Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapest vagy Szeged jobb hely?

Budapest vagy Szeged jobb hely?

Figyelt kérdés
Most variálok, hogy hol folytassam a tanulmányaimat és arra lennék kíváncsi melyik az élhetőbb város, hol normálisabbak az emberek, melyik a tisztább, szebb és kultúráltabb hely?

2012. okt. 15. 14:04
1 2 3 4
 31/33 volume válasza:
100%

Én annyit mondok a 2 városról hogy mind a ketőt szeretem.Szegedet egészében ám blokk lehet szeretni,mert mindegyik városrész volt és van fejlesztve.Igazi egyetemi,és fesztivál város ahol mindig vannak programok,és folyamatosan fejlődik minden téren a város.

Munka terén is van lehetőság nemrég az NNG cég jött a városba.

[link]

Az ELI lézerközpont is épül ahol és ha minden igaz kb 4000 ember fog dolgozni.

[link]

Ezen kívül renegteg szép régi épület van a belvárosban,és azt is el kell mondani hogy Budapest után Szegeden terveztek legtöbb épületet a neves építészek.

Az utóbbi fél évben nagyon sok ki,és beülős hely nyílt a városban.Én nyugodt szívvel ajánlom neked SZEGEDET,rakok fel pár videót is kedvcsinálónak.

https://www.youtube.com/watch?v=oXfCaH1T7KE

https://www.youtube.com/watch?v=hZ2ShwbVH-k

https://www.youtube.com/watch?v=1ot0lowHiEg

Budapest relatíve szép város egy turistának, de ott élni.....,sok idő egyik helyről eljutni A-B pontba.Ha voltál Bécsbe akkor láthatod hogy mekkora különbség van a 2 város között,Pest egy igazi balkán város mint külsőre mind emberileg.A körutak,és sugárutakon relatíve újítják a régi épületeket,de kis utcákba van olyan amit már 100 éve nem újítottak,és ha nincs szerencséd akkor a fejedre esik egy tégla vagy jobb esetbe vakolat.

Szerintem inkább Szeged mint Budapest.

2015. jan. 15. 15:56
 32/33 wolfy28 válasza:
100%
Világéletemben vidéki voltam,Budapesren 4 évig laktam a belvárost úgy ismerem mint a tenyeremet,majd miután 32 lettem és családom lett Szegeden kötöttem ki és munkahelyileg is megtaláltam a számításaim,kereset nem sokkal különbözik csak nem mindegy hogy 14 órázok vagy csak 8 óra ugyanannyi bérért..
2016. jún. 1. 22:27
 33/33 anonim válasza:
100%
Na akkor én is megszólalok. Én imádom mind a 2 várost :D De most ki kell védjem Budapestet. Többen írtátok hogy "ne menj Budapestre mert így koszos meg úgy zajos, blablablaaaa". Ha ez valakit zavar akkor egyik helyre se menjen. Lehet hogy Szeged kisebb város de ott ugyanúgy megkapod ezt, épp úgy mint Debrecenben is vagy Miskolcon is, kultúrát egyébként az általam felsorolt 4 városban egyaránt megkaphatod, de a negatív dolgokat is. Csak annyi hogy Budapesten 1! fokkal nagyobb tételben. (Azért ezt a 4 várost hoztam fel mert ebből ugye 2 a kérdésed témáját képezik a másik 2 meg fontos hogy egy adott képet tudjak eléd vetíteni, illetve mert ez a 4 város van Magyarországon ami relatíve jelentős, rendelkeznek akkora vonzáskörrel hogy nagyvárosnak lehet őket mondani. Olyan eszközökkel amivel más város Magyarországon nem). Csövest itt is fogsz látni, meg ott is :) Inkább menj el és nézelődj. Éld bele magad az általad szimpatikusnak vélt városokba, érezd át a lüktetését, a szépségét és TE döntsd el hogy téged mi vonz. Minden városnak megvan a maga szépsége és sötét oldala egyaránt.
2018. ápr. 29. 02:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!