Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket mi motivál (t) a...

Titeket mi motivál (t) a tanulásra? Meg fogok bukni!

Figyelt kérdés

November eleje van és én még nem tanultam semmit. Egyszer földrajz témazáróra tanultam ami 4-es lett, örültem neki. Egyszerűen nem érdekel semmilyen tantárgy az angolon kívül, de angolt sem tanulok mert az megy tanulás nélkül is. 8-ban nagyon jó magyar tanárunk volt, a magyar mindig erősségem volt és annál a tanárnál már óra végén tudtam volna bármiből ötöst írni, most az sem érdekel mert más tanárunk van aki nagyon hülyén fogalmaz, saját szavaimmal meg nincs kedvem/energiám/felfogásom átfogalmazni. A matekhoz mindig is hülye voltam, lehet hogy diszkalkuliás vagyok. Fizikából a tanár nem magyaráz, mi meg nem értünk fizika nyelven de amúgy sem érdekel. A kémiával úgy vagyok mint a matekkal, de az sem érdekel. Ének még annyira sem, bioszból csak az állatos rész. Vendéglátás szakon vagyok, halál unalmas az óra, a vállalkozásról beszélünk, pénzről meg ilyen szarokról aminek talán 30 évesen fogom hasznát venni, 30 fős osztály fel sem fogja, hogy miről írunk 2-3-4 oldalt. Csak bemagolni lehet. Azt hiszem ennyi. Nem motivál semmi, tudom, hogy írunk de nincs kedvem megtanulni aztán előző nap este jut eszembe (mint most, hogy írunk témazárót töriből és nyelvtanból én meg semmit sem tudok, ráadásul puskázni sem lehet) vagy másnap reggel. Ilyenkor meg utálom magam amiért nem tanultam. Van már pár vagy 3 egyesem, hát próbálok nem megbukni mert akkor tuti kinyírnak, de utána én is magam. Nincs célom az életben, nem szeretnék semmit annyira, hogy ezt a sok hülyeséget megtanuljam érte. Olvasom, olvasom aztán rájövök, hogy semmit nem jegyeztem meg belőle. Utálok tanulni, sose tanultam de mostmár kéne. Ne szidjatok, tudom, hogy idióta vagyok! De egyszerűen nincs semmi amiért azt mondanám, hogy inkább tanulok. Vagyis mondani mondom, de nem teszem. Mit tegyek? 9-es vagyok.

15/L

2012. nov. 5. 22:12
1 2 3
 11/23 anonim válasza:

Szia!

Ezzel én is kb. így voltam 1-2 éve, nem érdekelt semmi, és nem is nagyon tanultam.

Én ebböl úgy jöttem ki, hogy belegondoltam, hogy mit akarok magamtól, célokat próbálok kitüzni (inkább rövidtávra :D ), ilyesmi...Szóval nem adom fel, furcsán hangzik de engem az tud motiválni, ha a többieknél jobb vagyok, gondolok itt eredményekre, meg egyáltalán magamra..

Ha megy az angol, és a tanulása, akkor miért nem próbálkozol ebbe az irányba mozdulni? Esetleg tanulj meg még 1-2 nyelvet, sokat segíthet...Ha valami nem érdekel, akkor szerintem nem kell eröltetni. Persze azért foglalkozni muszáj kicsit vele :)

2012. nov. 5. 22:42
 12/23 A kérdező kommentje:

Az angollal mit kezdjek? Lehet, hogy szeretnék kiköltözni majd egyszer Amerikába de ezt majd elég akkor átgondolni ha befejeztem a sulit. Na meg ezután a katasztrófa után 50x át kell gondolni... :D

Milyen célokat tűzzek ki magamnak? Nem szeretek semmilyen versenyre járni és tudom, hogy a többiekhez képest hol vagyok, lehet, hogy furán hangzik de nem is akarok jobb lenni tőlük.

