Miért mondják az emberek hogy a diploma nem ér semmit?
Igen, ezt írtam, hogy egyetértek abban, nagyon lent van a színvonal. Mellesleg az egyetemisták 65%-át legalább ostoba szamárnak tartom én is, mert tényleg csak magolnak.....
De sztem emberfüggő hogy milyen tudást ad. Pl. nekem adott lexikális tudást is, de logikusan gondolkozni is ott tanultam meg (BTK-n).....De egyébként ha csak lexikális is az a tudás, az már alapjában műveltséget ad, oké, lehet nem tud az ember mindenhol érvényesülni vele, de sok helyen azért igen.......
De ezek csak részletkrédések: konkrétan azzal van bajom, hogy miért vágja mindenki az ember szemébe hogy "nem ér semmit"? Rendben, talán nem ér sokat, de elég sokat hajtottam érte, sőt.....Mégis miért gondolja sok ember, hogy sétálgatásból áll az egész :S
Nem ér semmit ~ Nem ér sokat.
Tömegszámra termelődnek például a haszontalan bölcsészek, belőlük lesznek a tolmácsok, szociológusok vagy ha minden kötél szakad akkor újságírók. És akár hiszed akár nem, műveltségből nem igazán tudsz megélni. Érteni is kell valamihez, hogy értékes munkaerő legyél.
Azért a zemberek nem néznek le minden diplomát... De. Ha jól tudom van(nak) olyan egyetem(ek), ahol a tanároknak nem szabad buktatni. Aki hatalmas pontszámmal bekerült, az le is diplomázik. Szóval, ez pl. a "diploma mellé nem osztanak észt" kategória.
Ja és amikor elolvastam a kérdést, ez ugrott be hirtelen:
Sajnálom hogy ez ugrott be neked a kérdésemről amikor vagy 30-szor leírtam hogy nem nézek le senkit, akinek nicns diplomája, inkább fordítva tapsztalom.....
Amúgymeg de tényleg, miért haszontalan szakma mondjuk egy tolmács?
"Érteni is kell valamihez, hogy értékes munkaerő legyél" - ebben egyetértek.
De mondok mást akkor. Vannak azok a viccek, hogy "ritka mint az egyetemet végzett cigány", ami arra céloz, hogy amihez egy kicsit tötbb tudás kell, arra már nem futja a romáknak. Ezt a viccet főleg jobboldali körökben hallom, mivel gyakran megfordulok ilyenekben (és nem a fideszre gondolok). Tehát ha látensen is, ezzel azért ki van fejezve, hogy valami értéke mégiscsak van a felsőoktatásnak. Ezzel szemben szintén jobboldali körökben van az, h "egyetem tele van liberális zs.dókkal". Sokszor nem értem akkor most mivan? Ha egyetemet végzek az a baj, ha nem végzek egyetemet az a baj?
Meg egyébként ennyi erővel a gimnáziumot végzetteknek sincs semmi joga leszólni azt, akinek csak 8 általánosa van, vagy még annyi sem, mert az érettségi rendszer legalább úgy szét van verve mint a felsőoktatás. Szóval ezt sem értem, hogy a legtöbb gimnáziumot végzett ember beszól a másiknak h "ne magyarázz, neked a 8 általános sincs meg", de ha én szólnék be ilyet egy gimnáziumot végzettnek akkor lennék mindenféle "nagyképű k.csög egyetmista"....kettős mérce
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!