Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok Amanda Todd...

Ti mit gondoltok Amanda Todd történetéről?

Figyelt kérdés

Engem nagyon megrázótt.Egyszerűen felfoghatatlan.....

Aki nem ismeri a történetet annak nagy vonalakban leírom.

Amanda Todd egy nagyon szép kanadai lány volt.

Egy nap chatelt egy férfivel,aki addig kérte hogy mutassa meg a melleit míg a lány megtette.

Ezután egy évig csend volt.

Majd egyik nap felbukkant a férfi.

Kiderült,hogy tudja Amanda lakcímét,vezetéknevét,ismeri a barátait,és az ismerőseit.

A férfi elküldte Amanda ismerőseinek Facebookon a lány meztelen képeit.

Ezután folyamatosan bántották,megalázták Őt az iskolában hónapokon keresztül.. A lány depressziós lett,és anti depresszánsokon élt.

Több tucat ember előtt megverték az iskola előtt ,és azt mondták neki," Nem látod hogy téged senki sem szeret"?

Ezután Amanda,öngyilkosságot kísérelt meg.

Hypot ivott...

Akkor szerencsére,csak a nyelőcsövét marta szét,és életben maradt.

Kórházba került több hétre de miután kijött, facebookon ugyanúgy bántották,alázták tovább.Hypos flakonokat posztoltak az üzenőfalára és ezt írták neki

" Remélem legközelebb ügyesebb leszel és tényleg megölöd magad"

Amanda többször is iskolát váltott,de a képek oda is eljutottak.Egy barátja sem volt.Teljesen egyedül maradt.

Youtube-ra is feltöltött egy segítségkérő videót:

http://www.youtube.com/watch?v=ej7afkypUsc

Úgylátszik senki nem volt hajlandó segíteni rajta,senki nem állt mellé,senkit nem érdekelt.

.

.

.

Amanda Október 10.-én öngyilkos lett.

-

Engem nagyon nagyon megrázott.

Ő még egy fiatal kamaszlány volt,akit könnyen befolyásolnak.Hisz még csak 15 éves volt.

(Mikor megmutatta a melleit még csak 13...)

Az emberek "halálba kergették".

Folyamatosan bántalmazták,aminek ez lett a vége....

Egy hiba miatt évekig bántották szegényt.

Itt egy cikk

:

Itt elolvashatjátok normálisan

[link]

2012. okt. 16. 21:02
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó, csak az a gusztustalan az egészben, hogy akárhogy is csavarjuk, ez a "maradj talpon, különben kicsinálnak/kihasználnak/véged van" algoritmus nem globális hiba, ez a mai Magyarországnak is az egyik jelleme. Hiába fogja ezt valaki arra, hogy hülye amerikaiak voltak, egy ilyen nálunk még sokkal inkább előfordulhat, és ez az elkeserítő tény. Nem mindenütt ez a kapaszkodó eszköz, hogy úgy táplálhatod a saját érdekeid, hogy másokét felhasználod. El se hinnéd, ha bejárnád a világot, hogy mennyire kevés helyen jellemző ez az olyan kaliberű helyekhez képest, mint az északi fél. Az USA, vagy mai Törökország, mindenhol divat az önzetlenség, az érdek nélküli segítség és a hátsó rosszindulatok mellőzése. Mi jelenleg még a legtisztább körülmények között vagyunk ahhoz képest, hogy mivé válhat ez a jelenlegi instabil állapotban.
2012. nov. 23. 22:42
 42/54 anonim ***** válasza:
Egyébként Kanadai volt és nem az USA-ban élt. Kanadát elég békés országnak tartják nem? Norvégiát is annak tartották, míg nem volt az a tömegmészárlás. Az erőszak globális jelenség. Ez a hierarchia meg etológiai dolog. És így működik a csimpánzoknál is. Itt egyértelműen felelősöket kell felállítani és elkapni, hogy a közeljövőben ne legyenek ilyen értelmetlen halálesetek.
2012. nov. 24. 10:53
 43/54 anonim ***** válasza:
Annyira felháborító, még gyerek volt.
2012. nov. 24. 10:57
 44/54 anonim válasza:
65%
És is sajnálom azt a gyereket de ha nem lett volna ilyen felelőtlen ez az egész nem történt volna meg...
2012. dec. 2. 11:13
 45/54 anonim válasza:
47%
És egy vadidegennek mutogatja magát? Megértem hogy fiatal volt de azért csak nem lehet annyira felelőtlen hogy mutogassa a mellét....
2012. dec. 2. 11:19
 46/54 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk ja, de ezek a mai fiatalok, ezt látják mindenütt:) TV, újság...
2012. dec. 4. 09:23
 47/54 anonim válasza:
48%

