Miért szólnak meg mindenkit, akinek több pénze van?
Sokan bele vannak keseredve, hogy akárhogy kapálóznak, gürcölnek, nem jutnak még a közelükbe sem (anyagi szinten).
És számukra nehezen hihető, hogy egyes gazdagok nem csalás, simlis ügyek nyomán gazdagodtak meg.
Pedig sok gazdag tényleg becsületes munkával szerezte a vagyonát. Csak épp jó szakmát választott, jó helyen volt, jó időben, jók az adottságai, piszkosul jól el tudja adni magát, stb. Én ismerek 1-2 ilyen gazdag embert. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a gazdagok jó része nem simlizik. De ha az ember megismer 1-2 becsületes, jószivű gazdagot, már nem általánosít, nem féltékenykedik.
Persze én csak magamból indulok ki.
Vannak kivételek esetek. Csak egyet mondok.
Rokonaim napi 10+ óra meglehetősen nehéz fizikai munkát végeznek nem valami fényen fizetésért. Hazafelé menet látják szembejönni a falu egyik c1gányát egy vadi új mercedes-szel. Közben a fejükben végig az jár, hogy ez a retek egy percet nem dolgozott a pénzéért.
Én úgy gondolom, hogy az, aki tisztességesen, kemény munkával szerezte a vagyonát, az magasról letojja, hogy ki mit gondol róla, mennyire szólja meg.
Ergo érvényesül az "akinek nem inge...." esete.
Amúgy meg nem érdemes azon görcsölni, hogy ki mit gondol rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!