Ma van az első "önálló, kettecskén" napunk a három hetes kislányommal. Gőzöm sincs, hogy mihez kezdjek vele. Ötletek?
Sziasztok!
Ma három hetes a lányom, és ma vagyunk először itthon kettesben.
Fogalmam sincs, mihez kezdjek vele, bebifláztam egy csomó verset, mondókát az Iciri piciritől az Ákombákomig, próbálok beszélni hozzá, különböző zörgő-csörgő állatkákat mutogatok, de ő nem igazán szeret kézben lenni (ha kézben van, egyből cicit akar), viszont tökéletesen elvan a kiságyban, csendben elnézelődik akár fél órát is (néha többet), viszont félek, hogy így nem éri elég inger. Szeretném, ha ismerné és megismerné a hangomat, az illatomat, de nem akarom ráerőltetni magam. De nem igazán vannak anyai érzéseim - túl hirtelen és gyorsan történt a szülés, és a pici már a kórházban is teljesen jól elvolt a kiskocsijában, nem igényelt engem, ahogy most sem. Azóta pedig itthon volt a nagyi, apa, nagybácsi, mindig lefoglalta valaki, szóval nem igazán segítette elő a környezetem az anyai érzések "kialakulását". Szeretem, imádom, de rossz érzés látni, hogy nincs szüksége rám, csak amikor éhes. Ráadásul szombat óta tápszeres kiegészítést kap, mert egyre kevesebb a tejem, szóval még ez a meghitt kontaktus, a szoptatás sincs már meg közöttünk.
Mihez kezdjek vele? Szeretném, ha kapna elég ingert ahhoz, hogy fejlődjön, és ha lassacskán (tudom, még korai) elkezdene (ki)alakulni a kettőnk kapcsolata.
Félreértés ne essék, egyértelműen nem azt várom, hogy a jövő héten már másodfokú egyenleteket oldjon meg pelusba kakilás közben, csak nem tudom, mit lehet csinálni egy ilyen picúrral, aki nem szeret kézben lenni, és tök jól elvan a kiságyban.
Még néhány hét és egész napos foglalkozást igényel. Addig is élvezd ki, hogy nyugi van.
Az igazat megvallva én sem tudtam, hogy mikor "milyen" egy baba. Most is csak 3 hós korig vagyok képben, mert ennyi idős a fiam. De egy idő után teljesen összehangolódtok és tudni fogod mikor akar egyedül játszani stb. Meg úgy is jelzi ő - sírással, ha valamit akar.
Jó babázást!!!
Még egy ideig nem fogsz igazán pozitív visszajelzést kapni tőle, viszont sírni tud, ha valami diszkomfort érzése van. Nekem ez volt a legnehezebb az első hat hétben. De most már 14 hónapos a lányom, és ha ébren van, le sem száll rólam (jó értelemben véve). :-)
Különösebben nem kell semmit csinálnod vele, gyönyörködj benne, hisz most végre nem tolakszik oda más. :-)
ha kevés atejed és tápszer kap, akor ezek a kettesben töltött idők tökéletesek arra, hogy soakt tedd cicire, ezáltal több lesz tejed éa elhagyhagyjátok a tápszert
De ha minél több tápszert adsz neki, akkor még kevesebb lesz a tejed.
Innen még vissza lehet fordítani dolgokat,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!