Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik a hagyományos "férfimunkák...

Mik a hagyományos "férfimunkák" otthon?

Figyelt kérdés

Most hagyjuk ki a vitát arról, hogy már nem érvényesek ezek a sztereotípiák..

A női munkák olyan egyértelműek, hogy mindenki azonnal rávágja: háztartás vezetése, takarítás, főzés, mosás, vasalás.

De mik a férfitól elvárt feladatok?

Manapság mindenre szakembert hívunk és fizetünk...akkor mi marad a férfimunkákból?

2012. nov. 7. 09:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az első foglalta össze a legjobban.

A második pedig rávilágított a fő problémára...

Mi most költöztünk panelból kertes házba. Eddig azért nem csinált semmit a drágám, mert panelben nincs mit csinálni...

Most meg csinálgatja ugyan a kerti munkát és vett már a kezébe szerszámot, de nem tud vele mihez kezdeni egyedül. Vagy én is ott vagyok és segítek, vagy ha ketten sem boldogulunk, akkor hívjuk a szakszerű segítséget.

Rengeteg pénzt kifizettünk az utóbbi időben villanyszerelőre, vízszerelő, fűtésszerelőre, festőre, burkolóra, kőművesre, segédmunkásra...

Most már közöltem vele, hogy takarítónőre és szakácsra is elkezdhetünk költeni, mert sztrájkba lépek, ha nem látom, hogy ő is csinál valamit.

(Én a női feladatokat nagyon szívesen végzem. És ugyanilyen szívesen látnám, ha a férfi mellettem elvégezné az ő dolgát...de szerinte neki ezekhez nem kell értenie...a női munkák meg nem "nagy wasistdasok"...)

2012. nov. 7. 10:25
 12/20 A kérdező kommentje:
8-as Le a kalappal előtted!
2012. nov. 7. 10:26
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha sokat dolgozol, megengedheted magadnak a takarítónőt. havi 10esből megvan és nem megy el egy nap a hétvégéből takarításra. Ha van rá pénzetek. A párod nem ért a köműves munkához, villanyszereléshez stb, miért is kéne értenie. Ha véletlenül ért, az meg szerencse. Párom is próbált megcsinálni pár dolgot, de nem ment és ki kell hívni a festőt, vízszerelőt, villanyszerelőt. Ezzel jár a háztartás. Még mindig jobb, mint a házi tákolmányok. Nemrég költöztünk egy lakásba, szinte mindenhez szerelőt kell hívni, mert házi tákolmány az egész, megjavítani se lehet, mindent cserélni kell.

Visszatérve a te feladataidra, vehetsz pl .mosogatógépet. Mi vettünk, havi 7000Ft, 10 hónapig, kamatmentes részletre. Nem sok pénz és nem kell naponta fél órákat mosogatni, nincs tele a mosogató, kevesebb víz fogy.

2012. nov. 7. 10:30
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

A villanyszerelést csak akkor engedném a páromnak, ha ez a szakmája, és ugyanez vonatkozik minden 220-al működő dologra, amennyiben elektromosságot érintő hibája van.

Egy elkészült házban, főleg lakásban, nem sok "hagyományos férfimunka" van.

2012. nov. 7. 10:32
 15/20 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Azért ilyen keményen ne bánj vele. Néha nekem is elegem van , hogy mindent úgy kell megmutassak mint egy gyereknek holott én sem tanultam. Viszont nekem valami eszement érzékem van hozzá és otthon is láttam ezt azt viszont a párom egyáltalán semmit. Próbáld ki, hogy ha elromlik valami akkor te 0 tudással, hogy állsz neki megjavítani és sikerül e. Mert kb a párod is onnan indul ha nem hozta otthonról ezt a szerelősdit és az én párom szintén. Ezért szoktunk együtt csinálni mindent és legalább jót szórakozunk meg együtt vagyunk.

2012. nov. 7. 11:04
 16/20 anonim ***** válasza:

A villanyszerelést, a vízszerelést, a fűtésszerelést illetve a gázszerelést én mindenképpen szakemberre bíznám!!

A többi már tényleg lehet "hagyományos férfi munka", ha azt vesszük, esetleg gyorsan megtanulható dolog.

2012. nov. 7. 11:40
 17/20 anonim ***** válasza:

Nálunk a következő a felállás:

Főzés, mosás, bevásárlás, ahogy alakul, ki hogy ér rá.

Takarítás inkább az én feladatom, a párom iszonyat jól ellene kupiban is :(

Varrás, ruha javítás a páromé, én nem értek hozzá.

Apróbb javítások, szerelések közös. Vízcsapot én is ki tudok cserélni, ikea bútorokkal is jól elboldogulok.

Amit fúrni kell, az a páromé, mert félek a hangjától, és amit magasban kell csinálni, pl. függöny leszedés, az is az övé, mert tériszonyos vagyok.

Kert nincs, így ez nem probléma.

Műszaki cuccok beüzemelése, használata, számítógépes dolgok az én reszortom, ő mindig elakad valahol, én meg informatikus vagyok.

Idegen helyen a tájékozódás és vezetés az én feladatom, a párom még a lakásban is eltéved férfi létére :)

És persze a nagyobb fizikai erőt igénylő feladatok az ő dolga.

40/N

2012. nov. 7. 12:03
 18/20 A kérdező kommentje:

Igen a nagyobb fizikai erőt igénylő feladat eddig kimaradt.

Ez valóban az ő reszortja nálunk is. De azért a másik végét nekem is meg kell fogni (tehát ez sem csak az övé...).

Közben gondolkodtam. Nem is az a bajom, hogy nem csinál jóformán semmit sem, hanem hogy azt a kevés pénzünket a méregdrága szakikra kell költenünk...és utána nekem mindig spórolnom kell. És persze min tudok spórolni? Hát magamon, a háztartáson...

Pedig csak egy kicsit kéne megerőltetnie magát és havi szinten több tízezret spórolhatnánk és költhetnénk el másra, nem kéne duplán kínlódnom a bevásárlással, a rossz alapanyagokkal...

2012. nov. 7. 12:11
 19/20 anonim válasza:
Mindketten kertes házban nőttünk fel, de most panelben lakunk. Párom sokat dolgozik, nekem még laza a beosztásom, bár remélhetőleg hamarosan fő állásban is dolgozhatok. Előbbiek értelmében, és persze, szívesen is teszem, rám hárul több munka az otthonnal kapcsolatosan. A nagy bevásárlások közösek, de a napi bevásárlás az enyém. Vízcsapot, tömítést, zárat én cserélek, bútort is összerakok, főzök, mosok, vasalok, takarítok és a többi. Amikor van ideje, mindig kérdez, hogy miben segíthet, és meg is teszi. Nincs szerepekre bontva, hogy kinek mit kell. Együtt mindenben :)
2012. nov. 8. 07:10
 20/20 anonim válasza:
Előző vagyok. Én a nagyobb fizikai munkákat is szívesen vállalom (csajos csaj vagyok, ne tessék félreérteni), ha értek hozzá. Kis koromban elég apás voltam, és sok mindent megtanultam tőle, amiért a mai napig nagyon nagyon hálás vagyok drága édesapámnak. És persze az is közre játszik, hogy a falun nevelkedés sok mindenre megtanít, ami később igen hasznos. Nincs esetleg olyan családtag vagy barát, aki ért az ilyen dolgokhoz? Akkor nem kéne annyi pénzt kiadnotok.
2012. nov. 8. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!