Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják az emberek hogy...

Miért mondják az emberek hogy a diploma nem ér semmit?

Figyelt kérdés
Miért mondják sokan hogy "diploma mellé nem osztanak észt", meghogy "darab papír amivel a s.gged törlöd"? Ha csak egy darab papír, meg bárki megszerezheti, akkor miért nem szerzik meg ők is? Persze, megértem hogy tandíjra nem tellik mindenkinek, meg van akinek a szakmájához sem kell, de miért kell ennyire sértően lenézni azt akinek van diplomája? Azért nem egészen annyiből áll egy diploma megszerzése h "lófrálok az egyetemen". Sok embert komolyan bevinnék egy szemeszter végi vizsgaidőszakra hogy nézze meg hogy folyik...Miért ítélnek az emberek ilyen könnyen? Én nem azt vettem sézre, hogy a diplomások nézik le azokat akiknek nincs, hanem a nem-diplomások szidják folyton azokat, akiknek van. Másik ellenérv: kommunista diploma, biztos "metélt" vagy, stb...Ez megint milyen egy érv? Évtizedeikg azért voltunk mellőzve otthon mert egyikünk sem volt kommunista, meg mert keresztények voltunk a komcsi időkben. A "metélt" dolog is egy kicsit hülyeség, én sem vagyok az, és egyébként akkor mind a többszázezer diák aki egyetemen van "metélt"? Az egyetemen belül ugyanúgy vannak balosok, liberálisok, de Jobbik szimpatizánsok is (félig-meddig én is az vagyok, de nem teljesen!). Az egyetemen sem liberális mindenki, sőt, ha tudnák nekem mennyi jobbos skin ismerősöm van egyetemen....Csak nem értem miért nézik le annyira a felsőoktatásban résztvevőket? Igen, tudom, h Mo.-n piszok rossz a felsőoktatás, mert lassan mindenhez diploma kell, meg hogy nem nagyon ér sokat; de azért 3 év gürcölés akkor is 3 év. Oké, azzal egyetértek, meg kéne rostálni a diákokat, mert indokolatlanul sokat vesznek fel, és a többésgük elég buta is sajnos, de azért nem midnegyik! Csak mégis, miért van ez a nagy lenézés? Azért egy egyetemet végzett ember ismeretét össze sem lehet hasonlítani egy középiskolát végzettével. Ebben nincs semmi lenézés szerintem, de miért nem lehet ezt elismerni? Mert ez tény. Miért nem lehet megérteni, hogy nem mindenki lehet szakmunkás, van akinek mással is kell foglalkoznia? Mikor mondom, hogy diplomám van, lassan már el kell süllyednem szégyenemben! Normális ez? És főleg: Miért godnolkodnak így az emberek? Hogy "aki egyetmre jár az biztos b.szik a diplomáért, vagy újgazdag, komcsi-csemete", meg hogy "műveltnek lenni ciki"?
2009. aug. 8. 13:41
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
22:36-os, igen, szerencséd volt a tanároddal! De hidd el, vannak ám nagyon-nagyon csőlátású tanárok.............Amúgy ehhez az egész diploma dologhoz annyit még hozzátennék htalán úgy emelni lehetne a színvonalat ha csak azok kapnának diplomát akik elvégeznek egy pszichológiai vizsgát? Mert a mai egyetemisták között rengeteg olyat látok, aki alapvetően okos, meg sokat tud, de a kommunikációs képessége nagy nulla, és ezekből lesznek tanárok?:S....Na szóval de tényleg, sokszor az ellenoldalt is megértem, csak az általánosítás nem kéne
2009. aug. 8. 23:09
 22/22 anonim ***** válasza:

Ez előző töri szakos vagyok...pedig nem minden diplomát becsülnek le: a mérnökök, ügyvédek, orvosok meg vannak becsülve. Ha valakinek azt mondod, hogy az orvosin végeztél, nem fogja azt mondani, hogy minek kellett az a diploma...egyébként csak megkérdezném, hogy milyen munkára pályázol? Tanár akarsz lenni? Lehet, hogy akikkel beszéltél, nem látják, hogy mi a célod? Csak kérdezem...

én nem nézek le senkit, ha van diplomája, ha nincs, de azért meg kell hagyni, hogy tanúskodik egyfajta szorgalomról, ha valaki tovább megy és tanul még plusz 3 vagy 5 évet. Csak tudod, erre mondják a szakmunkások, hogy amíg ti egyetemre jártatok, mi már pénzt kerestünk, gyakorlatot szereztünk. Ebben is van valami. Azzal van a fő probléma, hogy a szakmunkások sincsenek megbecsülve...nekem az egyetemen még Mo-n volt egy asztalos és egy kőműves csoporttársam. Biztos, azt hitték, hogy majd a diplomától társadalmi megbecsülést is kapnak. Ez még igaz is volt 20 éve.

Minden tanár szubjektív. Csak van, amelyik jobban, mint a többi. Nem lehet teljesen objektíven tanítani. Ez nem matematika egzakt számokkal.

2009. aug. 9. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!