Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám a hangom képezni...

Hogyan tudnám a hangom képezni itthon?

Figyelt kérdés

Azt kérdezem aki foglalkozik az énekléssel...technikák és ügyes praktikák érdekelnének hajlításokkal kapcsolatban...Ti hogyan csináljátok őket?

15 vagyok és imádok énekelni de a szüleim nem akarnak beíratni zenesuliba meg semmi..:(

köszi a válaszokat előre is..:]

2009. aug. 2. 21:24
 1/10 anonim válasza:
83%

Ha néhány alapdolgot meg tudnál tanulni hangképzés tanártól, onnantól már otthon is tudnád azt gyakorolni. Gondolok itt leginkább a légzéstechnikára, ami az alapja az egésznek, és nem egy könnyű dolog.

Kezdetnek próbáld meg, hogy me a hasadba vedd a levegőt, hanem a mellkasodba és a hátad- a lapockád emelkedjen meg vele, majd fokozatosan ereszkedjen. Ne a szádon vedd a levegőt, mert attól "szőrös" lesz a hang - nem tiszta, hanme fátyolos. Csukott szájjal az orrodon vedd. A szájpadlásod emelkedjen közben, üreges legyen a szád, és a gégéd lefelé mozogjon, szóval távolodjon a kettő, teret készítve így a hangnak.

2009. aug. 3. 21:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Menj zenesuliba, nem olyan vészes a tandíj, a mi zeneiskolánkban pl egy csomó magánénekesnek fizeti a sulija a "tandíjat". 15 évesen még mutálhatsz egyébként, szóval az énekléssel óvatosan(konziban ezért is veszik fel szolfézs szakra az énekeseket, és énekelni csak később kezdenek). Az autodidakta tanulásban az a baj, hogy nem olyan hallja aki ért hozzá, nem véletlen van teli olyan hamis énekesekkel a megasztár, akik 10 éve énekelnek. A hajlításokhoz egyébként, baromi sok skálázás kell, hogy tudd honnan-hova akarsz megérkezni.

egy konzis

2009. aug. 3. 22:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi..

de a zenesuliról lemondhatok mert apu nem rajong érte ezért nemmehetek..:'(

2009. aug. 4. 10:33
 4/10 anonim ***** válasza:

22:48 vagyok

Apud miért nem rajong érte? Rossz tapasztalatok? Próbáld meggyőzni.

Véleményem szerint ilyen szinten a zeneiskola a tanulás leghatékonyabb módja, jobb mint a magántanár, mert sokszor ki is kell állnod közönség elé.

Jó éneklést!

2009. aug. 4. 10:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát nemtudom szerintem apu nemhiszi h lehetne ebből vamalmi vagy h jó hangom van..:/

Bevallom hallottam már szebb hangot is mert az kivolt már képezve de ha képeznénk az én hangom is lehet az enyém is olyan lenne..

De azért köszönöm..^^

2009. aug. 5. 10:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Csakis énektanárral, keress egy énektanárt.

Én 10 éve énekelek, színpadon, sikeres gospel kórus tagjaként, és nekünk is van egy hangképző énektanárunk.

2009. aug. 5. 15:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Na és ha megbeszéled édesapáddal, hogy megkérsz egy tanárt, hogy hallgasson meg, és mondjon véleményt? Azt meg tudja mondani, hogy van-e értelme képezni a hangodat, vagy nincs.
2009. aug. 5. 16:33
 8/10 A kérdező kommentje:

ez jóötlet..:P

köszönöm..^^

2009. aug. 5. 19:23
 9/10 anonim ***** válasza:

11:07 - Nem egészen, mert az éneklés egy komoly munka, ha valaki rendesen csinálja, a színpad felelősség, és a közönség csak azt látja belőle, hogy egy nagy buli, de a háttérmunka, hogy az a produkció egy jó buli legyen, azért nem egy csettintésre lesz olyan. Mi nagyon sokat dolgozunk, a zenekar meg az énekesek is, akár felvételről, akár fellépésről van szó, és ugyanúgy megdolgozunk egy 10-20 fős közönségért, mint egy 500 fős vagy nagyobb tömegért. Ha rontunk, úgy kell javítani, hogy ne tűnjön fel, arcra se szabad mutatni, mert a műsor nem állhat meg.

Szóval, kérdező, keress először is egy énektanárt, mérd fel, van-e benned tehetség, és ha úgy döntesz, hogy ezt te komolyan akarod csinálni, akkor tudd, hogy ez komoly háttérmunka is, és így csináld. Ne csak a jó bulit lásd!

2009. aug. 6. 11:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Tudom miről beszélsz mert kb 10 éve járok kóruaba de még úgy sosem mertem kitűnni..:S
2009. aug. 6. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!