Az abortusz ellenesek miért fröcsögnek ennyire azokra akik más véleménnyel vannak mint ők?
Nem számít nekik hogy:
- egy gyerek erőszak során fogant meg ("nem tehet róla tartsd meg, egy idő után elfelejted majd a történteket és csak őt látod")
- szegényes körülmények közé születik ("nem kell elvetetni, hidd el boldog lesz akkor is ha érzi hogy ti szeretitek!")
- egy fiatal tini esik teherbe, aki még a szüleivel él, ráadásul a barátja is elhagyja ("a szüleid majd feldolgozzák később, tartsd meg mert később nagyon megbánod, a szüleid majd fizetik a felnevelését")
Az utóbbin szoktam a legjobban kiakadni. Ilyen és még sok más hasonló szöveggel jönnek. Aki abortuszra akar elmenni, azt gyilkosnak (komoly, ezt most olvastam) állítják be, onnantól a nő a nő, megölt egy élőlényt. De azt miért nem értik meg hogy a nők nem hobbiból járnak el abortuszra? Hogy nem lesz boldog a gyerek ha nem kívánt terhesség eredménye lesz? Miért jobb ha lelki roncs lesz életében mert nem szeretik a szülei / szegénységben nő fel / árvaházba adják és nem lesz családja?
És még egy kérdés: miért ilyen agresszívek az abortusz ellenesek?
A szakma véleménye:
„Az ember attól a pillanattól kezdve ember, amikor a férfi spermája megtermékenyíti a női
petesejtet.” Prof. Dr. habil. med. E. Blechschmidt, a Göttingeni Egyetem Anatómiai Intézetének
igazgatója, Németország
„A petesejtet megtermékenyítése pillanatától embriónak nevezzük, de kétségtelen, hogy ez egy
ember.” Prof. Dr. habil. med. B. Chazan, nemzeti szakértő szülészet-nőgyógyászat területén, Varsó
„Az új életnek járó tisztelet a fogantatás pillanatától és a gyermek dialógus partnereként való
elismerése nagyon fontosak. Ez a dialógus a fogantatás pillanatában kezdődik.”
Prof. Dr. habil. P. G. Fedor Freybergh, pszichológus, Stockholm
„A fogantatás pillanatától kezdve létezik egy élőlény. A meg nem született gyermek egy
személy.” Prof. Dr. med. A. Ingelman-Sunberg, a Nőgyógyászati és Szülészeti Klinika vezetője
Stockholmban
„Az ember élete a fogantatás, tehát a megtermékenyítés pillanatában kezdődik, és a halál
pillanatában ér véget.” Prof. Dr. habil. med. R. Klimek, a londoni Royal Society of Medicine tagja
„A technológia rendkívüli fejlődésének köszönhetően behatoltunk a magzat magánéletébe.
A magától értetődő tény elfogadása, miszerint a megtermékenyítés után, egy új emberi lény jött
létre, már nem ízlés vagy vélemény kérdése. Ennek a lénynek az emberi természete a fogantatás
pillanatától kezdve az öregkorig nem egy metafizikai állítás, amellyel vitatkozni lehet, de puszta
kísérleti tény.” Prof. Dr. med. J. Lejeune, a párizsi R. Descartes Egyetem Genetikai Tanszékének
vezetője
„A petesejt és a sperma, tehát az anyai és apai ivarsejt kombinációja külön életnek ad kezdetet.
A megtermékenyítés eredményeként egy genetikailag teljesen kialakult új ember jön létre, akinek
fejlődése az emberi élet során megy végbe. Így tehát, az embrió, a magzat, az újszülött, a csecsemő,
a gyermek, a felnőtt, az idős ember mindig ugyanannak az embernek a biológiai fejlődése
szakaszainak meghatározásai.” Dr. n. med. A. Marcinek, R. Czerwiakowski Szülészeti - Nőgyógyászati
Kórház igazgatója Krakkóban
„Tudományos szempontból helyes az a megállapítás, hogy az egyéni emberi élet a fogantatás
pillanatában kezdődik.” Prof. M. Matthews-Roth, Harvard Egyetem, USA
„Az emberi élet nem a születés közben kezdődik, hanem a fogantatás pillanatától kezdve.”
