Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézik le a dohányzó...

Miért nézik le a dohányzó embereket?

Figyelt kérdés

2012. nov. 19. 00:52
1 2 3
 11/28 Knapp ***** válasza:

A lenézik nem jó kifejezés, mert attól még, hogy valaki nem dohányzik, nem lesz "felsőbbrendűbb".

Az tény, hogy a dohányosok egy káros szenvedély rabjai.

Mindenkinek magánügye, hogy mivel cseszi el az életét, de:

- a dohányzó nők nagyobb eséllyel szülnek koraszülött vagy akár fogyatékos babát és főleg a fiatal csajok körében egyre divatosabb a cigizés. Nem mindegy, milyen példát mutatunk, ez bizony elsősorban a dohányosok felelőssége.

(a dohányosok ráadásul elnézőbbek a terhesen dohányzó nőkkel, mert tudat alatt magukat mentegetik)

- egy dohányos élete folyamán egy kisebb lakás árát cigizi el.

(havi cigipénz x 12 x dohányzással töltött évek száma.)

Ez magánügy, de érdekes, hogy a legszegényebbeknek megengedhetik maguknak a dohányzást. Talán van is összefüggés, hogy miért nincs pénzük...

- egészségügyi szempontból a nem dohányzók egészségére gyakorolt hatások mellett érdemes megemlíteni, hogy a dohányosok hamarabb feldobják a talpukat (persze ez csak az átlag, vannak kivételek), így kevesebb ideig hasznosak a társadalom számára, bár az is igaz, hogy kevesebb ideig kell nekik nyugdíjat fizetni. :)

Azért fontos hangsúlyozni, hogy aki dohányzik, az nem rosszabb ember, nem bunkóbb, mint egy nemdohányzó, ilyen direkt összefüggés nincsen.

Viszont a dohányzás is pusztítja az idegsejteket (csakúgy, mint az alkohol), ezért bizony butít is, csökkenti az agyteljesítményt. A kevésbé terhelhető tüdő miatt a fizikai teljesítmény is csökken.

Az, hogy a tüdőrák és a szívbetegségek kialakulásában mekkora szerepe van, arra inkább keresettek rá a neten!

(10 tüdőrákosból 8-9 erős dohányos)

Még a rendszeresen passzív dohányzásra kényszerülők egészségét(és persze életminőségét) is rontja a cigifüst.

2012. nov. 19. 09:29
 12/28 anonim ***** válasza:
8%
06:10 Most konkrétan próbálod az alkohlistákat rossznak beállítani a dohányosok helyett. Közbe meg nem is említhető a 2 egy lapon. Nézzél inkább magadba és ne itt fröcsögj. Agyam eldobom, és hogy védi a sok gyökér cigis saját magát:D Annyira nevetségesek és röhejesek vagytok, hogy az hihetelten:D itt röhögünk rajtatok
2012. nov. 19. 09:39
 13/28 anonim ***** válasza:
53%
Kedves 55%-os, örülök, hogy ilyen remek szórakozásod van :) Az azért feltűnhetett volna, hogy egyedül csak te fröcsögsz, nem más. Én ugyan nem védem magam, mert mégis miért kéne? Dohányzom, és? Te meg nem, és? Én tök nyugodt vagyok, te meg majd' felrobbansz az idegtől, ez tisztán látszik a válaszaidon, de ezzel nem nekem ártasz, szóval tojok rá magasról :D
2012. nov. 19. 10:28
 14/28 anonim ***** válasza:
74%
Szegény 55 %-os nagyon próbálja a ':D' jelekkel elfedni az idegességét. Az ő példája is mutatja, hogy az hogy valaki nem dohányzik, nem jelenti, hogy nem egy sötét majom. A dohányosok és a többi nem dohányos meg képes volt értelmes hangnemben kifejteni a véleményét. Amúgy én kocadohányos vagyok, néha rágyújtok vagy veszek egy doboz cigit, ha jól esik, aztán hónapokig nem bagózom. Engem egyedül a csikkek elhajítása zavar borzasztóan, nem értem, hogy ez miért számít normális dolognak, jó lenne ha ezt ki tudnánk irtani.
2012. nov. 19. 10:41
 15/28 adrag válasza:
62%
Aki lenézi ezeket az embereket, az szánalmas és buta. Ez a magyar emberekre vall, mindent és mindenkit lenéz és felsőbbrendűnek érzi magát, melynek a középpontjában a tájékozatlanság és a butaság áll! Mielőtt bárki elgondolkodik ezen, nézzen a tükörbe és magába, de jó mélyen!
2012. nov. 19. 10:43
 16/28 Andi23 válasza:
39%

Minden eddigi hozzászólónak aki gyökerezik, saját szegénységi bizonyítványt állít ki, mert azt sem olvassa el, hogy mi a kérdés. Az internet varázsa, hogy bárki bármit írhat, mert nem kell hozzá az arcát és a nevét adnia.

