Titeket mi motivál (t) a tanulásra? Meg fogok bukni!
November eleje van és én még nem tanultam semmit. Egyszer földrajz témazáróra tanultam ami 4-es lett, örültem neki. Egyszerűen nem érdekel semmilyen tantárgy az angolon kívül, de angolt sem tanulok mert az megy tanulás nélkül is. 8-ban nagyon jó magyar tanárunk volt, a magyar mindig erősségem volt és annál a tanárnál már óra végén tudtam volna bármiből ötöst írni, most az sem érdekel mert más tanárunk van aki nagyon hülyén fogalmaz, saját szavaimmal meg nincs kedvem/energiám/felfogásom átfogalmazni. A matekhoz mindig is hülye voltam, lehet hogy diszkalkuliás vagyok. Fizikából a tanár nem magyaráz, mi meg nem értünk fizika nyelven de amúgy sem érdekel. A kémiával úgy vagyok mint a matekkal, de az sem érdekel. Ének még annyira sem, bioszból csak az állatos rész. Vendéglátás szakon vagyok, halál unalmas az óra, a vállalkozásról beszélünk, pénzről meg ilyen szarokról aminek talán 30 évesen fogom hasznát venni, 30 fős osztály fel sem fogja, hogy miről írunk 2-3-4 oldalt. Csak bemagolni lehet. Azt hiszem ennyi. Nem motivál semmi, tudom, hogy írunk de nincs kedvem megtanulni aztán előző nap este jut eszembe (mint most, hogy írunk témazárót töriből és nyelvtanból én meg semmit sem tudok, ráadásul puskázni sem lehet) vagy másnap reggel. Ilyenkor meg utálom magam amiért nem tanultam. Van már pár vagy 3 egyesem, hát próbálok nem megbukni mert akkor tuti kinyírnak, de utána én is magam. Nincs célom az életben, nem szeretnék semmit annyira, hogy ezt a sok hülyeséget megtanuljam érte. Olvasom, olvasom aztán rájövök, hogy semmit nem jegyeztem meg belőle. Utálok tanulni, sose tanultam de mostmár kéne. Ne szidjatok, tudom, hogy idióta vagyok! De egyszerűen nincs semmi amiért azt mondanám, hogy inkább tanulok. Vagyis mondani mondom, de nem teszem. Mit tegyek? 9-es vagyok.
15/L
Szia! Megértelek, hogy lesz*rod a tanulást. Igazából nem értem, miért nincs egy olyan tantárgy, ami felvilágosítja a diákokat arról, hogy milyen munkák, egyetemek, szakok léteznek, és mit kell csinálni ahhoz, hogy el lehessen érni ezeket. Egy 15 éves csak azt hallja, hogy ,,ha nem tanulsz, hogy fogod megcsinálni az érettségit/ha nem tanulsz, senki leszel", de én emögött sose láttam meg, hogy az egyetemhez pontokat kell szerezni. Érettségi előtt derült ki számomra, hogy is van ez a pontokkal, sőt, akkor is még homályos volt. Én sose ültem le itthon magolni, csak ha volt valami fenyítő duma, hogy ,,aki nem ír 4-est, az megbukik stb", és ugyebár a gondolat, hogy jövőre megint tizedikes/akárhányadikos leszek, ha nem írok 4-est, eléggé motivált a tanulásra. Amúgy csak reggelente tanultam a héven, és az órák közti szünetekben, szóval én se vittem túlzásba. Érettségire persze tanultam, mondjuk 4-es lett az átlagom. Bejutottam az egyetemre, de csak jobb ötlet híján jelöltem be a szakot, amit aztán két hét után ott is hagytam, mert nem éreztem magaménak. Idén megint felvételiztem, megint felvettek, de már be se iratkoztam. Most meg itt vagyok 21 évesen, hőzöngök, hogy mekkora f*sz vagyok, mert a második egyetem az már nem akármi lett volna, és így utólag elképzeltem magam szuperszexi okos macaként, aki mellett összemennek a férfiak, olyan tudással rendelkezik, és megvan mindene, mert jó a fizetése, és elmondhatja, hogy nem egy slágerszakot járt ki. Ezek persze felszínes dolgok, de ha az embernek azt mondták általánosban, hogy kukás lesz belőle, eléggé motiváló gondolatok. Nézegesd a felvételi tájékoztatókat, január-február környékén szoktak megjelenni, és válaszd ki a neked tetsző szakokat, képzeld el magad sikeres emberként, és ez hajtson. Én most konkrétan iszonyatosan kib*sztam magammal a bizonytalanságom és a döntésképtelenség által, mert míg eddig kétszer is felvettek, ettől az évtől kezdve nem felelek meg a felvételi követelményeknek, mert kötelezővé tették az emelt érettségit a szimpi szakokon. Itt vagyok csórón, tanulok az érettségire, és menekülök a volt ismerőseim elől, nehogy megkérdezzék, mi van velem, mit csinálok, mert égne a pofám elmondani, hogy munkanélküli vagyok. Az osztálytársaim most fogják megszerezni a szakmáikat, igaz, egyikük se ment egyetemre, de akkor is gáz, hogy 21 évesen nem tudok semmit se felmutatni... Szóval gondold át. Ne fogadd el, hogy nincsenek céljaid, és merülj el a felvételi témában. Én most iszonyat magányos életet élek, egyedül vagyok, és nagyon vágyom az egyetemi életre. Mindenesetre most már tudom, mit akarok, úgyhogy minden nap órákat tanulok (ráérek, ugye...), szóval van bőben motivációm.
Mellesleg igen, Magyarországon nem becsülik a tudást, ha van protekciód, oké, ha nincs, rohadj meg, de a világ nem csak ebből az országból áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!