Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az a viselkedés amit már...

Mi az a viselkedés amit már nem vagyok köteles eltürni? Hol a határ, ki mit tenne?

Figyelt kérdés

19éves lány vagyok, 3hete dolgozok mekiben, de tegnap volt az eddigi legdurvább incidensem.

Kedves vagyok a vendégekkel, mosolygok, kedvesen üdvözlöm őket, igényes vagyok és nem viselkedek kihívóan sem flegmán,hiszen nekem sem esne jól ha velem szemben ilyen lenne az eladó vagy a kasszás, de tegnap bejött 2 pasas.

Kártyával akartak fizetni, már az elején bunkók voltak, kedvesen üdvözöltem őket, de hallottam hogy teszik rám a megjegyzést, először nem is foglalkoztam velük.

Aztán nem fogadta el a kártyát a monitor, szépen kérdeztem hogy van-e náluk kp. erre kiabálni kezdett velem a srác hogy béna vagyok, meg hülye p*csa, hogy nem értek a kártyához, mondom neki még akkoris normálisan hogy sajnos erről nem én tehetek.

Nos akkor már hallottam hogy mondja a másiknak hogy "ülye idióta p*csa, biztos be van b*szva, nehogymár azt higyje hogy ő a f**a csaj, tök nyomorék" onnantól kezdve nem mosolyogtam erre kérdezi a másik hogy "van valami bajod?" mondom "csak annyi hogy nem tetszik hogy teszitek a megjegyzést, sajnos a kártya nemjó, ez nem az én hibám"

na onnantól kezdve rámhordtak mindent hogy "fogd be a pofád, mit képzelsz magadról? ha világfájdalmad van, akkor takarodjál haza, az a bajod hogy bejöttünk?" meg egyéb ilyen szépségek. Kiszolgáltam őket, de nagyon megaláztak, szerintem az egész étterem hallotta hogy üvöltenek velem.

Mikor elmentek hátra mentem sírni, nagyon kiakadtam.

Senki sem jött oda megkérdezni hogy mi a probléma.

Annyira megalázó volt, még élvezték is.

Nem szeretném részletezni miket mondtak, de sosem viselkedett még igy velem egyetlen idegen sem.

Esküszöm attól féltem hogy a srác átnyúl a pulton, és kiszed vagy megtép, annyira agresszívak voltak.

A vendégnek vannak jogai, na és mi van a dolgozóval? Nekem nincsenek jogaim, mindent el kell türnöm? És ha esetleg valamelyik "kedves" vendék kiszed a pultból és megtakar, mert már azon sem lepődnék meg, amilyen agresszív emberek vannak, akkor mi lenne?

Mondták hogy "nyugi lesz ennél gázabb is" Kérdem én, az miyen lesz, megkéselnek???

Meddig mehet el a vendég viselkedésben?? Mennyit vagyok köteles eltürni, és ilyen helyzetben ki mit tenne? Vasárnap ismét megyek melózni de már félek az ilyen konfliktusoktól, mert rengeteg az arrogáns agresszív ember.

2012. szept. 28. 21:34
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
uccsó ez jóóó :DDD
2012. szept. 28. 22:38
 22/29 anonim ***** válasza:

hat sajnos ez magyarorszag, a menedzser csak annyit mond hogy lesz ez meg rosszabb is. mas orszagban (direkt nem neveznem meg) a menedzser elorejott volna es kozolte volna veluk hogy ezt a hangnemet azonnal befejezik es tavoznak vagy hivja a rendoroket. es a rendorok meg ki is jottek volna ha tovabbi gond van.

de egy ilyen kulturalatlanabb helyen en is azt latom jo megoldasnak amit elottem tanacsoltak: a jo nagy turhas kopest a kajaba. oldja a stresszt es jot tesz a lelki bekenek D

2012. szept. 28. 23:24
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

én Bp-en aluljáróban voltam egyedül eladó, a legtöbbféle népség megfordult nálam, személyemre vonatkozó incidensem soha nem volt 3 év alatt. szerintem ti bevonzzátok magatoknak..én egy rakás poént, meg jó sztorit tudnék mesélni, de még az utcsó cigókról is.

azt el is mesélem:

jött két cigány egyik az a nagypofájú asszonyféleség egy csókával. cigányul beszéltek előttem az áruról, de úgy, hogy belefűztek pár magyar szót (gondolom kipótolni a hiányzó cigány szót) erre én elkezdtem magamban mosolyogni rám néztek és átváltottak magyar beszélgetésre :)

2012. szept. 29. 00:48
 24/29 anonim ***** válasza:

azt vedd figyelembe h te ott a kasszánál a meki arca vagy

nem neked szól hanem a mekinek

simán le kell nyelni nem tudsz mit csinálni

minden szakmában ahol emberekkel kerülsz kapcsolatba ott találkozni fogsz ezzel

pl én építészirodában vagyok gyakornok szal ott még rosszabb mert az ügyfél azt hiszi mert pénze van akkor ö diktál -- persze nem mert sokkal keményebb szabályok vannak amit be KELL tartani no ezt sem értik meg -- és ugyan úgy beszélnek veled meg a főnököt kérik h nekik ne egy gyakornok tervezzen házat stb...

nekem is rosszul esik pláne h 5 évig gürcöltem az egyetemen miatta

de ez van sajnos vannak ilyen emberek

2012. szept. 29. 08:45
 25/29 anonim ***** válasza:
Utolsó! Azért az építészet más. Ott elég nagy összegekről beszélünk, amit elég nagy szívás elbukni, viszont a mekiben indok nélkül bántották ezt a lányt és anyagi okokból nézve az maximum párezer ft veszteség, nem pár millió.
2012. szept. 29. 09:39
 26/29 anonim ***** válasza:
77%

Dolgoztam szolgáltatóiparban, ott törvényszerű a tahók előfordulása. Nem kell személyesen venni az ilyen megmozdulásokat.

