Miért nevez valakit a saját baráti köre illetve családtagjai butának az élethez?
Ehhez a kérdéshez nagyon sok mindent hozzá lehet fűzni.Egy lány azt mondta a barátairól,hogy céltalanok,ezért buták,meg,hogy csak úgy megy a vak világba.Miközben róla is eléggé így tűnik.De végülis most akkor ki számít igazán butának az élethez?
(senki ne jelentsen fel a kategóriáért,mert igen is basszus,ide tartozik a kérdés,mert a környezet is nagyban meghatározza szerintem a gondolkodásmódot)
Ebből nem sokat tudtunk meg..
Hogy miért nevezi butának az élethez? Teljesen mindegy mennyire áll hozzá közel az illető, ha így gondolja! Ha annak nevezte, biztos azért, mert ez a véleménye! Ez volt a fő kérdésed!
Érthetetlen ez az egész, amit írsz!
A kérdést nem feltétlenül rájuk értettem,hanem általánosságban.Akkor megfogalmazom még egyszer:
Szerintetek ki a buta?(az élethez)
Első voltam, oké így már értem!
Szerintem ez nézőpont kérdése!
Aki céljait megrögzötten követi, az buta azok szerint, akik csak sodródnak! És fordítva!
Szerintem az buta az élethez, aki:
-nem tanul a mások kárán
-nem fogadja meg az idősebbek és tapasztaltabbak tanácsát
-nem tanul rendesen az iskolában (amikor pedig az iskolai tanulmányok igenis döntő részét képezik az alapműveltségnek)
-túl sokat törődik a külsejével (számottevő időt és anyagiakat fordít a megjelenésére)
-túl sokat szórakozik (túl sok az, ami a munka vagy a tanulás rovására megy)
-műveletlen, és nem is törekszik rá, hogy változtasson ezen
-nem a korának megfelelően viselkedik
-túl sok időt, pénzt, energiát fordít a divat követésére (nem csak öltözködésben, hanem pl. telefon, zenék, egyéb műszaki cikkek, autó, lakás, stílus stb. terén is)
Köszönöm az eddigi válaszokat,igazat adok nektek(bár nem mindenben)!
Mondjuk ez a téma nagyon szubjektív,nem is tudom,hogy hogyan lehet erre objektíven tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!