Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek miben változtatta meg...

Nektek miben változtatta meg a válság az életeteket?

Figyelt kérdés

Csupán kíváncsiságból tettem fel a kérdést, ugyanis eléggé emelkednek az árak.. Nálunk például sokkal feszültebbek lettek a szüleim, nehéz minden fontosabb dolgot megvenni úgy,hogy még legyen otthon tartalék pénz is... Kevesebb a kaja, legalábbis csak azt vesszük meg, ami tényleg fontos.. stb... még sorolhatnám:)

Ti miben éreztek változást?

2012. ápr. 30. 00:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Olcsóbb albérletbe költöztem, leszoktam a sminkelésről, hajfestésről. Új ruhát csak az elszakadtak pótlására veszek néha. Bulizni nem járok már, csak évene 1-2 alkalommal. Az esküvőt, gyerekvállalást kitoltuk, nincs rá keret. Kb. ennyi :) :(
2012. ápr. 30. 00:27
 2/14 A kérdező kommentje:

Annyira rossz mert nekem is sok mindenről le kellet szoknom.. :/ Pl én sem festetem a hajam, sminkes cuccaim régiek, nem rakatok fel műkörmöt, kozmetikushoz akkor járok ha már nagyon muszáj, és a ruhatáram is egyre szegényesebb...

Nagyon elegem van abból, hogy megszorítások között kell élnie a magyar embernek:S

2012. ápr. 30. 00:37
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

új ruhám 2 éve nincs. nem egy nap, egy héten kajálok 1500 ft-ból. ha megkívánok valami édességet és vagyok olyan bolond hogy megveszem, 2 napig nem tudok kaját venni magamnak. 2 gyógyszert kell szednem. hol az egyiket váltom ki, hol a másikat, attól függ, mim fáj éppen.

mozi, színház, buli - álom. a fantáziámra bízom a szórakoztatásomat.

buszozás nuku, 80 percet sétálok oda-vissza.

de lesz@rom, álmomban a tengerparton sétálok és 2 muki legyezget miközben valami koktélt iszok :D

2012. ápr. 30. 00:52
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
A férjem idegbeteg lett, a munkahelyem pedig megszűnik.
2012. ápr. 30. 01:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Semmiben, még azt se mondom hogy több lett a sopánkodó ember, ugyanis ez mindig is szokásban volt.
2012. ápr. 30. 01:18
 6/14 étoile et lune ***** válasza:
91%
Három éve nincsenek új cuccaim, a családban jó páran haragban vannak a pénztéma miatt (még testvérek is), az anyukám külföldön kényszerül dolgozni, széthullóban a család, reggel-este kiflit eszek, hetente-kéthetente kapunk levélkét végrehajtótól, a gázt egy hónapja lezárták, és sosincs tartalék pénzünk. Kábé ennyi. De azért pozitívan állok az egészhez.
2012. ápr. 30. 01:45
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

Korábban évente kétszer nyaraltam.

Most az erkélyen ülök egy limonádéval és egy könyvvel.

Abbahagytam a fogamzásgátlót.

Leszedettem a műkörmömet.

A hajamat negyedévente egyszer festem.

Új ruhám 2 éve nincsen.

Fogorvoshoz nem jutok el, mert ha lenne is 10 ezrem egy tömésre, félő hogy a doki kitalálja előtte hogy csinál 1-2 röntgent és azt már nem tudnám kifizetni...

Moziban idén még nem voltam.

2012. ápr. 30. 02:08
 8/14 anonim válasza:
91%

Állandóan jönnek a fizetési felszólítások, habár sosem maradtunk el semmilyen számlával...

Húst egy hónapban 1-2 alkalommal eszünk.

A kaja kimerül a zsíros kenyérben és a sült krumpliban.

Zöldséget, gyümölcsöt már régóta nem láttam.

2 éve nincs új ruhám. Megtanultam kiszedni a saját szemöldökömet.

Detto ugyan ez a nagyszüleimnél, azzal a különbséggel, hogy az egyik nagymamám állandóan öngyilkos akar lenni, mert nála tényleg nem marad annyi pénz sem, hogy enni vegyen.

Attól félek, hamarosan az egyetemet is abba kell hagynom, mert nem lesz pénz elutazni sem a koleszba, sem a koleszt fizetni...

21/N

2012. ápr. 30. 07:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Fogorvoshoz menj el mindenképp mert nehogy késöbb ki kelljen huzni! Én is sztkban voltam és csak mini lisat kellett fizetnem.

Nekem sincs már múkörmöm februárban voltam egy kuponos géllakkon a desewffy utcában na az olyan is lett 2 napig tartott a szín az egész része meg még mindig nő le mert a leoldásért is pénzt kérnek. Így lereszeltem amennyire tudtam és régi körömlakkal festegetem. Hajam már másfél éve nem festem pedig pár ösz haszálam van már.kajáldákbanmár nem eszem régen naponta ettem ott.most elborzadok az áraktól. Főzök.napközben meg beosztom amit a férjem vasarol kifli felvagott vaj mert csak ő dolgozik.

2012. ápr. 30. 07:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A ruhavásárlás nálam is minimálisra csökkent, illetve ugyanígy a húsevés is (mondjuk szerencsés vagyok, mert olyan nagyon nem is szeretem, de azért most már néha érzem, hogy hiányzik).

A tévéelőfizetést is lemondtam, most csak a 300 forintos alap csomagom van, igaz, amúgy se nagyon néztem, csak esténként a híradót.

Szórakozni szintén kevesebbet járok.

2012. ápr. 30. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!