Milyenek az olaszok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 15:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%
Én német vagyok, és főleg a déli olaszokat inkább cigánynak minősíteném. Ha sok szakadt, romos házat, meg Magyarországon soha nem látott mértékű szemetet szeretnél látni, akkor ott a helyed. Én sokkal jobb minőségűnek tartom a magyar élelmiszert, mint a németet,vagy az olaszt. Más kérdés, hogy véleményem szerint a miénk a legrosszabb, utána a spanyol, majd az olasz és a magyarnak nincsen párja. Én bele vagyok szeretve Magyarországba. Még annyit, hogy a közlekedés nálunk sem olyan fényes, mint ahogyan azt sok magyar barátom képzeli. Én Müncheni vagyok és bizony nálunk sokkal többet dudálnak például, mint Budapesten. Az olaszoknál meg nem szeretem a megbízhatatlanságukat mind közlekedésben, mind az életben.
2009. aug. 22. 12:18
 12/21 A kérdező kommentje:

hu,das ist gut...;)

2009. aug. 22. 13:06
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az élelmiszerek minőségén én elsősorban az alapanyagokat értettem. Olaszországban a sajt tejből van, a kenyér lisztből, a felvágott húsból. Hát hogy Magyarországon ezek miből vannak, azt én is szeretném tudni. De nézz meg például egy darab kenyeret vagy zsemlét! Egy azonnal szétmorzsolódó, mérhetetlen súlyú, papírszerű valami. Lisztet nem is látott. És akkor nézd meg ehhez képest bármelyik olasz kenyeret!
2009. aug. 23. 13:08
 14/21 anonim ***** válasza:
83%
Rómában születem, ott is éltem jó ideig...arrafelé az olaszok nagyon bírják egymást, a külföldieket kevésbé...ha valam gond van, inkább összefognak ellenük (nem verekedésre gondolok...:D), de ez talán a románok miatt van.. :S túl sokan vannak, és ott ők számítanak a takarítónőnek, vagy a bútorszállítónak, ilyen kisebb munkásoknak. De be is lehet illeszkedni, ha része vagy egy olasz csládnak, ami persze nem kicsi. Apukámnak 6 testvére van..nem is ismerem az összes unokatesót :D de rendesek az olaszok...a boltban mosolyognak rád, viccelődnek, stb., de olyan is volt, h ha anyával mentem egy barátnőmhöz, kevésbé voltak kedvesk, mint mikor apával mentem (aki olasz) :D namindegy szóval azért a túristákat is bírják, azokról gondolják, hogy nem élősködni mennek. De a románokat tudom, hogy nagyon nem szeretik. Na mindegy látom azért már érkezett elég válaszod, csak más tájakról :) sok szerencsét..:)
2009. okt. 30. 14:09
 15/21 anonim ***** válasza:
23%
Lusták, nem akarnak dolgozni.
2009. nov. 1. 15:36
 16/21 A kérdező kommentje:
köszi :)
2009. nov. 1. 18:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
én ugyan nem éltem Olaszországban de sok olasz barátom van. szerintem óriási különbség lehet északiak és déliek között,sőt,az egyes régiók között is nagy eltérések lehetnek,olyan, hogy "olasz" nem igazán létezik.végtelenül kedvesek, jószívűek, a szeretetük abszolút őszinte és belülről jön. pozitívak, nem szeretnek/szoktak negatívumokról beszélni, ha van valami gondjuk is, akkor is pozitívan állnak a dolgokhoz és "majd megoldódik" alapon mennek tovább az életben, ugyanúgy mosolyogva. számukra nagyon fontosak a családi kapcsolatok, nagyon szeretnek főzni, és rettentő jó érzékük van hozzá, a férfiaknak is. nagyon szeretem bennük hogy imádnak mindent ami szép, nagyon jó ízlésük és stílusuk van, legyen az zene, ruha, lakberendezés, bármi. közvetlenek,szeretnek bókolni, és ezt nem kell tolakodásnak venni,vagy nem kell rögtön arra gondolni, hogy le akarnak fektetni, hanem mert belülről jön nekik hogy megdícsérjék a szép hajadat, a csinos öltözködésedet. nagyon okosnak tartom őket, érdeklődnek a kultúra iránt és megvan az önálló véleményük, nem lehet őket behúzni a csőbe, nem úsznak az árral, hanem megvan mindenről a saját véleményük. Individumok, van egyéniségük. Az északiak szerintem egész jól beszélnek idegen nyelveket, főleg az angolt, de sokan németül is szépen tudnak.Rosszabbra számítottam..
2011. júl. 17. 02:16
 18/21 anonim válasza:
43%
Én bennem is van olasz vér és én ugyan még nem jártam Olaszországba de én is olyan vagyok amilyeneket leírtak.Segítőkész,a bajt én is jól fogom fel,szinte nem is bántok meg senkit,jó ízlésem van mindenhez tehát meglátszik rajtam hogy olasz vér van bennem.
2012. júl. 21. 12:17
 19/21 anonim válasza:
21%

Minden ódon, régi. Ennyi régiség között az ember gyorsabban öregszik és ez nem célunk. Az emberekkel nem lehet civilizált kontaktust teremteni. Öt év és 250 ezer kilométer (tudom bizonyítani) olaszországi ismeretszerzés során egy alkalommal belerúgtak az autónk ajtajába. Úgy behorpadt, hogy cserélni kellett az ajtót. Az oldalát összekarcolták és számtalanszor nekimentek parkolás során. Állandóan védeni kell az autót, külömben a távollétünkben tönkreteszik.

Hányaveti hanyag stílusuk, ebbe beleértendő a munkastílus is, nem kompatibilis az európai aggyal. Europid ember olaszországba csak kirándulni jön! Kivétel: orvos, mérnök, esetleg más magasan kvalifikált ember. Olaszországba csak a Románok, Albánok, Koszovóiak jönnek fizikai munkát végezni, nekik könnyebb, hiszen rokonnépei az olasznak, jobban megértik egymást. Nyelvük is hasonló.

Állításom reális. Vajon miért van az, hogy jelenleg a görög, olasz, spanyol, portugál gazdaság zuhan csődbe?!

2013. ápr. 21. 18:44
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
19-essel nem értek egyet. Itthon is vannak ilyen rohad..ékok akik direkt tönkreteszik az autót. De azért ne általánosits hogy egész Olaszország ilyen, érdekelne hogy konkrétan merre, melyik tartományban voltál és hogy északon vagy délen?
2016. okt. 25. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!