Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok Amanda Todd...

Ti mit gondoltok Amanda Todd történetéről?

Figyelt kérdés

Engem nagyon megrázótt.Egyszerűen felfoghatatlan.....

Aki nem ismeri a történetet annak nagy vonalakban leírom.

Amanda Todd egy nagyon szép kanadai lány volt.

Egy nap chatelt egy férfivel,aki addig kérte hogy mutassa meg a melleit míg a lány megtette.

Ezután egy évig csend volt.

Majd egyik nap felbukkant a férfi.

Kiderült,hogy tudja Amanda lakcímét,vezetéknevét,ismeri a barátait,és az ismerőseit.

A férfi elküldte Amanda ismerőseinek Facebookon a lány meztelen képeit.

Ezután folyamatosan bántották,megalázták Őt az iskolában hónapokon keresztül.. A lány depressziós lett,és anti depresszánsokon élt.

Több tucat ember előtt megverték az iskola előtt ,és azt mondták neki," Nem látod hogy téged senki sem szeret"?

Ezután Amanda,öngyilkosságot kísérelt meg.

Hypot ivott...

Akkor szerencsére,csak a nyelőcsövét marta szét,és életben maradt.

Kórházba került több hétre de miután kijött, facebookon ugyanúgy bántották,alázták tovább.Hypos flakonokat posztoltak az üzenőfalára és ezt írták neki

" Remélem legközelebb ügyesebb leszel és tényleg megölöd magad"

Amanda többször is iskolát váltott,de a képek oda is eljutottak.Egy barátja sem volt.Teljesen egyedül maradt.

Youtube-ra is feltöltött egy segítségkérő videót:

http://www.youtube.com/watch?v=ej7afkypUsc

Úgylátszik senki nem volt hajlandó segíteni rajta,senki nem állt mellé,senkit nem érdekelt.

.

.

.

Amanda Október 10.-én öngyilkos lett.

-

Engem nagyon nagyon megrázott.

Ő még egy fiatal kamaszlány volt,akit könnyen befolyásolnak.Hisz még csak 15 éves volt.

(Mikor megmutatta a melleit még csak 13...)

Az emberek "halálba kergették".

Folyamatosan bántalmazták,aminek ez lett a vége....

Egy hiba miatt évekig bántották szegényt.

Itt egy cikk

:

Itt elolvashatjátok normálisan

[link]

2012. okt. 16. 21:02
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy mért nem szólt a rendőrségnek már az elején. Mert szerintem, ha már az elején tesz valamit, és a szülei is segítenek neki akkor ez meg sem történt volna.

egyébként én is nagyon sajnálom ami történt, és azt sem tudom felfogni hogy hogy lehetnek egyáltalán ilyen emberek.

ez egyszerűen Szörnyű.

2012. okt. 17. 14:18
 32/54 anonim ***** válasza:
0%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ehhez a kérdéshez ezt a választ még én írtam anno:

# 37/42 2010-05-29 01:24

És még élek. Sőt, az az érdekes az egészben, hogy azóta kb semmi nem változott.

2012. okt. 17. 22:30
 33/54 anonim ***** válasza:
26%

34-es válaszolónajk:

Gimit elvégezted azóta? Elmentél Pestre fősulira? Vagy nem jött össze? Vagy igen, csak ott se szeretnek? Azért oda már értelmes felnőttek járnak, nem éretlen, másokat kiközösítő tinik..

Mindegy, akárhogy is alakult, én két dologra tippelek (saját tapasztalat alapján, mert nekem is gondjaim voltak a gimiben).

Egyik, hogy ezen agyalsz, ezen görcsölsz folyamatosan. Összerándul a gyomrod 1-1 olyan helyzetben, vagy akár a gondolattól, ami valahogy kapcsolódik a beilleszkedéshez? Ha igen, akkor ez lehet az ok. Amíg ekörül forog a világ, ezzel foglalkozol állandóan, addig nem fogod tudni könnyedén kezelni, ami alap.

