Tortát szeretnék sütni a kisfiam első szülinapjára. Írnátok olyan tortareceptet, amit ő is bátran ehet?
Főzni tudok, de a süteményekkel "hadilábon" állok, ha kérhetném részletesen írjátok már le a receptet, hogy kezdőként is el tudjam készíteni.
Előre is köszönöm!
ha nem vagytok semmire sem allergiások akkor már nyugodtan süss olyan sütit amit magatoknak is sütnél.. ( na jó ne tiramisut:)
A kislányom első tortája mignonból volt marcipán borítással. a kisfiamé oroszkrém torta marcipánnal..
mindkettő cukrásztól van.. de azóta már saját oroszkrém receptem van ami istenibb a legjobb cukis sütinél is:)
ha érzékeny valamire a kisfiad akkor speckó alapanyagokat kell venned, ehhez szeintem a neten talász receptet..én anno összeírtam mindenféle babasütit, sütőpor nélküli babatortákat de felesleges volt.. 1 éves korára mindkettő kajált már mindent..
Boldog szülinapot a kisfiadnak!
Szia!
Szerintem ezek finomak lehetnek, és ezeket tényleg nyugodtan ehet már. Én a kettő közül csinálom majd meg valamelyiket a kisfiamnak. :)
Répatorta - az első szülinapra
Hozzávalók:
25 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
1,5 dl víz
5 dkg margarin
25 dkg nyers, reszelt répa
10 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 narancs vagy citrom héja
Elkészítés: A cukrot a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Utoljára keverjük hozzá a répát, amiből előtte kicsit kinyomkodjuk a levét. Nem kell meglepődni, elég sűrű masszát kapunk. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és 200-220 fokon sütjük 25-30 percig.
Tanácsok:Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, 2 dl víz kell hozzá, mert az több nedvességet vesz fel.
Mivel nincs benne tojás, tojásallergiások is fogyaszthatják. Ha margarinnak Ligát használunk, akkor tejmentes is, akkor pedig a tejallergiások is ehetnek belőle :)
Almás torta:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg margarin (tejmentes; pl. Liga)
1 csomag porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara
A töltelék: 4-5 db alma
Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
Az almákat lereszelünk, lecsöpögtetjük, esetleg kis cukorral ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ráterítjük az almát, megszórjuk búzadarával és feltekerjük.
Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé tesszük a tortaformába.
Hideg sütőbe tesszük és 180-200 fokon megsütjük.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ez az almástorta nagyon jól hangzik! A kedvenc tortám az oroszkrémtorta egyébként. :) Lehet lesz mindkét fajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!