Tudnátok nekem jó tortareceptet ajánlani a kisfiam első szülinapjára?
Mondjuk nekem tök sima csokitortát sütött anyukám 23 éve, és itt vagyok...
Sajnálom a mai gyerekeket, hogy be van táblázva hétről hétre mit kéne enniük...
Jaam...és volt olyan is, ezt mesélték családban, hogy nagypapám, tehát 70-80 éve kb, zsiros vízbe áztatott zsemlét kapott, mert tejet nem akarta megenni, ő is életben maradt
Szia!
Én a tej és tojás nélküli piskótát készítettem neki túrótöltelékkel.
26 cm átmérőjű tortaformát használtam, ebben körülbelül 4 cm magas lett a kész piskóta.
2,5 dl almalé (100%-os)
10 dkg cukor
3 evőkanál citromlé
jó lett volna bele egy kis citromhéj is, de az épp nem volt itthon
1 vaníliás cukor vagy egy teáskanálnyi vaníliakivonat
25 dkg liszt (fehér)
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
6 evőkanál olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almalében elkeverjük a cukrot, vaníliás cukrot. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy másik tálban, majd apránként hozzákeverjük az almaleves keverékhez. A tortaformát sütőpapírral béleltem (Anyu mindig csak az aljára rakott, de én az egészt ki szoktam bélelni), beleöntöttem a tésztát és beraktam a sütőbe. Pár perc után kicsit lejjebb vettem a hőfokot, körülbelül 180 fokra. 20-25 perc múlva szép piros lett. Azért egy tűpróbát érdemes elvégezni, mielőtt kivennéd, ha nem lesz ragacsos, akkor már jó.
Nálunk is barackos túrótorta lesz :-)
Én mondjuk már adtam neki olyan sütit, amiben volt sütve tej és/vagy tojás kb 10 hónapos kora óta.
Én egy kakaós piskótát csináltam, de hagyhatod simán is, kakaó nélkül amire egy túrókrémet készítettem,. A piskóta egy sűrű massza. 6 tojásból kszült amihez 6 kanál cukor és 8 kanál liszt kell, + 2 kanál kakaópor, amit mellőzhetsz is, ha nem akarsz még adni a picinek. A túrókrémhez pedig: 50dkg túrót összekevertem 1 dl tejföllel, 20dgk porcukorral, egy cirtom reszelt héjával és egy kanál citromlével. Egy kanál zselatint felmelegítettem és félretettem. 2 dl tejszínt felvertem és a 3 összetevőt összedolgoztam amíg megkeményedett. Az elején híg, ne ijedj meg, megszilárdul :)
Kerek piskótát sütöttem, a formába hagytam és rátettem a túrótökrémet, másnapig hűtőben hagytam. Tetejét kakóporral szórtam meg.
Nagyon finom :)
Boldog születésnapot a kisfiadnak!
Banános -túrótortát sütöttem.
Sima piskóta (tojásfehérje nélkül) és tölteléknek banán-joghurt-túró, valamint ez került a torta bevonására is.
a díszítés pedig túró-rudik voltak fekarikázva, és kirakva belőle az 1 -es :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!