Mi a véleményetek a határon kívüli magyarokról?
Úgy általában, vagy konkrétan?
Több ismerősöm és rokonom is él a határon kívül. Ahány ember, annyi féle.
Már megbocsáss, de ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy mi a véleményem a bálnákról.
sokszor hallom, hogy azokat akik odaköltöznek Magyarországra, elég nehezen fogadják be, sőt le is nézik őket.
ilyen szemszögből lennék kiváncsi.
"én gratulálok nekik hogy nekik sikerült"
A történelem könyveidet még egy kicsit lapozgassad. Nem vagyok benne biztos, hogy ők is sikerként élték meg.
(amúgy a kérdés nem az itthonról kiment magyarokról, hanem a Trianon után leszakadt területeken élőkről szól.)
Én nagyon sajnálom őket, amiért elvesztették a hazájukat.
Ha most azt mondanák nekem, hogy ez a hely, ahol élek gyerekkorom óta, többé már nem Magyarországhoz tartozik elmondhatatlan fájdalmat éreznék.
Szerintem borzalmas dolog elszakítani egy embert a hazájától. Feldolgozhatatlan.
Egy idő után persze megszokod, és próbálsz alkalmazkodni...megismerni az új nyelvet, kultúrát... De valami megtörik, nem lesz ugyanolyan, nem lesz az új ország a TE ORSZÁGOD. Mindig kívülállónak érzed magad... (Identitászavar)
Kívánom hogy egyszer vissza kapjuk az elvett területeket, és a magyarjaink újra Magyar földön élhessenek!
Érdekes probléma: áll az ember, hazáját elvették, idegen földre került, szörnyen nehezen szokja az idegen kulturát. Szegény a lelke és szenved. Magyar ember. Sajnáljuk.
Más ember meg fogja magát, felkerekedik, tesz a Hazájára, habzsolja az idegen kulturát, és néha hazajár hencegni a lúzer ittmaradottaknak. Magyar ember. Nem sajnáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!