Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet hogy hülye kérdés, de a...

Lehet hogy hülye kérdés, de a mai világban mindenki megjátssza magát a másik előtt?

Figyelt kérdés

2012. szept. 12. 13:32
 1/5 Antimod ***** válasza:
92%

Bizonyos mértékig. Egyes szituációk megkövetelnek egy szerepet, közeli hozzátartozók előtt viszont jobban elengedheted magadat. Ez azonban nem csak a mai világra igaz.

Példa: egy kovácsnak "el kell játszania", hogy ő jobban ért a mesterségéhez, mint szaktársai. Ehhez egy szerepet kell felvennie. Otthon, a családja körében már érthetően nincs szüksége erre a szerepre, ott más szerepet vesz fel ("szigorú" apa, megértő házastárs, stb., de mégis természetesebbet).

2012. szept. 12. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen.

Sőt.

Magam részéről:

Én mindig magamat adom, ha valamihez nem értek, akkor elmondom, hogy mennyire vagyok jártas bizonyos dologban, és ha valaki jobbat tud, akkor vegye át az "irányítást"

A legrövidebb út az egyenes. az lenne a legjobb ha a nap 24. órájában nem cserélne szerepet rövid időre sem.

az őszinteséget mindennél nagyobbra tartom.

Zsömle/lány

2012. szept. 12. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:

sokan

amit Antimod írt a szerepekről az úgy van, de szerintem az nem megjátszás...mert a megjátszás az a nem őszinteség, esetleg egy önös cél elérése érdekében

de vannak kivételek

de attól függ, h én mit értek megjátszás alatt, meg te mit értesz alatta..

pl. ismerkedsz egy fiúval/lánnyal, persze, h az elején a legjobb formádat mutatod neki, az előnyös belső tulajdonságaidat domborítod ki...aztán később ha úgy alakul, akkor pont ő lesz az, aki mellett majd a legjobban el tudod magad engedni, de ez nem megjátszás szerintem

2012. szept. 12. 14:28
 4/5 dellfil ***** válasza:

Nem csak a "mai világban". Mindig, a múltban, jelenben, és a jövőben is így fog történni.

De NEM is mehet másképpen. Ez a "jelenség" elválaszthatatlan része az "értelmes" - önmagáról valamelyes elképzeléssel bíró - élőlények viselkedésének. (Is!) Mondhatnánk, az ember már csak ilyen. :D Aki nem így viselkedik (jobban mondva megpróbál nem így viselkedni) simán (és jogosan!) elmebetegnek titulálódik. És az is... (Ajánlott olvasmány: Benedek István Csineva)

dellfil

2012. szept. 12. 15:02
 5/5 anonim válasza:
igen
2012. szept. 14. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!