A másik az, hogy talán nem szereted magad. Mit érzel a tükörbe nézve, vagy ha saját magadra gondolsz, hogy látod magad? Negatív érzéseid vannak ilyenkor? Ha igen, akkor ez a baj. Ezt sugárzod kifele, akkor nem csoda, ha ignorálnak. Az embereket ösztönösen taszítja minden kis rezgéshullám, ami negatív, anélkül, hogy észrevennék. Inkább a "pozitív emberek" társaságát keresik, akik attól azok, hogy rendben van az önértékelésük. Tisztában vannak a jó tulajdonságaikkal.

(Ugyanígy a jókedv-rosszkedv is előidézi ezt a vonzás-taszítás jelenséget, legalábbis első benyomásra. Az a kivétel, ha valaki már megismert valakit és kedveli, akkor nem menekül már el, ha az rosszkedvű. De akik nem ismerik, azok olyankor elkerülik. Szóval ne mászálj frusztrált, savanyú képpel, ha barátokra vágysz..)

2012. okt. 18. 00:03
 34/54 anonim ***** válasza:
68%

Nem ismerem a történetet, csak most hallottam róla, de nem olvastam utána. Szerintem a kérdés kiírója többet tud erről mint én. Javítsatok ki ha tévedek.

Számomra sokszor érthetetlen az emberek viselkedése.

Viszont Amandát sem tartom teljesen ártatlannak. Több súlyos hibát is elkövetett. De persze gyerek, tehát nem vonható ezekért felelősségre. A szülőket is számon lehetne kérni, hogy miért nem nevelték meg a pici lányukat, milyen értékeket adhattak át neki, ha 13 évesen pucérképet küld magáról. A neten látható néhány fotó is elgondolkodtató, hogy néz ki, enyhén ribis öltözködésű, agyonsminkelt, tiszta cicababa kislány. Persze a szülők egész nap dolgoznak és várják hogy majd az iskola meg a társadalom megneveli helyettük a gyerekeket. De ha a gyerek mindenhonnan azt látja, hogy így kell kinézzen, így kell viselkedjen, 14 évesen már ciki szűznek lenni, és gáz ha nem volt barátja, akkor miért csodálkoznak? Egy értelmes ember nem volt a lány mellett, aki elmondhatta volna neki, hogy mire vigyázzon. Hol volt az apja, aki a szexuális felvilágosítás mellett párkapcsolatilag is felvilágosította? Az iskolában nyilván megtanították, hogyan kell dugni, de a párkapcsolati buktatókra nem készítették fel őket már. A szülők meg megkönnyebbülnek, hogy nem kell kínos beszélgetésbe keveredni.

Nem tudom, mi történhetett. Szerintem lehetséges, hogy ő is egy olyan fennhéjazó, menő, cicamicaként viselkedett. Volt tekintélye, de aztán nem szerették és ha már a többiek előtt nem érzi menőnek magát, akkor nincs értelme az életének. Valahogy így gondolkodhatott.

Az emberek meg különösen kegyetlenek tudnak lenni. Ha többen vannak és úgy bántják, akkor csökken ugye a kollektív bűntudat meg felelősség érzése és az egész csak fokozódik. Az osztálytásai bántották, mert eleinte menő volt, kaptak az alkalmon, hogy lehet rajta rúgni egyet, bosszút állni, a menők már nem álltak mellé, mert nem menő. A tanárai nem vették észre vagy nem akarták észre venni, hogy mi történik. Egyszerűen senki sem vette észre, hogy egy gyerek segítségre szorul.

Tehát azok, akik gyerekekkel foglalkoznak, arra képzik őket, hogy gyerekekkel legyenek, nem veszik észre az intő jeleket, hogy baj van. Ez sztem manapság már általános jelenség a magyar sulikban is, kevés jóindulató tanár vagy iskolapszichológus van. Meg hát senki sem akar magának plusz munkát és várják hogy a gyerek csak elmondja, ha baj van, a gyerek meg magától nem meri.

Az a 30 éves pedofil állat meg kapott az alkalmon. Rengeteg ilyen ember van szabadlábon. A híres emberek vagy politikusok között is vannak pedofilok. A hatalmi helyzetben levő emberekben könnyebben kialakul a gátlástalanság. Tehát inkább csak úgy tesznek mintha a pedofília ellen harcolnának, de nem tartóztathatnak le mindenkit, mert abból baj lenne. Valszeg elég sokat hagyhatnak szabad lábon.