A saját szegénységi bizonyítványa. Nálam az vált be, hogy pókerarc fel és egyszerűen nem reagáltam a beszólásokra, hanem témát váltottam. Szelektíven megsüketültem. Egy idő után elunták, hogy nem váltanak ki belőlem reakciót (ugye ilyenkor ez lenne a céljuk) és odébbálltak, mert így már nem volt érdekes nekik.

Egyszer volt egy ügyfelem, aki nagyon haverkodni akart és "cicám" megszólítással kezdte a mondatokat. Nyeltem, nyeltem, aztán felment a vérnyomásom és kedvesen úgy válaszoltam valamire, hogy "mókuskám, blabla...". Fickónak fennakadt a szeme, kikérte magának. Mondtam, hogy "jajj, elnézést, ne haragudjon, azt hittem már ilyen bizalmas viszonyban vagyunk, de feltehetően én értettem félre az Ön kommunikációját".

Na, onnantól "kedves kisasszony" voltam és kínosan ügyelt a megszólításra :)

Egyébként tényleg a pókerarc, zéró reakció és kissé szigorú nézés tudja sarokba szorítani a taplóbb fajtát. Nem erre számítanak és annyira összezavarja őket ez a viselkedés, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, ezért maguktól lelépnek egy idő után.

A pókerarcos viselkedés azt üzeni, hogy nem vagytok egy szinten és téged nem tudnak kibillenteni a lelki békédből, illetve egyfajta udvarias lesajnálás is van benne. Ez általában tiszteletet ébreszt bennük.

Illetve akadjon el a tű:

- Uram, a kártyáját nem fogadja el a gép, tud készpénzzel fizetni? (a nagyon udvarias megfogalmazáshoz erősen ragaszkodva!!!)

- Hülye p.csa...blabla

- Uram, a kártyáját, mint említettem, nem fogadja el a gép. Így nem áll módomban kiszolgálni. Amennyiben tud készpénzzel fizetni, örömmel hozom a rendelését.

- De te hülye p.csa...stb

- Uram, ha tud készpénzzel fizetni, csak akkor áll módomban kiszolgálni Önt.

- Idióta...blabla

- Uram, csak készpénz ellenében áll módomban kiszolgálni Önt.

És így tovább, végig pókerarccal, se mosoly, se megvetés, semmilyen érzelem.

2012. szept. 29. 10:15
 27/29 anonim ***** válasza:

fiatal vagy még, nem edzett meg az élet eddig. ezt nem bántásból mondom, sztem anno ennyi idősen lehet, h én is csak bőgtem volna.

ne vedd a szívedre. ezek a fickók vagy be voltak piázva, vagy valamit szívtak.

sajnos a vendéglátás ilyen szakma. mindent el kell tűrni a vendégtől, különben nincs lóvé.

legközelebb nyugodt, hűvös hangnemben beszélj az ilyenekkel. vagy észhez térnek, vagy nem, de a méltóságod megmarad.

nekem volt egy telefonos behajtói munkám. na ott ne tudd meg, miket vágtak a fejemhez az ügyfelek :) én meg csak röhögtem magamban, hogy oké, h fel van bacva az agyad öreg, de nem az én házam viszik, ha nem fizeted ki a tartozásodat :DDDD

szóval csak nyugi, és mindig tudatosítsd magadban, hogy ha a vendég paraszt, az nem neked szól, hanem a cégnek.

2012. szept. 29. 10:48
 28/29 Ilyent ***** válasza:

Én nem vagyok vendéglátós csak vendég vagyok de egyet megfigyeltem ezeket a dolgokat Magyarok csinálják. Sőt a cigány ismerősöm többször rászól és bocsánatot kéret az ilyen emberektől. Olyankor nincs nagy szájuk és milyen jó hallani mikor mondják hogy bocsánatot kérek. De vagy háromszor mert nem hallotta mindenki. Másnap mondja a pultos hogy az ott ülök utána azt mondják Hogy ez a cigány meg mit képzelt magáról??? A lány meg az válaszolta nekik hogy ő legalább megvédett. Emiatt majdnem kirúgták.

De a legjobb megoldás az ilyen problémára hogy nem veszed komolyan és nevetsz rajta.

Mert a legidegesítőbb az ilyen emberek számára hogy kinevetik őket.

2012. szept. 29. 11:19
 29/29 anonim ***** válasza:

Szegény! :(

Nagyon sajnálom,hogy ez megtörtént veled,gyűlölöm az igazságtalanságot,senkinek sincs joga megalázni egy másik embert.

Ezt vissza adja majd nekik az élet,tapasztalat.

Biztos boldogtalan,és sivár az életük,ezért a másik emberen vezetik le a feszültségüket.

Nem volt ott a főnök,vagy valamelyik kollégád?

Én úgy tudom,hogy ilyen esetben (agresszív magatartás)nem vagy köteles kiszolgálni,bár akkor meg a munkáltató hepciáskodhat.

Ha van rá lehetőséged,válts munkahelyet.

2012. szept. 29. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!