Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ötlet, ha egy...

Szerintetek jó ötlet, ha egy 18-20 éves fiatal szülők nélkül megy nyaralni?

Figyelt kérdés

Én is 19 éves vagyok, és azt vettem észre, hogy a nyugati gyerekeket simán elengedik a szüleik külföldre, felnőtt felügyelet nélkül. Például a Balaton tele van olyan németekkel, ahol a 4 közül csak 1 nagykorú, a többi 16-17 éves. A Szigeten is van egy csomó francia, akik szülők nélkül jöttek.

A legdurvább Görögország, ahol egy csomó brit, svéd nyaral. Ők is 3-4 fős csoportokban jönnek, és általában csak az egyik múlt el éppen 18.

Ezt sosem értettem, egyrészt engem nem engednének el egyedül, másrészt nem is biztos, hogy elmernék menni. Még a Balatonra sem, nemhogy külföldre :S

Slusszpoén, hogy a többségük nem is tervezi meg az utazást. Egyszerűen eszükbe jut, megbeszélik, lefoglalják a szállást, jegyet, és 1 hét múlva már ott vannak.

Akkor most a nyugatiaknál hogy megy ez?

2012. szept. 19. 12:52
1 2
 11/11 ava87 ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy amikor annyi idős voltam, mint most te, már nem is a szüleimmel laktam, más városban dolgoztam, szóval nem is volt olyan kérdés, hogy elengednek-e, de olyan sem, hogy merek-e menni valahova. Mentem is, pl. fesztiválra Szlovákiába meg Csehországba haverokkal. Persze tudták a szüleim, hogy hol vagyok, de eszembe sem jutott engedélyt kérni :)
2012. szept. 19. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!