Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne elérni, hogy...

Hogyan lehetne elérni, hogy az életem 180 fokos fordulatot vegyen? Bővebben:

Figyelt kérdés

Egy albérletben tengődök a gyerekemmel, az apja még csak nem is látta soha. Tartásdíjat nem kapok.Most van munkám, és nyár van, így megvagyunk. (Nagyon kemény évek vannak mögöttem.)De jön a tél, és amikor majd fűtteni kell a lakást és fizetni a számlákat, hát igen csak összehúzzuk a nadrágszíjat....

A családommal nem tartom a kapcsolatot, és nem is szándékozok feléjük orientálódni.

De nagyon elegem van ebből az egészből, és szeretném elérni, hogy legalább saját otthonom legyen, amit majd a fiamnak adok.

És most jön a "mese része" : mind ezt a magam erejéből szeretném elérni, anélkül, hogy bárkinek is szét kellene tennem a lábam (kaptam már ajánlatokat)

Ezt Mo.-on szinte lehetetlen elérni. Mostanában egyre többször jut eszembe, hogy pár évre ki kellene mennem dolgozni külföldre. De fogalmam sincs, hogy álljak neki. Szívem szerint, már ott élő magyarokhoz mennék, akik a beilleszkedésben segítenének. De sajna külföldi ismerősöm nincs.

Amúgy irodai munkát végzek itthon, németül alapfokon beszélek, és talpraesettnek érzem magam.

Kérnék tanácsokat, ötleteket, merre induljak el. Egyben vagyok biztos: Ez így nem maradhat.

Az is segítség lenne, ha valaki tudna elérhetőséget külföldön élő magyarokhoz, velük szívessen felvenném a kapcsolatot.

Szeretném, ha komoly, normális válaszokat írnátok,

Előre is köszönöm!

2009. aug. 13. 11:40
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha van interneted, talán lehetne olyan oldalakat keresni ahol pl külföldön dolgozó emberek családjai beszélgetnek, és rajtuk keresztül talán megbízhatóbb lenne...

A magyar segélyezési rendszer elég toleráns, sztem érdemes utánajárni a polghiv szociális osztályán...

Internetes munka is van, vagy ilyesmi, ha picit értesz a kiadványtervezéshez ilyesmi...

Remélem, hasznos volt, bár mostanában külföld nem nagyon akar magyar munkavállalókat sajnos...

Vagy ha itthon van hasonló helyzetben lévő ismerősöd együtt is nekivághattok, hidd el, sokkal könnyebb...

Remélem sikerül valamit összehozni...

Ügyesen! :)

Sok sikert!

2009. aug. 13. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!