Lehet, hogy a DOHÁNYZÓ általatok gyökérnek (tisztelet a kivételnek)nevezett emberek 100%-a különb és intelligensebb mint ti, mert ti csak gyökereztek és hisztiztek padig lehet, hogy mi dohányzunk és külőmbek vagyunk.És akik eldobálják a csikket és szemetelnek vele jól megbüntetném, dohányos létemre. Igen aki sokat dohányzik annak nincs jó illata, de hol vannak akik nem tisztálkodnak és nem mossák a ruhájukat azoknak szólsz a buszon vagy bárhol, postán a sorba amikor az előtted lévő olyan büdös, hogy kiállsz a sorból, mert nem bírod? És igen a piaszag miatt szóltál már amikor egy szórakozóhelyen az arcodba tolakodva beszél neked és próbál meggyőzni, hogy na aztán Ő nem részeg miközben a szagától a hányinger kerülget?

Én figyelek a gyerekekre és a nemdohányzókat is tiszteletben tartom(de ezt embere válogatja és nem az, hogy dohányzol vagy nem), a boltban is előre engedem akinek 2-3 dolog van a kosarában vagy kisgyereke van és akkor nem vagyok büdös bagós? Mert lehet, hogy én elszívtam a az óvodába menetel előtt 1 cigit, hogy a gyerekek ne szívják a füstöt, de a nemdohányzó embereke simán letaposnak befele menet, mert ha eddig ráértem hová sietek és utána a boltban megvárom a havi nagy bevásárlását 2 gyerekkel pedig csak 2 túrórúdit vettem.

És akkor mi van ha dohányzom szerintem nem dohányzás és nem dohányzás kérdése hanem kulturáltság kérdése.

Mint az is, hogy arctalanul nem gyökerezek, mert lehet, hogy tudnék olyat mondani-írni, hogy sírdogálnál.

2012. nov. 19. 12:06
 17/28 anonim ***** válasza:
51%
Mert a média azt mondta, ha azt fújnák mindenhol, pl.: hogy az alkohol milyen káros, akkor azzal foglalkoznának. Az emberek könnyen befolyásolhatók. Engem nem zavar, ha az utcán rám fújják a füstöt, nem kezdek el látványosan fuldokolni. Aki másokat ilyenekért ítél meg, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
2012. nov. 19. 12:53
 18/28 anonim válasza:
77%
Szerintem ez a téma túl van lihegve. Nem ez a legnagyobb probléma az országban, bár ez is egyfajta gond. Magánügy a dohányzás, de csak addig, amíg másnak nem kell szívni a füstöt. Tartsuk tiszteletben a másikat, mindkét oldalon.
2012. nov. 19. 13:51
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
Mert azt hiszik, ők jobbak. Pedig "mindenki függ valamitől". És MINDENKI káros a környezetére. Ha majd odajön hozzám egy olyan ember, akinek nincs autója, nem használ vegyszereket, nem fürdik nagy kád vízben, nem szemetel, nem írogat feleslegesen papírokra, felszedi a kutyája ürülékét, nem TVzik, nem gépezik, nem éget feleslegesen lámpát, nem iszik, stb.., akkor elfogadom, oké, ő pofázhat. Addig meg hagyjanak engem békén, a szánalmas dumáikkal.
2012. nov. 19. 16:38
 20/28 anonim ***** válasza:
Én nem dohányzom,soha nem is dohányoztam és nem is fogok.Szerintem kár vitázni ezen,hogy dohányos,nem dohányos,nehéz leszokni,nem nehéz leszokni. Eleve rá sem kéne szokni és meg van oldva.Azzal meg nem veszik el senki kedvét a gyártók,hogy ijesztő képeket nyomtatnak a cigire meg ráírják,hogy káros az egészségre.Amíg ember lesz,addig fogyni fog a cigi,a pia és a drog ezerrel.De egyikre se kötelező rászokni.
2012. nov. 19. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!