Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg a szüleim,...

Hogyan győzzem meg a szüleim, hogy engedjenek át másik suliba?

Figyelt kérdés
Most egy nagyon erős spanyol két tannyelvű iskolába járok. Csak most kezdtem ez a második hetem.De már most nem bírom,nem értek soha semmit,nagyon sok a tananyag és akkor mi lesz később?A tanár megmondta,hogy még szeptemberben mennyünk át máshova mert később már évet kell ismételni,azt nem szeretnék.Egy gyengébb iskolába szeretnék átmenni, a mostani suli számomra 11/10-es az a suli pedig kb 8.5/10es és nekem a 8as szint az erős,a jó. Hogyan győzzem meg anyukámékat,hogy engedjenek át?

2012. szept. 10. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, hogy nem győzöd ezt a sulit, meghaladja a képességeidet, és hogy nem szeretnél megbukni meg ilyenek, ezért jó lenne, ha egy kicsit gyengébb suliba mehetnél, ahol tudod tartani a számodra jó szintet.
2012. szept. 10. 19:42
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Mond meg nekik ,hogy elkell menned minden héten 1x a dohány utcába templomba.:D
2012. szept. 11. 15:13
 3/5 Quid pro quo válasza:
100%

Szia,

mindenképpen készülj a beszélgetésre. Alaposan gondold át, hogy milyen érveket szeretnél felhozni a váltás végett. Ne csak egyvalamit mondj. Ha kell akkor írj listát arról, hogy miért nem akarsz ott maradni. Mindenképpen mond el, hogy mire vágynál helyette. Ha esetleg kinézel előre egy iskolát az a legjobb! Mond, hogy az szimpatikus és azt jobban szeretnéd, és ha tudod támogasd meg azt is érvekkel, hogy miért.

Ne legyél ideges, és próbáld megőrizni a beszélgetés alatt a hidegvéredet, hogy lássák ezt komolyan gondolod, és fontos neked, és ezt próbáld meg kifejezni is.

Az sem árt ha utána nézel, hogy ehhez nekik mit kell tenniük, ha tudod készítsd elő a papírokat, hogy csak alá kelljen írniuk.

Gondolkodj egy kicsit az ő fejükkel is. Ők biztosan nem akarnak herce-hurcát, intézkedést. Lehet többet gondolnak annál mint amennyi szükséges. Ez könnyen megelőzhető ha te pontos infókkal rendelkezel arról mi kell az átjelentkezéshez. Meglehet az is, hogy szégyelnék, hogy nem bírod az "elit" sulit. Ezt is igyekezz eloszlatni azzal talán, hogy az sokkal szégyenteljesebb, ha bukdácsolsz, mintha egy könnyebb helyen jól teljesíthetsz.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe remélem segítettem!

2012. szept. 11. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsi, de nem a Bolyai 9.D-jébe jársz?
2012. szept. 11. 16:26
 5/5 A kérdező kommentje:

nem

károlyi mihályba

2012. szept. 11. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!