Hogyan kéne viszonyulnom a nagyapámhoz ezek után? Jogos hogy már nem is tekintem őt nagyapámnak?
Én most egy 18 éves fiú vagyok. Nem láttam a nagyapámat már kb 8 éve. Elvált a nagymamámtól, mert megcsalta, azóta is azzal a kurv@val, és egy szót se szólt. Zsuzsi azóta nem szólt a nagyfaterhoz és nem is látta. Nemrég férjhez ment, meg is hívta, de csak úgy hogy ő jön egyedül. NEM MENT EL!
Sári az gyakran jár hozzá, jóba vannak, nem tudom miért. Ő most fog szülni, és már tervezik a keresztelőt, amire sztem meghívják "nagyfatert" is. Bőven lesz ott feszkó az biztos. Amúgy Sári megmutatta neki a ballagásos képeimet, onnan tudja, hogy még élek, mondja is hogy helyes gyerek meg rég látott, de ennyi!
A szüleim amúgy nem szólnak bele, hogy hogy viszonyuljak hozzá. Egyszer Apa felhívta őt valamiért, ő meg annyit se kérdezett, hogy megvannak e még az unokák. Az őcsém aki 3 évvel fiatalabb tőlem szerintem még nem is látta. Szüleim azt mondják hogy ők levegőnek fogják nézni a keresztelőn. És szerintem én is.
Egyébként azt tanácsolta apámnak akkor mikor elváltak, hogy miután megszületik a gyerek, haggyon ott minket...
Most nagyapa az ilyen? Lassan 10 éve nem latta az unokáját.
Köszi hogy elolvastad.
Tehát Zsuzsi és Sári fedőnevű alanyok a nagyapád lányai? Én azt nem értem, hogy te miért nem érted, hogy aki elolvassa a szövegedet az ezt nem tudja leszűrni:D
Amúgy nagyapának nagyapa. Engem az apám le sem szart bő 20 évig, attól még biológiailag az apám. Ha valóban nem érdekled őt, akkor ne viszonyulj hozzá sehogy. Ne foglalkozz a létezésével. A válásukat illetően nem fogok ítélkezni mivel nem ismerem sem a nagyapád, sem a nagyanyád. Ennyi.
Jó,hogy kiírtad magadból a benned lévő feszültséget,de...
A nagyapád "bűne",az ő problémája s nem a tiéd!
A te problémád,hogy te hogyan viszonyulsz a gondjai közt vergődő gyökereidhez.
Majd amikor meghalnak,meghalnak a gondjaikkal s te azzal élsz,amit TE mulasztottál el. Amíg élnek,van lehetőséged rendezni a te viszonyulásodat hozzájuk,de az ő bűneik terhe NEM a te terhed! Nem dolgod és tiszted büntetni őket bűneik miatt. Az az Isten tiszte,dolga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!