Hogyan tudnám képezni a hangomat?
Figyelt kérdés
Sajnos egy énektanár számomra túl drága,de szeretek énekelni,annyira nincs rossz hangom,csak hát tudni is kéne...:)
hogyan tudnám itthon fejleszteni az énektudásomat?
2010. júl. 25. 23:46
1/5 anonim válasza:
Hátőő...Keress rá youtube-n mondjuk valami szép dalra amit egy jó hangú nő esetleg férfi énekel,és próbáld utána énekelni..bár szerintem van olyan karaoke amiben nem csak a szövegnek,de a hangmagasságnak is jónak kell lennie,azt is meg lehetne próbálni :P
2/5 anonim válasza:
Skála éneklése minden órában! És ez nem vicc! Híres énekesek mindig skáláznak! Ez alapján van az is, hogy mennyi hangot tud valaki kiénekelni tisztán. Ezzel lehet fejleszteni! Operaénekesek fellépés előtt ~1 órán keresztül csinálják!
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
de honnan tudom hogy nem hamis-e?Mármint valószínűleg az mivel sose voltam tanárnál...
2010. júl. 26. 11:18
4/5 anonim válasza:
Ha egy hangot tisztán vissza tudsz adni, akkor vmilyen hangszer segítségével meg tudod állapítani a hangterjedelmedet. Tenor vagy szoprán...egyik ffi, másik női hang. (Én lány vagyok, mégis egy tenor hangmagasságában énekelek, de ettől tekintsünk el, nagy meghökkenések tárgya vagyok.:D:S)Ha fiú vagy, lehetsz basszus, bariton, tenor; ha lány, akkor alt, mezzo, szoprán. Ez a 3 alap (a legmélyebbtől a legmagasabbig). Ha nem tudod visszaénekelni a megadott hangokat, akkor csak tanár v hozzáértő segítségével állapít6od meg, mekkora az ambitusod (=hangterjedelem). A légzéstechnikát nem nagyon le lehet leírni, mutatni kell. A lényeg talán annyi, hogy az orrodon vedd a levegőt, alkalmazd a hasi légzést! (Ez főleg akkor nehéz, ha lány vagy, mert a nők régen le voltak szorítva a fűzővel, így rászoktak a mellkasi légzésre.) Remélem, tudtam segíteni vmennyit. :-)
5/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
egy barátnőmtől megkérdeztem(aki jár énektanárhoz)hogy rossz-e a hangom,és azt mondta h csak néha hamis,de tök jó mert áttudok váltani...vagy vmi ilyesmi :)
2010. júl. 27. 11:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!