Szerintem pedig ez az egész Amanda, és a szülei hibája. Marha jó szülei lehetnek, ha nem vették észre, hogy a lányuk depressziós lett, mert ha észrevették volna, akkor ki is tudták volna szedni belőle a probléma okát, akkor pedig megbeszélhették volna, és ez az egész nem történik meg. Amanda is buta volt, nem is (csak) azért, mert idegen fószereknek mutogatta a melleit, és nem is azért, mert egy kis naíva módjára lefeküdt egy idősebb (!!), párkapcsolatban élő (!!) pasival -bár mit ne mondjak, erről is megvan a véleményem-, hanem mert egyszer sem kért segítséget... Senkitől.... Mert még ha a szüleivel nincs is olyan kapcsolatban, azt el nem tudom hinni, hogy olyan egy kis szerencsétlenség lett volna, hogy senki, ismétlem senki ne lett volna az életében, akiben megbízott volna...

Továbbá Amanda gyenge volt, végtelenül gyenge, mert még ha el is követte a hibáit -aminek szerintem egyébként természetes velejárója, hogy viseli a következményeket-, tudhatta volna, hogy egyrészt minden csoda 3 napig tart, tehát ha kivárja az időt, amíg lecseng ez az ügy, akkor minden rendeződik az ő életében is. Illetve úgy gondolom, hogy ennyi belátás még egy óvodásban is lenne, hogy ha ő nem kér segítséget >>akárkitől<<, hogy sikeresen fel tudjon lépni a pasi ellen, aki kiposztolta a cicijeit, akkor ez SOHA nem fog változni... Hangsúlyozom, egy óvodás is tudta volna, mit kell tennie...

Mindezek után szeretném elmondani, hogy sajnálom, hogy idáig fajult ez az ügy, de őszintén szólva én látom benne Amanda hibáját is, ezért nem tudok nyálas, csöpögős, érzelgős, az összes többi kegyetlen embert szidós posztot írni.

2012. dec. 23. 14:59
 48/54 menemjo válasza:
100%
Engem eléggé szíven ütött a dolog és nem hagyott nyugodni... kicsit utánanéztem. canadai lapok szerint Amandának rengeteg barátja volt aki mellette állt. Viszont ő azt írta hogy egyedül van és nincs senkije... valami nem jó itt. Rengeteg emlékvideó van az interneten, Amanda és barátairól személyes képekkel.. tehát a lány mellett mégis csak sokan álltak? valóban öngyilkos lett ? Ez még nem minden, amanda halála előtt 6 nappal feltöltött 1 videót amin énekel, de a kezén semmi vágásnak nyoma sincs és a depresszió jele sem látszik rajta... most is olyan biztos az öngyilkosság dolog ? ... Felkerült egy videó amely állítólag halála előtt 4 órával készült, ahol barátnőjével mutatkozik, sminkelik magukat feltehetőleg bulizni készülnek, és amanda öngyilkosságot követne el... ez nekem nagyon nem stimmel. Amandának most is sok " szeretője " van ez is azt bizonyítja hogy nem volt egyedül... lehet hogy mégsem úgy történtek a dolgok ahogyan azt leírja a sajtó ? Lehet hogy Amanda még mindig él netán valami más történt? Mert hát ugye ezek tények, és a tények mást mutatnak, amennyiben van igazság alapja a videonak :)
2013. jan. 22. 15:50
 49/54 anonim válasza:

Hogy itt mennyi érzéketlen ember van..

Engem is megrázott a történet,tényleg nagyon durva ami ezzel a lánnyal történt. Ő is hibás volt persze,hogy a melleit elküldte egy ismeretlennek,de ezért meg kell verni??

2013. ápr. 27. 13:32
 50/54 anonim válasza:
Nah jó, ott a pont..
2013. máj. 3. 18:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!