Prof. Dr. habil. n. med. J. Roszkowski, a Nemzetközi Nőgyógyászati Társaság alapító tagja, az Anya és a
Gyermek Intézet Tudományos Tanácsának tagja
„Tekintettel a jelenlegi ismeretekre nem férhet kétség ahhoz, hogy az ember élete annak
következtében kezdődik, amikor a két reproduktív sejt - a férfi és női ivarsejtek összefonódását
követően egy őssejt, az úgynevezett zigóta formájába, amely ebben a pillanatban kezdi élni a saját
ritmusát.” Prof. Dr. habil. med. M. Rybakowa, a PAN (Lengyel Tudományos Akadémia) Orvostudományi
Karának Emberi Fejlődés Bizottsága, Varsó-Krakkó
„A megtermékenyítés után, tehát a petesejt magja a spermium maggal való egyesülése után (ami
a petevezetékben történik, közel a petefészek felőli kivezetéséhez), egy teljesen új, a szülői
genotípusoktól eltérő genetikai minőség keletkezik - egy új emberi személy. A szomatikus sejtekben
rejlő génsora élete végéig nem változik már meg.” Prof. Dr. habil. B. Suszka, biológus, PAN tudományos
munkatársa, Poznan
„Az ember fejlődése két sejt - a női ivarsejt, illetve petesejt és férfi ivarsejt - a sperma
egyesülésekor kezdődik, megtermékenyítés közben.” Prof. Dr. habil. med. M. Troszyński, nőgyógyászszülész,
Varsó
Ez mind igaz, de valahol meg kell húzni a határt.
Méghozzá a "nulla" fölött, mert egyébként meg az lenne a vége, hogy házilagos módszerekkel próbálnák meg ugyanezt az eredményt elérni, és ez igencsak életveszélyes.
61%, azért örülök hogy az ilyen gondolkodású emberek, akik ilyen kijelentéseket tesznek, nem vehetnek részt a törvénykezésben.
Nem véletlenül húzták meg a határvonalat 12 hétnél. Én egy olyan magzat eltávolítását, ami önállóan nem életképes nem nevezem - és szerencsére az emberek többsége sem - GYILKOSSÁGNAK. Ez egy nagyon súlyos szó, máskor ésszel használd légyszíves.
Én egy bizonyos kérdés után jöttem ide, az is ihlette meg a kérdésemet, ott is legyilkosozták az anyát, úgy hogy meg sem lepődök hogy az abortuszellenesek szívesen dobálóznak ilyen szavakkal.
Nézd, volt már nem egy példa a történelemben efféle félresiklásra, az utolsó ismert itt a környékünkön a "Kárpátok géniusza" nevéhez fűződik, általában a hardcore diktátoroknak szokott ilyen ötlete lenni.
És mi történt? A "kényszer-szülesztettek", akiknek nem volt veszíteni valójuk nagyon, szépen egy forradalmi tömegbázist alkottak és kibelezték a Ceausescuékat, a fagyi visszanyalt. Van ez így...
De ettől még természetesen ott is abortáltak (legfeljebb illegálisan) és szültek is utána.
Tudod, én meg azt csuknám be a bolondokházába, aki azt képzeli magáról hogy egy ő általa hitt "felsőbb erkölcsiség" vagy "isteni parancsolat" hatására joga van más nőket az 1:63 000 halálozási arányú abortusz helyett az 1:15 000 anyai halálozású terhességre és szülésre kényszeríteni erőszakkal, az akarata ellenére.
Az abortuszellenesek nézzék meg a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmet. A kommunista Romániában játszódik, ahol az abortusz tiltott dolog volt. Gyönyörűen bemutatja, hogí a nők ugyanúgy csináltattak abortuszt, csak éppen szörnyű körülmények között, a lebukástól rettegve. Ugyanúgy bevállalta mindenki, és ugyanúgy nem voltak kevésbé felelőtlenek a védekezés terén. Tehát szerintem a tiltás a lehető legrosszabb megoldás. A gyermeknek jobb, ha magzatkorában meghal, mint ha egy megkeseredett, hideg családba kerül, ahol senki nem várta az érkezését.
Az örökbeadás jó lehetőség lehet, de én úgy gondolom, a nőnek meg kell lennie a jogának, hogy eldöntse, hogy szeretné-e kihordani a gyereket. Elrettenteni lehet, bizonyára lesz, akire hatással lesz, de tiltani nagyon nagy butaság lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!