2012. nov. 5. 22:46
 13/23 anonim ***** válasza:
26%
nincs veled semmi gond. éld az életet, a sulin meg ne görcsölj. év végén ne bukj meg, mert a pótvizsga elrontja a nyaradat.
2012. nov. 5. 22:48
 14/23 anonim ***** válasza:

"Pénzt szerezni bárhonnan lehet csak bátorság kell hozzá, szerencse és óvatosság."

Ezt ugye nem gondolom komolyan. :O Ez az évszázad vicce.

Az osztálytársaid előtt nem ciki, hogy rossz jegyeket kapsz? Mert én például szégyelltem nagyon, ha becsúszott egy-egy ilyen jegy.

Ez téged is motiválhatna, hogy kelljen szégyenkezned mindenki előtt.

2012. nov. 5. 23:01
 15/23 A kérdező kommentje:

A mai világban aligha lehet rendes munkából megélni. Általában van még valami -akár illegális- dolog amiből még pénzt lehet csinálni. Van olyan aki óvatos, szerencsés és van akit egyből elkapnak. Ez van.

Néha az de amúgy nem nagyon. Több mint a fél osztály velem egy szinten van vagy alattam. Pedig én is olyan kettes vagyok sajnos. Legalább a hármas szintet szeretném elérni, nekem annyi is elég csak tenni és kéne érte.

2012. nov. 5. 23:07
 16/23 anonim ***** válasza:
Menj olyan iskolába, ahol tanítanak is valamit, nem csak átengednek. Egy tanárnak érdekes órákat kell tartania, és ezt boooorzalmasan ritkán lehet tapasztalni szakmunkás és szakközép iskolákban, hiszen oda a már amúgy is totál közönyös emberek jutnak. Hidd el, látva a jobbakat, téged is fel fog húzni a versenyszellem, az akarás, a bizonyítás!
2012. nov. 5. 23:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Sajnos már ott elrontottátok, hogy ebbe a suliba mentél olyanok közé, akik szintén nem tanulnak.

Egy közepes erősségű gimnázium vagy szakközép lett volna megfelelő, ahol lett volna húzóerő, ahol mindenki más is tanul. Akkor nem akarnál kilógni közülük, és te is jobban összeszednéd magad. De így, hogy nincs motiváció, kb. senki sem jobb nálad, így tényleg nehéz lehet.

2012. nov. 5. 23:15
 18/23 A kérdező kommentje:
Ez egy szakközép, igazából nem is kérnek sokat. Azért jöttem ide mert máshová nem vettek fel, mondjuk egy másik suliba "akartam" eredetileg menni de nem vettek fel, bezzeg a nálam rosszabb tanuló, hatodikban félévkor és évvégén bukott gyereket igen. Mindegy. Ide azért jöttem mert valahová muszáj volt.
2012. nov. 5. 23:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Akkor fogd magad, telefonálj abba a suliba, ahová menni akarsz, és kérj időpontot a dirihez. Rukkolj elő valami jó okkal, miért szereztél eddig pocsék jegyeket, és hogy milyen jövőt képzelsz el magadnak ebben a suliban. Végezetül kérd meg őt, hogy vegyen oda fel!
2012. nov. 5. 23:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Amúgy tényleg annyit tudnék én is mondani, hogy a nyelvre állj rá, tanuld nagyon az angolt, mert ha érettségi után elvégzel egy jobbfajta OKJ-s képzést, plusz tényleg jó szinten tudsz angolul, akkor még kereshetsz jól.

Ha a matek nehezen ment mindig is, akkor amúgy is kizárt, hogy orvos legyél például, vagy mérnök vagy közgazdász, akik rengeteget keresnek.

Humán szakos diplomával meg amúgy se lehetne annyira jól keresni, mint egy mérnök, stb. szóval bőven elég lesz egy OKJ-s képzés, hogy boldogulj + nyelv.

2012. nov. 5. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!