Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez mennyiben változtatná meg...

Ez mennyiben változtatná meg az életeteket? (A többi lent! )

Figyelt kérdés

Sok ismeretterjesztő műsort néztem meg a Párhuzamos univerzumokról,húrelmélet,stb..

Arra gondoltam ha egyszer tényleg bizonyítékot is találnak rá hogy az elméleteik igazak akkor az azt jelentené hogy a mi univerzumunkon kívül még végtelen sok létezik.

Ez a dolog azért fontos mert a végtelen lehetőségeket is magukban hordozzák, azt is hogy reális esélyt ad bárminek a létezésére! Itt arra gondolok hogy akkor statisztikai esélyt ad Isten,mágia,létezésére akár nálunk akár egy tőlünk nagyon távol lévő univerzumban!

Lehet hogy akkor Darth Véder is valahol a távolban most is összelihegi éppen a sisakját! :D

A viccet félre téve komoly a kérdés! Ez a felfedezés alapjában változtatná meg életünket mert ha tényleg végtelen db univerzum van végtelen lehetőségekkel akkor abba beleszámít az is hogy lehet egy olyan hely ami éppen sok ember rémálmát is képviselné!

Szóval csak az érdekelne hogy miként látnátok akkor a világot hogyha tudnátok hogy bármi megtörténhet benne ha még csak itt nem is de máshol igen!?

2012. szept. 25. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Miért kell más dimenziókba menni ahhoz, hogy bármi megtörténhessen? Nem elég az a több milliárd eddig felfedezetlen csillagrendszer, ami a miénkben van?

Ahogy te fogalmaztál, "statisztikai esély" pedig más dimenziókban sincs arra, hogy a természet törvényei megsérüljenek.

2012. szept. 25. 10:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Semennyiben. Azon túl, hogy a felvetés pusztán elméleti, ez nem olyan, mint egy nagy kastély. Szabadon mászkálhatsz a termekben, ahol éppen megtetszik eltöltesz egy kis időt.

Nem akarlak megbántani, de tudod az ismeretterjesztő műsorok eredményes nézésének van egy láthatatlan feltétele. Mindegyikhez tartozik egy tudásszint, amely alatt megérteni nem, csak félreérteni lehet. Anélkül, hogy ezt észrevennéd. A húrelmélet helyes megértése sajnos megkövetel bizonyos matematikai és fizikai ismereteket, ezek az érettségi szinten kicsit túl vannak.

2012. szept. 25. 10:43
 3/11 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló értem hogy mit akarsz mondani és nem tény ként kezelem ezeket a dolgokat!

Írtam is a leírásban "hogy ha bizonyítékot találnak az elméleteik helyességére"!

Azt is tudom egy ha megtudnánk azt hogy ezek a dolgok valósak akkor nem lehet csak úgy kiruccanni oda családi autóval vagy bármi! ;)

Csak az hogy tudod hogy amit eddig valaha képzeltél el dolgokat amit tudsz hogy nem lehet megvalósítani az valahol távol képezheti a valóság részét! :)

2012. szept. 25. 11:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmiben nem változtatná meg az életünket.

Ha bebizonyosodik, hogy igaz, az azt jelenti, hogy most is igaz, tehát kezdetektől fogva így van...

Észrevetted?

Nem.

Ha holnap megmondják, hogy ez van, észre fogod venni?

Nem.

2012. szept. 25. 12:02
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Nem hiszek abban,hogy ilyen csodák léteznek,túl szép,hogy igaz legyen.Marad a reális valóság,a dögunalom,a nyomor,meg amiben hiszel oszt csá.
2012. szept. 25. 12:24
 6/11 A kérdező kommentje:

Semmiben nem változtatná meg az életünket.

Ha bebizonyosodik, hogy igaz, az azt jelenti, hogy most is igaz, tehát kezdetektől fogva így van...

Észrevetted?

Nem.

Ha holnap megmondják, hogy ez van, észre fogod venni?

Nem.

Kedves 4/5-ös válaszoló ha megnézed azért érdekesebb az ügy mert most jelenleg azért nem igaz, mert ugye nem igazolták amíg ez nem történik meg addig nem is foghatnánk fel hogy úgy jelenleg is van ha nincs rá bizonyíték ezért is kellenek!

Én azért kérdeztem mert jelenleg az a bizonyított hogy ezek nincsenek! De ha egyszer megtudjuk hogy valóban léteznek csak akkor gondolkodhatunk el rajta hogy akkor már eleve léteztek is! ;)

2012. szept. 25. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

nekem semennyiben

én Isten gyermeke vagyok minden az enyém :)

a mindennél meg nincs több

2012. szept. 25. 13:31
 8/11 anonim ***** válasza:

A világban a dolgok nem attól keletkeznek, hogy az ember felfedezi őket. Ha tényleg olyan szájenszfiksönösen lehetne közlekedni a világok között, hogy belépsz egy kapuba és kijössz a másik oldalon, akkor is kellene több száz év, míg egyáltalán kifejlesztik az ehhez szükséges technológiákat. Az elektromos áramot is már több száz éve ismerik, de a mikroprocesszorokig csak az elmúlt évtizedekben jutottak el.

A dimenziókról pedig annyit, hogy azok nem úgy vannak, hogy itt van egy, amiben mi vagyunk, meg párhuzamosan ott egy másik, meg harmadik. Ezek folytonosan töltik ki a "teret". A mi világegyetemünk sem úgy néz ki, hogy itt egy sík, meg ott vele párhuzamosan egy másik, és a kettő közt ugrálnak a részecskék, hanem folytonosan mozognak.

2012. szept. 25. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:

"Én azért kérdeztem mert jelenleg az a bizonyított hogy ezek nincsenek!"

Ezt meg hogy érted?

"De ha egyszer megtudjuk hogy valóban léteznek csak akkor gondolkodhatunk el rajta hogy akkor már eleve léteztek is!"

Kicsit nyakatekert vagy, nem gondolod?

Most gondolkodunk rajta, hogy létezik-e.

Ha nem létezne, hogy tudnánk gondolkodni rajta?....

2012. szept. 25. 13:58
 10/11 A kérdező kommentje:

(Most gondolkodunk rajta, hogy létezik-e.

Ha nem létezne, hogy tudnánk gondolkodni rajta?....)

Ezzel azt akartam kifejezni hogy most amit kérdeztem is az még csak felvetés és a kérdés is úgy szól hogyha beigazolódna feltevés akkor mi lenne!

A mostani helyzetre gondoltam hogy amíg az az elv az elfogadott miszerint csak az univerzum van vagyis "egy világmindenség" úgymond addig most nem lenne érdemes elgondolkozni azon hogy ha egy multiverzum része a mi univerzumunk hogy már eleve volt ez amíg egyáltalán nem bizonyos hogy tudjuk azt hogy most is abban vagyunk-e!

Na jó már nem tudom neked egyszerűbben leírni, amúgy a kérdésed is eleve nyakatekert volt számomra amire csak ezt a választ tudtam adni! Sajnálom de így gépen keresztül nem tudom úgy leírni a gondolatim ahogyan az a fejeben vannak hogy érthetőbb legyen! :)

Azért köszönöm hogy foglalkozol ennyit a kérdésemmel! :)

2012. szept. 25. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!