Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A munkanélküliség az én hibám?

A munkanélküliség az én hibám?

Figyelt kérdés
Többen mondták már itt, hogy az én hibám, hogy munkanélküli vagyok, mert nem az egész ország területén pályázok állásokat. Szerintem, aki ezt mondja, az egyszerűen hlye, mert nem ismeri a hátterem, és helyzetem, de csak osztja az észt. Mit gondoltok?
2012. okt. 31. 11:13
 1/9 Malats ***** válasza:
Mivel nem tudni a háttered, igy nem tudok mit mondani. Ahogy magad is irtad.
2012. okt. 31. 11:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz munkát találni, és aki nem ismeri a körülményeidet, szerintem nem tudja úgy megítélni a helyzetet:S

Én is hasonló helyzetben vagyok mint te, illetve most közmunkán vagyok. Diplomával, olyan szakmával, amit imádok (imádnék) csinálni, csak nincs hol dolgozni...

Én még nem kaptam meg ezeket a beszólásokat, amit írtál, de emésztem magam éppen eleget ezek nélkül is.

Egy alföldi kisvárosban lakom. Minden ide köt. Család, barátok. Ha a végzettségemnek megfelelő állást kapnék valahol, akkor hajlandó lennék elköltözni, de túl messzire (ország másik fele pl.)nem igazán. Ha utánaszámolok, hogy a közalkalmazotti, pályakezdő fizetésemből albérletet kéne fizetnem, rezsit, nagyjából éhenhalnék a maradékból.Így meg itthon lakom a szüleimnél, beszállok valamennyire a költségekbe, és legalább azok közel vannak hozzám, akik fontosak nekem.

2012. okt. 31. 11:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül a te hibád. Aki meg mégis ezt mondja, talán azért gondolja ezt, mert azt látja rajtad, te nem teszel meg mindent azért, hogy munkát találj ---> csak regionálisan keresel, nem pedig országosan. Annyiban talán igaza lehet a téged kritizálóknak, hogy ha már minden lehetőséget számba vettél a környéken, és kell a munka, nincs más lehetőség, máshol is utána kell járni.
2012. okt. 31. 11:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi a végzettséged?Miért nem próbálod meg külföldön?

Engem Magyarországon kirúgtak a munkahelyemről mondvacsinált ok miatt.Fogtam a félretett pénzem megmutattam a középső ujjamat az országnak és elhúztam az én drága Deutschlandomba , azóta itt élek és jóval több a pénzem , jobban élek mint a magyarországi főnökeim.

2012. okt. 31. 12:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet annyiban igazuk van, hogy nem az egesz orszagban nezelodsz, de annyi keresetert ami otthon van akkor mar ne az orszag masik felebe vandorolj el, hanem kulfoldre.en is ezt tettem,(Hollandia) es azota eszembe se jut visszamenni.De hulye semmi esetre sem lehetsz, azert azzal nagyjabol mindenki tisztaban van , hogy otthon azert manapsag nem konnyu munkat talalni, nem meg JO munkat....
2012. okt. 31. 13:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Valamilyen részben biztosan. De hogy mennyiben, ahhoz részletesen ismerni kell az élettörténetedet és az egyéniségedet. Vannak például úgynevezett önsorsrontók, ők úgy viselkednek, hogy az is elfordul tőlük, aki szeretettel közelített. De hogy te milyen vagy?...
2012. okt. 31. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Engem is folyton b*sztatnak azzal, hogy költözzek el a kisvárosomból nagyobb városba, mert ott biztos találnék munkát. Ezzel tisztában vagyok, csakhogy 95 forintból a szomszéd faluba sem jutok el, nemhogy messzebbre. Szüleim nem tudnak segíteni, ígyis hónapról hónapra élünk.

Sokszor gondolkodtam már dolgokon. Bűnözés, illegális dolgok árulása és még az öngyilkosság is megfordult a fejemben. Már azon kattogok pár hete, hogy elkezdek marihuánát terjeszteni, és ha elkapnak, az is csak jó... A börtönben úgysem éhezek. Egyszerűen nincs más lehetőség...

2012. okt. 31. 15:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Az embere akarata végtelen, a képessége véges.

Akarhatok én a takarómmal nyújtózkodni a végtelenig, teljese felelősséget vállalva, ha a térdemig se ér...

2012. okt. 31. 19:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Sokan válnak munkanélkülivé úgy, hogy nem az ő hibájuk. Ilyen ez a mai világ.

De ha valaki tartósan nem tud elhelyezkedni, akkor bizony ő is hibás. Vagy hát kérdés, hogy mi számít hibának. Ma sajna igenis lépni kell, ha az ember dolgozni akar. Vállalni a költözést, albérletet, akár külföldet. A kérdés csak az, hogy az ember mennyire akar dolgozni. Nekem is furcsa az, ha valaki azzal érvel a 21. században, hogy a szülei, barátai az adott helyen vannak. Szuper lehetőségek vannak ugyanis a kapcsolattartásra. De megértem, ha valakinek ez fontosabb. Csak megvan a dolognak az a hátulütője, hogy az illető maga alatt vágja a fát, hiszen egyre nagyobb lyuk lesz az önéletrajzában, ami viszont a későbbi elhelyezkedést nehezíti..

2012. okt. 31. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!