Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Átmennétek így egy másik...

Átmennétek így egy másik egyetemre?

Figyelt kérdés

Bekerültem egy vidéki egyetemre és nem érzem úgy, hogy itt komolyan vennének vagy felnőttként kezelnének, inkább csak hajtanak mint a libákat, hogy nehogy véletlenül zuhanjon a színvonal, vagy nehogy véletlenül kicsesszék a kezdő tanárokat mert nem elég kemények.

Én tanulni jöttem ide, nem pedig más karrierjét megalapozni.

A terv most az, hogy ezt a félévet 16-18 kredittel elvégzem, de a következő félévben csak olyan tárgyakat veszek fel a kötelezők közül is, amikre szükségem van a gyakorláshoz, mert a többi csak elviszi az energiámat. Modellezés, rajz, nyelvek a nyelvvizsgához, és egyebek. Szóval a teljesen betáblázott 1 hetes órarendből 2-3 napot leszek bent, a többi napokon gyakorolni, dolgozni fogok és lejárok tanítási napokon is budapestre, hogy részt vehessek a másik egyetem kulturális eseményein.

Úgyis csak év végén derül ki mit csináltam és mivel tuti nem lesz 15 kreditem, át fognak tenni fizetősre. Viszont tavaly 12 pont kellett volna h pestre felvegyenek és nyelvvizsgával állítólag sikerült volna. De az idei felvételi más lesz, el is ronthatom.... lehet, hogy nem vesznek fel és akkor két szék közül a pad alá esek, de úgy érzem vagy ez, vagy az.... ha innen úgy felvételizek, hogy még bennem van, hogy el szeretném végezni, nem lesz időm rendesen felkészülni és bátor dolgokkal szaporítani a felvételi anyagot, olyanokkal amiket itt most még egyszerűen (érthetetlen) nem engednek meg.

Ráadásul olyan tapasztalataim vannak (pl egy igazságtalan szivatásból történő buktatás ami már az igazgatóig is eljutott) hogy elvette a kedvem ettől a helytől.

Nagyon rosszak a családi körülményeim, és anyám kidobna, ha nem sikerülne a felvételi (bár most kollégiumban vagyok) de ezt így itt biztos, hogy nem szeretném tovább folytatni.

Ti bevállalnátok?

előnyök

- kapom a diákhitelt és a szociális támogatást fél évig, ebből szintbe hozhatom magam anélkül, hogy dolgoznom kellene.

- kollégiumban lakom, ahol rendkívül olcsó a "rezsi"

- ingyen tanulhatok nyelvet bármilyen intenzíven

- ingyenes előkészítőnek foghatok fel bizonyos tárgyakat, anélkül, hogy izzadva, a tanár presztizsét öncélúan fényezve kellene elvégeznem a félévet.

hátrányok:

- a diákhitelt vissza kell fizetnem

- ugrott egy államilag támogatott évem

- ha nem vesznek fel nem mehetek haza

- semmiképp sem folytathatom az itteni képzést, ha a tervembe belekezdek, mert nem fogom tudni elvégezni az adott tárgyakat

egyben az is a bajom ezzel az egyetemmel, hogy nem az a céljuk, hogy a szakmát kitanítsák, csak amolyan kamu tárgyakat dobálnak fel, amivel kitöltik az időt és a tanárok se nagyon tudják mit kezdjenek az egyetemmel. épp ezért hajtják a diákokat értelmetlen feladatokkal, szinte kapkodva és hanyagul, amíg a pesti egyetemen a saját ötleteid, művészi önmegvalósításod sokkal fontosabb, és sokkal jobban értékelik is.

Az a baj, hogy nem vagyok biztos magamban.

2012. nov. 17. 12:14
 1/4 A kérdező kommentje:

Nem akarok rosszakat írni, mert már az egész egyetem morog rám és mindenhol ott vannak. De művészeti képzésről van szó, formatervezés (designer)

És úgy gondolom, hogy egy "designer"-nek nem az a dolga, hogy színpalettát festegessen minden héten színtan tárgyra pl mint általános iskola rajzórán. És az sem, hogy ábrázoló geometriai műszaki rajzokat adjon le amilyen tárgyból én pl pont hogy érettségiztem.

2012. nov. 17. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Ki kell ábrándítsalak. Pesten ugyanez van, lehet még durvábban. Ha nem tetszik, szakot válts, ne egyetemet, mert pofára fogsz esni. Néha én is ezt érzem, pedig, mérnökire járok, ami picit komolyabb szakma, és Pestre.
2012. nov. 17. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Plusz, ha mindenképp szeretnéd azt a szakot, akkor meg kell barátkoznod az összes s.ggfej tanárral sajnos.
2012. nov. 17. 16:20
 4/4 A kérdező kommentje:
a művészeti képzések sokkal szabadabbak, nem a bme-re akarok menni, onnan jönnek át ide emberek, de nem erre a karra.
2012. nov. 17. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!