Mit gondolnak az átlagos emberek az animefanokról?
"Olyan érzésem van velük kapcsolatban, hogy "nekik ez maradt"."
Tényleg nem vitatkozni szeretnék veled, de ez szerintem butaság. :) Ez egy hobbi, ugyan úgy, mint a Forma 1 vagy akármi más, annyi különbséggel, hogy én mondjuk nem a legújabb rész CSI-t nézem meg (amivel amúgy semmi gondom), hanem valami animét.
Mellesleg 20 éves vagyok, egy nyelvet perfektül, egyet középszinten beszélek, egyetemista vagyok, lassan kiköltözöm a szülői házból, vannak barátaim, egy sráccal épp alakul valami... Szerinted hiányzik valami az életemből? :)
Számomra az is pont ilyen, mikor a lányok azt ecsetelik, hogy már reggel kilenc óta shoppingolnak és sikerül megvenniük a harmincadik pár magassarkút. Nyilván a megszállott emberek betegek, de ez mindennel így van.
Hidd el nekem, a legtöbb ember tudna találni az ő ízlésének megfelelő animét, ha túllépne azon, hogy ez "mese". Ezzel most nem meggyőzni akarlak, de a legtöbb ember nem is magukat a történeteket utálja, hanem előítélettel van tele.
Egyszer csináltam egy ilyen "kísérletet". Beszélgettem nagy anti-animés ismerőseimmel és mondtam nekik, hogy láttam egy eszméletlen jó filmet, aztán elmeséltem egy minőségi (nem Dragonball-típusú) anime történetét. Érdekes módon mindegyikük meg akarta nézni a "filmet", mert érdekelte őket a story alapján. :)
Utolsó: hidd el nekem, az animék jelentős részében a világon semmi erőszak nincs. :) Nyilván van olyan, amiben igen, de azt NEM GYEREKEKNEK készítik, ráadásul már mindegyik el van látva jelzésekkel, hogy tudja az ember, melyik korosztálynak való.
Rengeteg anime szól például kamaszokról, zenészekről, van szakácsos, kávézós/éttermes... Ha te abban erőszakot látsz, hogy pár gimnazista egy családi étteremben dolgozik suli után, vagy hogy alakítanak egy jazz zenekart, akkor én kérek elnézést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!