Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a határon...

Mi a véleményetek a határon kívüli magyarokról?

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 14:05
1 2
 1/15 Andizsuzsi ***** válasza:

Úgy általában, vagy konkrétan?

Több ismerősöm és rokonom is él a határon kívül. Ahány ember, annyi féle.

Már megbocsáss, de ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy mi a véleményem a bálnákról.

2012. szept. 25. 14:08
 2/15 A kérdező kommentje:

sokszor hallom, hogy azokat akik odaköltöznek Magyarországra, elég nehezen fogadják be, sőt le is nézik őket.

ilyen szemszögből lennék kiváncsi.

2012. szept. 25. 14:10
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem tudok véleményt alkotni róluk, mert nem ismerem őket. Véleményt csak olyanról alkotok, akit ismerek, láttatlanban nem.
2012. szept. 25. 14:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Elég vegyes véleményem van. Nagyszerű embereket is ismerek a határon túlról, meg aljas söpredéket is egyaránt. És a két szálsőség között számtalan átmenet előfordul. Nem tudnék egységesen véleményt mondani a határon túli magyarságról.
2012. szept. 25. 14:32
 5/15 anonim ***** válasza:
ugyanaz mint azokról a magyarokról akik itt élnek
2012. szept. 25. 14:41
 6/15 anonim ***** válasza:
én gratulálok nekik hogy nekik sikerült. én is minél hamarabb el akarom menni ebből az országbók. ha befejezem a sulit akkor tuti kimegyek és külföldön folytatom az egyetemet vagy valami ilyesmi. és most engem is le lehet nézni hogy jajj meggyalázom az országot,cserben hagyom azt emiért az ősök annyit harcoltak. ha lenne munka és és rendes fizetés tuti itt élném le az életem. 16/l
2012. szept. 25. 14:44
 7/15 anonim ***** válasza:
32%
Remélem, hogy erkölcsösebbek jönnek majd ide a helyedbe, 6-os. Isten veled!
2012. szept. 25. 14:46
 8/15 Andizsuzsi ***** válasza:

"én gratulálok nekik hogy nekik sikerült"

A történelem könyveidet még egy kicsit lapozgassad. Nem vagyok benne biztos, hogy ők is sikerként élték meg.

(amúgy a kérdés nem az itthonról kiment magyarokról, hanem a Trianon után leszakadt területeken élőkről szól.)

2012. szept. 25. 15:03
 9/15 anonim ***** válasza:
48%

Én nagyon sajnálom őket, amiért elvesztették a hazájukat.

Ha most azt mondanák nekem, hogy ez a hely, ahol élek gyerekkorom óta, többé már nem Magyarországhoz tartozik elmondhatatlan fájdalmat éreznék.

Szerintem borzalmas dolog elszakítani egy embert a hazájától. Feldolgozhatatlan.

Egy idő után persze megszokod, és próbálsz alkalmazkodni...megismerni az új nyelvet, kultúrát... De valami megtörik, nem lesz ugyanolyan, nem lesz az új ország a TE ORSZÁGOD. Mindig kívülállónak érzed magad... (Identitászavar)

Kívánom hogy egyszer vissza kapjuk az elvett területeket, és a magyarjaink újra Magyar földön élhessenek!

2012. szept. 25. 15:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Érdekes probléma: áll az ember, hazáját elvették, idegen földre került, szörnyen nehezen szokja az idegen kulturát. Szegény a lelke és szenved. Magyar ember. Sajnáljuk.

Más ember meg fogja magát, felkerekedik, tesz a Hazájára, habzsolja az idegen kulturát, és néha hazajár hencegni a lúzer ittmaradottaknak. Magyar ember. Nem sajnáljuk.

2012. szept. 25. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!