Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vannak itt olyan emberek,...

Vannak itt olyan emberek, akik az USA-ban élnek, vagy szeretnének kiköltözni? Véleményt kérnék.

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, mennyire könnyű Magyarországról az USA-ba kiköltözni, és mennyire éri meg. És ha megéri, hogyan működik ez pontosan? Mert úgy látom, nagyon nehéz letelepedni ott.

Szerintem ebben az országban nem vár senkire se nagy jövő, kivéve, ha eleve jómódúnak születik, vagy vannak kapcsolatai, ezért szeretnék egy élhetőbb országba költözni.

Más tanácsokat is szívesen fogadok.

2012. nov. 2. 14:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Az egyik közeli rokonom élt kint 2 évet,de valami speciális munkavállalói-gyakornoki vízummal volt kint,nem tudom pontosan.Letelepedni azzal nem tudott volna,csak dolgozni egy meghatározott ideig.

Én is szeretnék majd kilátogatni,vagy egy időre kint maradni,de szerintem ott élni talán akkor lehet ha beházasodik az ember,vagy ott születik gyereke.

2012. nov. 2. 15:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, tehát rokoni kapcsolat nélkül nehéz. Van még olyan opció is, hogy ha befektető vagy vagy téged támogat valaki anyagilag, de ezt átlag ember nem tudja megtenni.
2012. nov. 2. 17:04
 3/4 sunike válasza:
Nem konnyu a helyzet,ha hazassagot kotsz akkor tobb eselyed van,de csak akkor ,ha az illetonek van legalabb zoldkartyaja,vagy allampolgarsaga.Vagy peddig rokonod van Amerikaban akkor az segit,ha tudsz nala lakni.
2012. nov. 15. 01:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Házasságon kívül kipróbálhatod a zöldkártyalottót, de az esély elég elenyésző, hogy letelepedési és munkavállalási engedélyt szerzel vele.

Ja, és ha nagyon magas a végzettséged (minimum mesterszak az egyetemen, de inkább doktori vagy PhD), és olyan a foglalkozásod, amire ott nagy a kereslet, akkor is ki lehet jutni.

2012. nov. 24. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!