Valaki tud ajánlani olyan könyvet, ami megtenné első könyvnek?
Milyen szakra jársz? Mert ha mondjuk germanisztikára, akkor nem a legmegfelelőbb, ha fizikai találmányokról kezdesz el olvasni az egyetem miatt.
Ezért kéne segítség, hogy milyen témájút ajánljunk. Mondhatom, hogy ezt olvasd, de nem biztos, hogy kifejezetten ez fog érdekelni/hasznodra válni.
Elég baj, ha egyetemista létedre nem tudsz egy könyvet végig olvasni. Az olvasás szeretetét már az általánosban meg kellett volna szokni.
Ne Asimovval kezd, mert az csak fantázia. Nagyon sok értékes, jó könyv van a magyar és a világirodalom közül.
Ha elkezdesz egy könyvet, akkor olvasd végig, és gondolkozz el a mondanivalóján.
Ha "eléggé megkövetelik a könyvolvasást", akkor valószínűleg bölcsész vagy. Hmmm, elgondolkodtató, hogy a csökkentett keretszámok ellenére is olyan emberek járnak az egyetemekre, akik életükben egy darab könyvet se bírtak elolvasni. "Remélem" tanárnak készülsz.
Esetleg választhatnál a kötelezőkből is, nem?
HÖHÖHÖ Öcsém!!
Ez igen! Hova jut ez az ország? Diplomások, akik egy könyvet sem olvastak még el. Király!!! Bocs, de ezt egyszerűen nem lehet nem fikázni.
Szia!
Én E.G.White műveit ajánlom, én mikor először olvastam nem tudtam letenni, emlékszem hajnali fél négykor döltem ki. Van egy sorozata a jó és rossz küzdelméről, 5 kötetes, én a középsőt ajánlom elsőre: a címe Jézus élete. Ha ezt alolvsatad garantálom, hogy a többi négyet is el fogod. Jézus élete nagyon sok művészt megihletett, most jártam Szegeden a Munkácsy kiállításon, annak is fő attrakciója a Golgota volt. Ez a könyv egészen különleges szempontból a jó és rossz kükzdelmének szempontjából veszi végig az eseményeket, a szerző nagyon értehtően és élvezetesen ír, és jól összefoglalja az eseményeket!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!