Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy irigyelnek?

Miért mondják, hogy irigyelnek?

Figyelt kérdés

Munkanélküli vagyok. Régóta. Most ne menjünk bele, hogy miért, hogyan, stb.

Mikor találkozom egy rég látott ismerőssel, és mondom a helyzetem, akkor mindig úgy reagálnak, hogy "de jó neked, én is lennék munkanélküli", vagy "de jó dolgod van, szívesen cserélnék veled", vagy valami hasonló.

Bevallom, baromira zavar. Nekem ez a helyzet nem jó, nincs pénzem, szégyen szemre otthon lakom, és annyi pénzt kapok havonta, ami a meghaláshoz is kevés.

Miért mondanak ilyen hülyeségeket az emberek? Fölfogják egyáltalán, hogy mit mondanak?

Komolyan, ott tartunk már, hogy ez irigylésre méltó?

2012. okt. 15. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért, hogy vigasztaljanak téged. Te meg rosszul értelmezed ezt. Jobb lenne, ha sajnálkoznának? Ugye nem.
2012. okt. 15. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első válasz az egyik változat. A másik változat az, hogy utálnak dolgozni, és ezt irigylik tőled. De a munkahelyüket otthagyni gyávák.
2012. okt. 15. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Sem irigység, sem utálat nincs ebben..

Tudod mindenki aki volt már munkanélküli tudja mivel jár. Én is voltam. Majdnem 3 évig nem dolgoztam, otthon voltam, eltartottal- Akkor annyira szerettem volna dolgozni, állandóan reménykedtem abban, hogy majd csak lesz melóm, és milyen jó lesz ha majd újra dolgozom. Amikor a barátaim mondták, hogy "Jaj, már megint menni kell dolgozni" akkor én is mondtam neki, hogy de jó nektek, legalább dolgoztok.

Lassan másfél éve dolgozom. Bizony ha nem lenne az a tény hogy minden hónapban kapok fizetést, akkor örülnék ha újra otthon lehetnék.. Ma én is mondom az egyik otthon ülő barátnőmnek, hogy de jó neked, hogy otthon vagy.. Ennek az az oka, hogy az ember ha dolgozik akkor stresszes, fáradt, semmire sincs otthon ideje.. Amikor dolgozunk, rájövünk, hogy otthon futunk a munkával, és ilyen jó lenne ha nem kéne menni 3-4 hétig melózni...stb.. semmi hátsó szándék nincs benne, csak túl liheged..

2012. okt. 15. 11:37
 4/5 Antimod ***** válasza:

Sajnos a legtöbb dolgozó ember élete túlhajszolt, és sokszor jól esne egy kis pihenés. Csak rámondják szerintem, munkanélkülinek egyáltalán nem jó lenni, de szintén nem jó, ha egy rossz munkahelyen kell robotolnod. Mindkettő voltaképpen kényszerhelyzet. Az a szerencsés, aki olyan helyen dolgozik, ahol jól érzi magát, meg is fizetik érte, és még a családi életét is össze tudja hangolni a karrierrel. Ilyen ember elég kevés akad.

Egyébként azt mondom, az irigykedőknek inkább a saját helyzetükön kellene javítani, vagy legalább megpróbálni!

2012. okt. 15. 12:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Nem érzem úgy, hogy túllihegném, egyszerűen csak idegesít, hogy azt mondják, jó nekem.

Egyáltalán nem nyugodt az életem. Itthon is ugyanúgy stresszel az ember, napi több órát töltök a munkahelyek keresésével, folyamatosan írom az önéletrajzokat, rágom a körmöm a holnap miatt. Már savcsökkentőt is kell szednem, mert az utóbbi időben állandóan égett a gyomrom, és a doki is megállapította, hogy a stressztől lehet.

Mindegy, nem nyafogni akarok, csak azt akarom mondani, hogy semmivel sem jobb ez az állapot, mint a munkával járó stressz.

Persze, sajnos én is azt látom, hogy rengeteg ember utálja a munkáját, de talán addig nem is tudják értékelni, amíg egyszer elveszítik azt.

2012. okt. 15. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!