Elég szomorú történet. És akkor sem ment oda hozzá senki a tanárai vagy rokonok közül, amikor már egyszer öngyilkos akart lenni és mindenki bántotta. A szülei meg... A nagymamájához költözött? A szülei kitagadhatták? Vagy mi történt? Sok szülőtől látom vagy hallom a megvetést gyerekük viselkedése miatt. Elfelejtik, hogy az ő gyerekük és az ő nevelésük eredményeképpen lett olyan. Sokszor felnőttként kezelik a gyereket és felnőttként tartják számon a viselkedését. Pedig a gyerek az gyerek. Nem magyarázzák el a gyerekeknek az élet dolgait, hogy ha ezt vagy azt teszik mi lesz a következménye, miért ne csinálja. De a szülők is össze vannak zavarodva, nem tudják hogy mihez kezdjenek a korai szexualitással és a neveléssel. Na meg az egész családra kiterjedő szégyennel. Tehát inkább kitagadhatták, ahelyett, hogy megmentették volna. Am egy olyan szülő akinek a gyereke idáig fajul valszeg képtelen is lenne rá, hogy megmentse. Az emberek többsége érzelmileg fejletlen és a gyerekneveléshez sem ért. Legyintenek rá, hogy őket sem könyvből nevelték, hanem érzésből, aztán csinálnak egy gyereket, hogy megmentsék a kapcsolatukat vagy házasságukat.

Elég összetett történet. És érdemes elgondolkodni rajta. Sajnálatos. Azért én meghallgatnám a tanárok és osztálytársak véleményét is. De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a média a társadalom számára elfogadhatóvá és szenzációssá próbálja hozni a történetet, tehát nem hagyná hogy minden igazság kiderüljön. Vagy az osztálytársak viselkedését vetik meg, vagy a lányt fogják szidni a meztelenkedésért, de nem akarják felvázolni a teljes folyamatot minden részletében. Inkább ilyen sajnálkozós megbotránkoztatós sztori lehet belőle. A fogyasztói társadalom úgyis alkalmatlan arra, hogy egy összetettebb eseménysort feldolgozzon.

2012. okt. 18. 14:31
 35/54 anonim ***** válasza:
84%
Mindenki sajnálja a lányt valamilyen szinten!Mindenki sajnál minden embert,ha meghal!De minek hibáztat mindenki mást??Én úgy gondolom ebben a történetben mindenki hibás volt,akinek valamilyen szinten köze volt hozzá tudott róla!Én nem akarok senki mellett és ellen sem beszélni de itt írogatja mindenki,hogy nem volt senkije!Mégis a videójában szó esik egy barátnőről!Akkor ő ki volt? Hibás volt a kislány is mert 13 évesen nem kellene nála jóval idősebb pasikkal szóba állnia és mutogatnia magát,majd évekkel később újra megtennie.Valamint a szülei is hibásak voltak,mert az apja talált rá a verés után vagyis így írja,ha ő találta meg akkor gondolom látta mi van vele és nem tett semmit!Akik bántották is hibásak,mert inkább ki kellett volna állniuk mellette még ha nem is mindenkinek,de néhányuknak,akik elvileg a barátai voltak!A perverz pasit pedig be kellene záratni ha kislányokkal kezd!Szóval vagy mindenki hibás,vagy senki!Nem csak egy embert kell hibáztatni!Bár ez csak az én meglátásom!
2012. okt. 20. 16:24
 36/54 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú és megrázó eset.... :(

Én felnézek Amandára mert évekig legyőzte a fájdalmat..

ha talán Magyar országon lett volna, én mellette álltam volna a nehéz időkben..

