Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nevez valakit a saját...

Miért nevez valakit a saját baráti köre illetve családtagjai butának az élethez?

Figyelt kérdés

Ehhez a kérdéshez nagyon sok mindent hozzá lehet fűzni.Egy lány azt mondta a barátairól,hogy céltalanok,ezért buták,meg,hogy csak úgy megy a vak világba.Miközben róla is eléggé így tűnik.De végülis most akkor ki számít igazán butának az élethez?

(senki ne jelentsen fel a kategóriáért,mert igen is basszus,ide tartozik a kérdés,mert a környezet is nagyban meghatározza szerintem a gondolkodásmódot)

2012. szept. 10. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Ebből nem sokat tudtunk meg..

Hogy miért nevezi butának az élethez? Teljesen mindegy mennyire áll hozzá közel az illető, ha így gondolja! Ha annak nevezte, biztos azért, mert ez a véleménye! Ez volt a fő kérdésed!

Érthetetlen ez az egész, amit írsz!

2012. szept. 10. 21:50
 2/8 A kérdező kommentje:

A kérdést nem feltétlenül rájuk értettem,hanem általánosságban.Akkor megfogalmazom még egyszer:

Szerintetek ki a buta?(az élethez)

2012. szept. 10. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindenki. Van aki azert mert tul komolyan veszi ... van aki meg azert, mert nem.
2012. szept. 10. 21:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Első voltam, oké így már értem!

Szerintem ez nézőpont kérdése!

Aki céljait megrögzötten követi, az buta azok szerint, akik csak sodródnak! És fordítva!

2012. szept. 10. 22:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Na, én ismerek egy személyt, akiről mindenki azt hitte, nem sokra fogja vinni az életben. Most mindene megvan, párja, aki tiszteli, akivel szeretik egymást, egy lassan de biztosan épülő karrierje, van célja az életben és rendíthetetlenül halad felé. Van jövőképe. Rólam mindig azt hitték, hogy sokra fogom vinni, és most sehol semmivel itt állok ahol. Utolsókból lesznek elsők, elsőkből utolsók mondják.. én látom ezt. Senkit sem kell lenézni, lehülyézni.
2012. szept. 10. 22:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Gyakori eset, hogy a buták nézik butának a környezetüket. A butaság nagyon általános és relatív fogalom. Lehet valaki buta konkrét témakörökben, szakmai ágakban, de jó kapcsolatteremtő képességével mások átsegítik a nehézségeken, mert szeretik. Vannak okos zárkózott, sőt morcos emberek, akiket senki nem kedvel, ezért nem nagyon jutnak előre. A következetes ismeretszerzési igény és nyitottság (az emberek és a környezet minden jelensége felé) - valami ilyesmi jelenti azt, hogy az illetőt nem tartják butának és nem is az.
2012. szept. 11. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az buta az élethez, aki:

-nem tanul a mások kárán

-nem fogadja meg az idősebbek és tapasztaltabbak tanácsát

-nem tanul rendesen az iskolában (amikor pedig az iskolai tanulmányok igenis döntő részét képezik az alapműveltségnek)

-túl sokat törődik a külsejével (számottevő időt és anyagiakat fordít a megjelenésére)

-túl sokat szórakozik (túl sok az, ami a munka vagy a tanulás rovására megy)

-műveletlen, és nem is törekszik rá, hogy változtasson ezen

-nem a korának megfelelően viselkedik

-túl sok időt, pénzt, energiát fordít a divat követésére (nem csak öltözködésben, hanem pl. telefon, zenék, egyéb műszaki cikkek, autó, lakás, stílus stb. terén is)

2012. szept. 12. 11:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat,igazat adok nektek(bár nem mindenben)!

Mondjuk ez a téma nagyon szubjektív,nem is tudom,hogy hogyan lehet erre objektíven tekinteni.

2012. szept. 13. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!