Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik a hagyományos "férfimunkák...

Mik a hagyományos "férfimunkák" otthon?

Figyelt kérdés

Most hagyjuk ki a vitát arról, hogy már nem érvényesek ezek a sztereotípiák..

A női munkák olyan egyértelműek, hogy mindenki azonnal rávágja: háztartás vezetése, takarítás, főzés, mosás, vasalás.

De mik a férfitól elvárt feladatok?

Manapság mindenre szakembert hívunk és fizetünk...akkor mi marad a férfimunkákból?

2012. nov. 7. 09:37
1 2
 1/20 anonim válasza:
78%
A ház egybentartása, elektromos szerelés, pc karbantartás, kerti munkák stb. Az, hogy ti mindenre szakembert hívtok, nem jelenti, hogy más is.
2012. nov. 7. 09:41
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van olyan férfi(egyre több) aki nem ért semmihez, mert mondjuk nem tanították meg neki, nem volt apakép, vagy olyan lakásban nőttek fel ahol semmit nem kell csinálni, vagy ha igen akkor szerelő...

Nekünk kertes házunk van, de van, hogy én nyírom a füvet mert én vagyok otthon, nem várom meg míg a másik hazaér, de ez így működik fordítva is, mire hazaérek a főzéshez minden elő van készítve.

Világ életemben kertes házban laktunk, párom viszont paneles. Sok mindent én mutattam meg neki, szóval tulajdonképpen felcserélődtek a szerepek, vagyis annyira nem mert főzni is ugyanúgy én főzök, viszont besegít, (pucol krumplit, elrakja a dolgokat és a többi).

Ha úgy vesszük a női férfi szerepköröket, mint az "amerikai álomban" akkor a nő, mos ,főz ,takarít a férfi meg szerel, rendbe tartja a házat minden téren, eltart.

De mivel ma már nem így van, és a nőnek dolgoznia is kell vagy akar így a szerepek vegyülnek, ezért jó ha kiegészítik egymást. Miért ne segíthetne egy nő lefesteni a házat és miért ne pucolhatna a férfi krumplit, vagyis segít a főzésben?

Ez a te dolgod én dolgom szerintem nem előnyös csak azoknál a pároknál akik amúgy is így nevelkedtek és legyen is nekik jó, de ne mondják meg másoknak, hogy amit ők csinálnak az a "normális", a többi baromság vagy elítélendő.

2012. nov. 7. 09:54
 3/20 anonim ***** válasza:
81%
Mindenféle szerelés,( 22 év házasság alatt egy szerelő tette be a lábát hozzánk, a TV-t vitte el javítani, pedig a férjem nem műszaki szakmában dolgozik, csak hihetetlen érzéke van hozzá) fűnyírás,cipőpucolás, porszívózás, Wc pucolás, hétvégi bevásárlás.
2012. nov. 7. 10:02
 4/20 anonim ***** válasza:
14%
A hagyományos? Ami szokott lenni, az a tv-zés és a sörivás. A férfiak sem az ujjukból szopták ki, hogy egy villanyvezetéket, tv-t vagy mosógépet hogyan kell megjavítani, ezekhez szaktudás kell, ami nem jön a férfi nemiszervvel együtt. De a régi megközelítés szerint ezek férfi munkák.
2012. nov. 7. 10:02
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs olyan, hogy külön férfi és női munka...nyilván ha fúrni kell, vagy bútort összeszerelni, azt a fiúk végzik. De szoktak ablakot is pucolni, leszedni a függönyöket, porszívózni, ágyneműt húzni, fürdőszobát takarítani.
2012. nov. 7. 10:03
 6/20 anonim válasza:
100%

Mivel a nok is dolgoznak ugy mint a ferfiak ezert a ferfiak sem varhatjak el h meg dolgoznak is meg meg otthon is ok csinaljanak mindent!

Nem ugy van mar h a ferfi eltartja a not a no otthon meg haztartast vezet!Mostmar a no is beleszall a csaladfentartasba ezert a ferfinak is bele kell a haztartasba!

nics ebbe semmi kulonos!

A kerdesre a valasz pedig h minden ami a no is csinal!ugyanugy segiteni mindenbe!

2012. nov. 7. 10:03
 7/20 anonim ***** válasza:
Kéményseprés.
2012. nov. 7. 10:18
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

OK, hagyjuk a sztereotípiákat.

Én pont azt vettem észre, hogy egyre kevesebben hívnak szakembert.

Én festek, mázolok, gipszkartonozok, fúrok, faragok, burkolok, falazok, vizet szerelek stb. mindenféle előképzettség nélkül. Netes doksikból, youtube-ról tájékozódtam, mindent megtanultam. Egy dolgot nem csinálok: villanyszerelés

2012. nov. 7. 10:19
 9/20 anonim ***** válasza:
Nem minden férfi szerelő. Az én párom megcsinálja amit tud, pl. kicserélt egy csapot, de amit nem tud megcsinálni, meg nagyobb munkák, kihívjuk a szerelőt, ez egyértelmű. Nekünk nincs kert, így marad a szemétlevitel, néha bevásárlás, de együtt szoktunk menni, akkor ő viszi a szatyrokat. Ő alapból többet dolgozik, Bt-ben vagyunk, de rá több feladat esik, épp azért, mert a házimunkát én látom el, főzök délben, takarítás stb. Ha lenne kert, ott sem várnám el, hogy mindent megcsináljon, mert van munka, akkor inkább azt csinálja, amihez ért.
2012. nov. 7. 10:19
 10/20 anonim válasza:
Ha valami elromlik a ház körül elsőnek megpróbálja megjavítani, ha nem megy, jöhet a szerelő. :) pl: tv
2012. nov. 7. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!