Melyik származáselméletben hiszel? Honnan ered a
magyarság?
Figyelt kérdés
A magyarság honnan származik?
Melyik nézetnek adsz igazat?
Finnugor? Szkíta? Hun? Avar? Ataisz? Párthus? Sumer? Vagy autochton lakosság voltunk?
Szerinted honnan származunk?
2009. júl. 30. 13:41
1/8 anonim válasza:
Egyiknek sincs elegendő mennyiségű bizonyítéka, egyesek meg nevetségesek.
Nem számít honnan jöttünk, az számít, hogy hová tartunk, mit csinálunk most, és jelenleg az ország egy nulla. Mindenki más udvarát kritizálja, ahelyett, hogy a sajátját tenné rendbe, túl sok a felvilágosulatlan ember és a csőcselék.
2009. júl. 30. 14:00
2/8 anonim válasza:
Szkíta-hun kereszteződés ;)
2009. júl. 30. 14:36
3/8 anonim válasza:
szerintem a szíriuszról, és menet közben kilencszer csavarodtunk :)
kicsit komolyabban:
nem mindegy, hogy honnan származtunk, kik a rokonaink?
semmilyen eredetelmélet nem segít a jelenlegi problémáinkon - ha magunk nem tudjuk megoldani, akkor teljesen mindegy a származásunk.
2009. júl. 30. 14:38
4/8 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem vagyok elfoglalva a jelenlegi problémákkal.....csak érdekel mások véleménye erről, de hát így nem megy h "nem érdekel"....akit nem érdekel az ne írjon, az írjon akinek van álláspontja a dologról.....nemtudom minek elkezdeni megint politizálni
2009. júl. 30. 15:01
5/8 anonim válasza:
Tudtommal már több elméletet is elvetettek azok közül, amiket felsoroltál. Én a finnugorról gondolom, hogy a legmegalapozottabb, de szerintem az igazság sosem volt kiderülni. Minél jobban megyünk az időben, annál valószínűtlenebb, hogy fény derül az igazi származásunkra.
2009. júl. 30. 15:29
6/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy a magyarság honnan ered, de a magyar nyelv valószínűleg finnugor eredetü.
2010. jan. 27. 12:42
7/8 anonim válasza:
DE DE DE! Igenis ahoz hogy a problémákat megtudjuk oldani muszáj ismernünk a múltunkat! Ez erőt ad. Mérhetetlen nagy erőt. A finnugor elméletet a habsburgok nevelték belénk tudatosan. Van egy aféle időcsúszás elmélet is. Nézz utána. A kitalált középkor néven találod pl a youtube-n. Én például a hun avar magyar elméletben hiszek.
2010. márc. 2. 22:48
8/8 A kérdező kommentje:
Az avar-magyar rokonságnak van alapja, de Illig elmélete a kitalált 300 évről viszont nem igaz. Tételesen tudom cáfolni minden pontját, magam is történész vagyok.
Még egyszer mondom: az avar-magyar rokonság/azonosság nem hülyeség, de Illig elmélete a "kitalált" 300 évről viszont az.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!