Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mindenkit kibeszélek. Nagyon gáz?

Mindenkit kibeszélek. Nagyon gáz?

Figyelt kérdés

Az emberek többsége ilyen, vagy csak én?

Annyira bűntudatom van. Nem összevissza, meg hazugságokat, de.. A legjobb barátnőmet nem beszélem ki soha, senkinek, de onnantól.. minél kevésbé bírok egy embert, annál több emberrel beszélek róla.

Pl. volt, hogy valaki írt valami hülyeséget facebook chaten, ezt a legjobb barátnőmnek bemásoltam . De közben aki a hülyeséget írta, neki is ugyanúgy másolok egy harmadik ember hülységét. Tehát együtt kinevetünk valakit, de közben rajta is nevetek mással.. :( Ez a példa jellemezni is tudja, amit művelek, akár személyesen is.. Nagyon rossz ember vagyok?

2012. okt. 25. 13:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezt mindenki csinalja, de szerintem a legtöbb ember kettéválasztja az embereknek azt a két csoportját, amelyiken röhög, és akivel röhög.

Én akinek "bemásolom" a röhejes emberek dolgait, annak a háta mögött nem csinálom ugyanazt.

2012. okt. 25. 13:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Olyan szempontból ketté van talán, hogy nem ugyanabban a témában röhögünk. Tehát nem azt mondom valakinek, hogy nézd már milyen csúnya, utána meg akit lecsúnyáztam, neki is mondok egy 3. személyt, hogy hogy néz már ki. Az talán már kétszínűség is lenne.

Itt a példámban azt hiszem, a barátnőmtől kértem tanácsot egy ügyben, egy személy furcsa szokásairól.. Akinek furcsa szokásai vannak, vele pedig egy embernek a képeit beszéltük ki.

2012. okt. 25. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha mindenkit, akkor igen. Mérlegelni kell, hogy milyen emberi tulajdonságokat és kinek a tulajdonságait dumáljuk ki.
2012. okt. 25. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem szép dolog, de az emberek többsége ezt csinálja. Olykor én is, bár igyekszem visszafogni magam, de szerintem ez azért mindenkivel előfordul.
2012. okt. 25. 14:05
 5/8 A kérdező kommentje:

Persze, valamilyen szintű alapja van. Olyan tulajdonságokat, amik szerintem igazak, de abnormálisak valahol az én véleményem szerint. Egy olyan emberrel, akit tudok, hogy szerinte is abnormálisak ezek.

Most hozok még egy példát. Mondjuk valakinek zsíros a haja, akkor ezt kibeszélem egy olyannal, aki herótja van ettől. De mondjuk a zsíros hajúnak meg szép körme van, viszont akivel kibeszéltem előtte neki meg csúnya, akkor meg róla beszélünk a zsíros hajúval.. Persze itt nem nagy barátnőkről lenne szó, hanem olyan haveri szint.

2012. okt. 25. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen embereket utálom legjobban méghozzá nem is kicsit. Pletykafészkek,nincs önmegtartóztatásotok. <-Ezt is másoljad vagy pletyizzed de még most.Köszike.
2012. okt. 25. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem gáz,valószínűleg veled is ezt csinálják a többiek:)
2012. okt. 25. 14:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Az túlzás, hogy mindenki ezt csinálja, inkább úgy fogalmaznék hogy mindenkivel előfordul, hogy elkövet ilyet. Nálad ez nagy mennyiségben fordul elő, ami valamiféle önértékelési gondra utal, hiszen amíg másokat nevettek ki, addig nem veszik észre a vélt vagy valós hibáidat. Terelés.

Az jó, hogy észrevetted a problémát, most már csak a kiváltó okokra kellene fényt deríteni: önvizsgálat, mik a legnagyobb hibáid, problémáid, miért vagy rosszindulatú, mit rejtegetsz stb...

2012. okt. 25. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!