Miért mondják az emberek hogy a diploma nem ér semmit?
Ez előző töri szakos vagyok...pedig nem minden diplomát becsülnek le: a mérnökök, ügyvédek, orvosok meg vannak becsülve. Ha valakinek azt mondod, hogy az orvosin végeztél, nem fogja azt mondani, hogy minek kellett az a diploma...egyébként csak megkérdezném, hogy milyen munkára pályázol? Tanár akarsz lenni? Lehet, hogy akikkel beszéltél, nem látják, hogy mi a célod? Csak kérdezem...
én nem nézek le senkit, ha van diplomája, ha nincs, de azért meg kell hagyni, hogy tanúskodik egyfajta szorgalomról, ha valaki tovább megy és tanul még plusz 3 vagy 5 évet. Csak tudod, erre mondják a szakmunkások, hogy amíg ti egyetemre jártatok, mi már pénzt kerestünk, gyakorlatot szereztünk. Ebben is van valami. Azzal van a fő probléma, hogy a szakmunkások sincsenek megbecsülve...nekem az egyetemen még Mo-n volt egy asztalos és egy kőműves csoporttársam. Biztos, azt hitték, hogy majd a diplomától társadalmi megbecsülést is kapnak. Ez még igaz is volt 20 éve.
Minden tanár szubjektív. Csak van, amelyik jobban, mint a többi. Nem lehet teljesen objektíven tanítani. Ez nem matematika egzakt számokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!