Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szólnak meg mindenkit,...

Miért szólnak meg mindenkit, akinek több pénze van?

Figyelt kérdés
Csak szerintem "furcsa" dolog, hogy valaki egy olyan embert/családot kritizál, aki(k)ről semmit nem is tud ( egyszer sem beszéltek ) és mégis utálja, mert gazdag? Miért kell mindig álltalánositani? Lehet, hogy az(ok) az ember(ek) kedvesek, jóindulatúak, segítenek a rászolrulókon. Mégis megszólják és kibeszélik őket! Néha megdöbbenek, milyen világban élünk!

2012. szept. 12. 16:18
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Mert az ilyen emberek rosszindulatúak és irigyek. Féltékenyek más vagyonára, sikereire.
2012. szept. 12. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el ezt, rossz emberi tulajdonsag, mindig a masikkal foglalkozni, figyelni, kritizalni stb., ne dobbenj meg, ezek emberi tipusok, amin valtoztatni nem tudsz!
2012. szept. 12. 16:22
 3/8 DollyBaba válasza:
59%
Ez azt jelenti,hogy valamit az életben jol csinálsz,és akik alacsonyabb szinten vannak azok lenéznek,de legbelül olyanok szeretnének lenni mint te:)
2012. szept. 12. 16:29
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Sokan bele vannak keseredve, hogy akárhogy kapálóznak, gürcölnek, nem jutnak még a közelükbe sem (anyagi szinten).

És számukra nehezen hihető, hogy egyes gazdagok nem csalás, simlis ügyek nyomán gazdagodtak meg.

Pedig sok gazdag tényleg becsületes munkával szerezte a vagyonát. Csak épp jó szakmát választott, jó helyen volt, jó időben, jók az adottságai, piszkosul jól el tudja adni magát, stb. Én ismerek 1-2 ilyen gazdag embert. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a gazdagok jó része nem simlizik. De ha az ember megismer 1-2 becsületes, jószivű gazdagot, már nem általánosít, nem féltékenykedik.

Persze én csak magamból indulok ki.

2012. szept. 12. 16:33
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

Vannak kivételek esetek. Csak egyet mondok.

Rokonaim napi 10+ óra meglehetősen nehéz fizikai munkát végeznek nem valami fényen fizetésért. Hazafelé menet látják szembejönni a falu egyik c1gányát egy vadi új mercedes-szel. Közben a fejükben végig az jár, hogy ez a retek egy percet nem dolgozott a pénzéért.

2012. szept. 12. 16:35
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos annyiszor hallom a becsületesen meggazdagodott emberekről szóló frázist, mint a rendes, becsületes cigányokról szólót. Az egésznek semmi hitele nincsen. Persze, hogy a keményen (és a tényleg keményen!) dolgozó ember elkeseredik, amikor nem jut egyről a kettőre, miközben a szomszédja annyira gazdag, hogy már a második medencét építi, mert nem jutott eszébe más, közben pedig állandóan otthon lébecol. Akkor sem lesz nagyobb az ember megértése, amikor hallja a sok kapcsolatokból adódó meggazdagodást, a zsíros pozíciókat, amikor olyan emberek kerülnek magasra, akik oda maximum takarítani járhatnának. Az pedig pláne nem érdekel senkit ha az adott ember ténylegesen becsületesen gazdagodott meg, mert az egyszeri ember számára felfoghatatlan, hogy az ő munkája miért ér annyival kevesebbet, mint a másiké, mikor ő is kijárta az iskolákat rendesen, néha talán többet is, mint az illető. Márpedig a piacképesség ezen a téren a mindent jelenti, és bármennyire is fájó kimondani, de egy piacképes emberhez képest a nem versenyképes ember értéktelen, hiába jó dolgozó(vagy jobb) ő is.
2012. szept. 12. 16:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy az, aki tisztességesen, kemény munkával szerezte a vagyonát, az magasról letojja, hogy ki mit gondol róla, mennyire szólja meg.

Ergo érvényesül az "akinek nem inge...." esete.

Amúgy meg nem érdemes azon görcsölni, hogy ki mit gondol rólad.

2012. szept. 12. 17:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Én szegény vagyok és egy csomó ember lenéz, pedig dolgozom, nem is keveset, csak sz..rul fizetnek. Küszködök, becsületesen fizetek mindent és lesajnált alak vagyok. Nem érdekel, mert nem ezt érdemlem, téged se zavarjon, ha másnak nincs igaza, az ő baja, ha rosszul ítél meg. Nekem csak azoknak a véleménye számít, akiket szeretek, akik ismernek.
2012. szept. 12. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!