Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ki lehet kötni egy-egy munkahe...

Ki lehet kötni egy-egy munkahelyen, hogy dohányzó embereket nem vesznek fel?

Figyelt kérdés
2012. nov. 17. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Így konkrétan nem. Diszkriminációnak minősül.

DE más módon (törvényesen) meg lehet oldani ->

Törvényből:

"A munkáltató a munkahelyet nemdohányzó munkahellyé nyilváníthatja. Ebben az esetben a munkavállalók az intézmény teljes területén nem dohányozhatnak beleértve pl. az udvart is. Munkáltató az ügyfelek részére továbbra is köteles dohányzó helyet nyílt légtérben kijelölni."

Ebben az esetben a dohányosnak nem lesz alkalma a munkaidő alatt dohányozni, mivel a munkaterületen tilos, a munkaterületet pedig nem hagyhatja el.

Ha ezt egy dohányos bevállalja, nem kerül hátrányos helyzetbe, nem fogják a dohányzás miatt elutasítani.

De melyik dohányos bírja ki?

Aki igen, az simán le is tudna szokni.

2012. nov. 17. 19:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Én láttam olyan boltot, ahová ez volt kiírva:

Nem dohányzó eladónőt felveszünk!

2012. nov. 18. 10:53
 3/5 A kérdező kommentje:

első, köszönöm a leírást, én is ilyesminek képzeltem el, de mi van, ha pl magam mellé az irodába fel akarok venni valakit, de nem akarom hogy

a: cigizni járjon ki munka közben

b: úgy jöjjön be reggel, hogy előtte nyomta el a cigijét, és büdös legyen

c: ideges, ingerlékeny legyen, és ne tudjon koncentrálni, amiért elvonási tünetei vannak.

szóval ezekre nem hivatkozhatok? mert végülis logikusnak tűnik. bár, ha egy embert akarok az irodába magam mellé, úgyis én választom ki, hogy kit akarok felvenni, és gondolom indoklás sem kell hozzá

2012. nov. 18. 15:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagggyon sok ilyen álláshirdetés van. Gyakran kikötés, a "káros szenvedélyektől tartózkodó" munkatárs az magyarul nemdohányzó munkatársat jelent.
2012. nov. 18. 15:56
 5/5 anonim ***** válasza:
49%

Ha nem akarod, hogy valamelyik csalódott pályázó (akit elutasítottál) felnyomjon, akkor nem hivatkozhatsz.

És olyan hirdetést se adhatsz fel, mint amilyet a többiek láttak.

DE

a)-> erre válasz a nemdohányzóvá minősítés

Akkor nem kell kiengedned!

[link]

b)

Ahogy megkérheted akkor is, ha túlparfümözi magát, hogy "kérem, ezt ne",

úgy szólhatsz azért is, hogy "kérem, zavar a füst, ügyeljen erre".

Egyébként télen, amikor a szmogos városon át beérek a munkahelyre, nekem is olyan szagom van, hogy rosszul leszek, pedig nem dohányzom. Erre van megoldás?

c)

erre pedig ott a próbaidő.

Ha figyelmetlen, ideges, ingerlékeny és emiatt nem végzi jól a munkáját, indoklás nélkül megválsz tőle a próbaidő alatt.

+

Szerintem interjú alatt is ki tudod szűrni.

Ha nemdohányzó a hely, ez könnyen eltántorítja a dohányost.

Plusz, akinek "szaga" van, nem veszed fel.

2012. nov. 18. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!