Szerintetek hogyan kellene viszonyulnom, mivel segíthetném talán anyám?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok és egyetemre járok. A családi helyzetünk...mondjuk úgy elég sz@r, sokszor éppen van elég pénz kajára. Én magam elég passzív személyiség vagyok, ezzel nem mondom, hogy meg vagyok elégedve, de nincs emiatt semmi bajom. A probléma az anyám. Mióta ez az anyagi helyzet fenn áll nálunk (pár éve) azóta sokszor depressziós, különböző nyugtatókra pedig eléggé rászokott. Általában olyanok a napjaink, hogy ha éppen fizetés volt és van pár napig pénz akkor nincs semmi gond, lehet vele beszélgetni nincs rossz kedve stb. Viszont azokon a napokon mikor már talán át kell menni szomszédhoz kéni egy pohár cukrot vagy valami mert nincs rá pénz akkor általában egész nap elviselhetetlen, begyógyszerezi magát és nem tudom mit kezdjek ezekkel a helyzetekkel. Persze megértem, hogy milyen a helyzet de ő erre mindig csak rátesz egy lapáttal. Szerintetek mit tudnék én tenni annak érdekében, hogy segítsek rajta?2011. ápr. 21. 19:07
1/5 anonim válasza:
Vállald át, h te mész heleytte kölcsönt kérni.
2/5 A kérdező kommentje:
Igazság szerint az apám felőli nagyszülők 1emelettel laknak fölöttünk egy 4emeletes házban szóval ez még csak nem is...'ciki' annyira, de ha nincs még ha kaja van de pénz nincs is anyám úgy veszi ezt mintha a világ vége lenne. Eddig úgy ezt ...nem vettem figyelembe, régen is ilyen volt csak nem ilyen gyógyszerezős szinten.
2011. ápr. 21. 20:04
3/5 anonim válasza:
Próbáld meg minél jobban tehermentesíteni, meg ha jobb passzban lesz, beszélj vele erről. Ha depressziós, próbáld rávenni, hogy menjen el a háziorvosotokhoz, aki beutalja pszichológushoz - akkor ingyenes.
Nem tudom, idén igényeltél-e ilyeneket, de ha nem, akkor javaslom:
- az önkormányzatnál szociális támogatást, amit a felsőoktatásban tanulók kapnak
- Bursa Hungarica
Az a pár ezer forint is sokat segít, gondolom neked nem kell mondanom.
4/5 anonim válasza:
te is vállalhatnál valami melót.
Én megértem anyudat.Bár, nem jó úton halad az biztos.Valamit tenni kell, hogy ki kerüljön a kátyúból...
5/5 anonim válasza:
Bárkitől kér is kölcsön az ember, azt mindig nagy szégyenként éli meg. Nem csodálom, h ide jutott szegény anyukád. Ha már dolgozni lusta vagy (a "passzív vagyoknak" ugyanis ez a megfelelője) akkor legalább diákhitelt vegyél fel. Majd te visszafizeted, ha dolgozol, de legalább anyukádat megvéded az idegösszeomlástól és gyógyszerfüggőségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!