mennyire gáz. A sztereotípiákban is van valami igazság. Különben nem alakultak volna ki, nem??
2009. aug. 16. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!