Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a határon...

Mi a véleményetek a határon kívüli magyarokról?

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 14:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Utolsó: már miért "szenvednének" a "trianoni" magyarok? Akiket én ismerek, köszönik, jól érzik magukat. Akik ott élnek, már mind oda születtek. Nem hiszem, hogy kérnének a sajnálatunkból.

A másik meg, hogy azok a magyarok, akik el akarják hagyni Magyarországot, és külföldön akarják szerencséjüket és boldogságukat megtalálni, az meg az ő életük, joguk van hozzá. Ne sajnáld őket, de irigykedni sem kell rájuk.

2012. szept. 25. 16:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Ööö... nyilván írásban nem érződik a hangsúly, utolsó.
2012. szept. 25. 17:17
 13/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

mint irtam, én azt hallottam, hogy Magyarországon nehezen fogadják be a határon túli magyarokat.

ugye nehéz, mivel itt is csúnyán lenézik az embert (már ahol én lakom). vannak olyanok, akik higgyétek el, szivesen kinyirnának itt minket, de mindenféleképp hátrányban részesül a magyarok nagy százaléka itt.

úgyhogy igazából ide se tartozunk, meg oda se.

2012. szept. 25. 17:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez így van, kedves kérdező. A nemzeti kisebbség igazából ide se tartozik, meg oda se. De ez nem csak a magyarokra igaz, más kisebbségekre is. Olyanok, mint az elvált szülők gyerekei.
2012. szept. 25. 19:25
 15/15 anonim ***** válasza:
...ezért aztán az ember vagy asszimilálódik, vagy örökre kisebbségben marad. Az én szláv és germán őseim ezt tették, én meg már teljesen magyar vagyok, a szüleim is, a gyerekeim is. Így jár mindenki, vagy kesereg. Én nem kesergek, teljesen jó itt magyarnek lenni.
2012. szept. 25. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!