2012. nov. 1. 19:29
 37/54 anonim ***** válasza:
100%
igen, mindenki ezt mondja ma már, de ha jobban belegondolsz, egy ilyen válasz se mérvadó. Hiába sajnálja az emberek 90%-a, hogy nem mehet vissza az időben és csinálhat "önzetlen" hőst magából, tökéletesen mutatja a példa is, hogy mennyire a divat követő a társadalom. Miután szerencsétlen meghalt, a gyászolása lett a divat, így evidens, hogy már a megmentésre orientálódik mindenki, amikor a megalázása volt a divat, akkor meg az volt a közös cél. Persze könnyű ujjal mutogatni a gonosz társadalomra, csakhogy te annak vagy egy példánya, minden véleményed és gondolkodásmódodat az építette fel és az is formálja. Legszebb dolog amit tehetsz, ha nem használod fel Amandát eszközként és nem húzod ki magad a felelősség alól, hogy önértékelési haszont termelj belőle. Így már több lehetsz egy normakövető "egyéniségnél". Kár, hogy ezt a tanulságot az egészből már nem lehet eladni.
2012. nov. 1. 21:51
 38/54 anonim ***** válasza:
52%

37-es tökéletesen egyet értek veled!

Na meg persze vannak a szkeptikusok,mint én!Ha tetszik tetszik,ha nem nem nem érdekel!

Csak ugye sok minden furcsa a történet körül!

Elvileg nem voltak barátai,meg senkije!Mégis a 2. pasi a BARÁTNŐJÉVEL együtt hívta el az utazásra!

Az árokban az apja találta meg!Ha én a gyerekemet egy árokban találom biztos megyek a rendőrségre,hogy mi történt!

A lány sem volt egy szent akárki akármit mond!

Rendben először elkövetett egy hibát,de hogy egy vadidegen jóval idősebb pasinak mutogatta magát a neten már ez is hiba,de még megbocsátható,de hogy rá 1-2 évre nem tudom összejön ugyanígy egy hasonlókorúval mikor már áll a bál körülötte!

Több kép is megjelent,hogy volt barátja ő hova lett ezalatt az idő alatt? a képeken pedig nem tűnik már 13-nak szóval nem a megalázás előtt volt!

Ha csak ezeket nézem nekem már ekkor ferde a történet!De sok más hasonló dolog van,ami szerintem nem kerek a történetben!

Lehet osztani nem érdekel,de előbb el kellene mindenkinek ezeken is gondolkozni,hogy véletlenül nem csak egy médiafogás a mai 13 éveseknek,hogy ne csináljanak hülyeségeket a neten!?

2012. nov. 1. 22:28
 39/54 anonim ***** válasza:
34%

Ja és nem vagyok érzéketlen,mielőtt bárki ezzel jönne!

Én csak nem hiszek el mindig mindent amit a médiában látok/hallok!38-as voltam

2012. nov. 1. 22:33
 40/54 anonim ***** válasza:
Szerintem ez az egész a FACEBOOK hibája, hiszen a férfi később ott találta meg és tudta azonosítani a régi képeivel. Veszélyes dolog. Nem hiába nem vagyok fent. Maga az internet is veszélyes. AZt tudom tanácsolni a fiataloknak, akár a facebook-on akár a való életben, hogy jól vigyázzatok mit osztotok meg magatokból a világgal, nagyon könnyen ellened tudják használni az információkat. Jobb résen lenni! A férfit meg kasztrálni kéne, aki bántotta egyértelmű! Az is elgondolkodtató, hogy a szülei miért nem tudták megmenteni? Szerintem egy névváltoztatás, plasztikai műtét is segíthetett volna az új élet kezdésében vagy költözés másik országba. Ha valaki igazán szereti a gyerekét megtette volna ezt, akármit. Ha a szülei mellette vannak nem érezte volna magát ennyire magányosnak. Szóval persze bizonyítékom nincs, de nem hiszem, hogy minden rendben volt neki otthon. AZ osztálytársai meg egyszerűen éretlenek voltak. Vissza gondolok én is 15 éves korosztályunkra, ott tényleg ez ment. Felnőttként is megnyilvánul ez a hierarchia, de meg kell tanulni lesz...rni nagy ívől, másképp tényleg nem megy. Kicsinálnak. És brutális kemény harc az élet, de nem szabad feladni, amíg van egy aprócska remény is. SZegénykének már nem volt sajnos( mármint ő nem érezte), ebben a szüleinek is látom a felelősségét. Ha van reinkarnáció reméljük lesz új lehetősége kijavítani a dolgait. Minden bonyolult interakciók eredménye.
2012. nov. 23. 21:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!