Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kulfoldon elek, es nem tudom,...

Kulfoldon elek, es nem tudom, hogy hogy illeszkedjek be? Teljesen elveszettnek erzem magam.

Figyelt kérdés

Mar 3 eve elek itt, a ferjem idevalosi, miatta jottem ide, van kozos gyerekunk is, de egyszeruen nem tudom megszokni. Sem az embereket, sem a gondolkodasmodot, ami itt van, nem tudom, hogy hogy tudnam magam a gondolkodasom megvaltoztatni, hogy jo legyen itt nekunk.

Tud valaki segiteni? Otletet adni? Fog ez valtozni?

2012. szept. 8. 23:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Melyik országban élsz?

Így hogy már nem vagy fiatal (nem arra gondolok hogy 50 éves vagy, csak nem bulizós 20as, mivel van gyereketek is), így elég nehéz, mert nem tudsz menni társaságokba, szórakozni stb. de mondd meg a férjednek hogy ez a probléma, mivel ismerős neki a terület, biztos tud majd valamit tenni ez ellen, esetleg majd mehettek közösen baráti társaságokba, esetleg "bulizni"

2012. szept. 8. 23:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A hely nagyon sokat számít, enélkül csak általános tanácsot tudok adni, konkrétat nem.

Aki külföldre megy, annak el kell fogadni az ottani szokásokat, helyesebben teszi, ha nem bírálja őket, hanem alkalmazkodik hozzájuk.

Keress hoobyt, amit szeretsz, hogy szórakoztatóvá és tartalmasabbá tedd az életed. Példák: komputer, sport, kondi, sakk, festegetés, kertészkedés stb.. Vagy vegyél egy varrógépet és bíbelőldj ruhák, kiegészítők varrásával.

Tanuld a nyelvet és a helyi történelmet. Ha vannak barátnőid, akkor meg is beszélheted velük, vagy a férjeddel, hogy mi miért van, hogyan alakult ki. Még az is lehet, hogy megtetszik néhány dolog.

Irodalom olvasása.

Járj múzeumokba, kiállításokra, tanulj hangszeres zenét...

Két csoportól meríthetsz, egyrészt általános, mindenhol végezhető tevékenység, másrészt a helyi lehetőségek.

Én is külföldön élek, Németországban február óta. Nekem ugyan a meló kitölti a napjaim, de ilyesmiket szoktam csinálni, ha ráérek. Sajnos én tök egyedül vagyok, már hiányzik a magyar szó,

Kirándulni is járhatsz, használd ki az alkalmat. Én bringázok a környéken...

2012. szept. 9. 02:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Tzolko jókat ír, de én még a sütés, főzésen kívül azt javaslom, hogy ne add fel a saját identitásod.

Te egy kultúrált magyar asszony vagy, aki bárhol megállja a helyét!

Aztán meg itthon sem fenékig tejfej manapság...

2012. szept. 9. 03:05
 4/9 A kérdező kommentje:

Koszi, hogy valaszoltatok.

Hollandiaban elunk. Igazabol nem a kulturalis szakadekkal van bajom, hanem a parom baratai es a koztem levo szakadekkal. Nem akarnak elfogadni, igy hiaba megyunk veluk barmerre is, velem ereztetve van, hogy nem kivanatos szemely vagyok.

Igen, megprobalom magam itthon elfoglalni dolgokkal, de nincsenek sajat barataim, ferjem baratai pedig nem szeretnek.

Es koszonom, hogy probaltatok segiteni! Igazan jol esik! :-)

2012. szept. 11. 16:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hollandia klasz hely. Igaz, én aránylag rövid ideig éltem ott, de nekem mindenki barátságosnak tűnt. Az idősebbek nem akartak németül beszélni, amíg ki nem derült, hogy nem német, hanem magyar vagyok, akkor rögtön tudtak németül és rendesek voltak.

Szerintem peches vagy, illetve hasonlítható otthoni helyzethez is, ha egy nő nagyon feladja korábbi életét és a férjhez igazodik minden szempontból, akinek a körei nem fogadják be teljesen.

Gyerek születése megváltoztatja a férfiakat.

Kövesd a hazai dolgokat, magyar tv, internet.

Meg amit már írtam, alakíts ki saját érdeklődési kört, le vannak ejtve...

Vígasztallak, ez gyakori, otthon is előfordulhatna, hogy a férfi társaság nem igazán fogadja be az asszonyt, szerintem ne szívd mellre.

Tudom, ezzel még az idegen világ is rátesz egy lapáttal, de próbáld meg pozitívan felfogni a dolgot.

Ha jó anyagi körülmények között éltek, rábeszélheted a férjedet, hiszen annyi holland, meg volt ndk-s német vesz telket a Balcsin, hogy járjatok Ti is haza gyakrabban és akkor minden könnyebb lehet, mert nem tépődnek el a gyökereid. Nem a víz mellett, hanem egy faluval arrébb,már

nagyon olcsó.

Sejtem én, mi bánt.

Én Swarzwaldban élek, itt most borzalmas szárazság dúlt, mert 3 teljes napig nem volt semmi csapadék, de aztán jött a szokásos megváltó eső...

Annyi minden idegen.

Én nemsokára arrébb pattanok, mert nem elég a pénz, hiszen azért jöttem ide, pénzt keresni. Bayernba megyek kissé több pénzért, még nem tuti, csak valószínű.

Hiszen annyi minden marhaság van, amitől jó kedvre derülhetsz.

Kezd a napot azzal, hogy beszólsz a tükörnek egy csízt. Aztán vegyél egy olcsó távirányítós helikoptert, nekem bejött, órákig lavíroztam a szobába. Remekül szórakoztam, csak sajnos rálépett egy tehén ( Kuchbach ban lakom, már Lahr része, kis falu)

Viditsd fel magad, mert akkor minden másképp lehet...

Szia

2012. szept. 12. 22:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja,bocs Kuhbach az tehénpatak szó szerint.

Szóval csak semmi depresszió. Vagányul...

2012. szept. 12. 23:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom a jo tanacsot! :-)

Ez maga mar felvidito volt! :-)

A hollandok aranyosak, kedvesek, idegenekkel nincs is bajom. A ferjem barati kore nem fogad be. Es akarhova megyunk kirekesztett vagyok. A volt felesege is ebbe a barati tarsasagba jar, es mindenki a volt feleseg baratja, baratnoje, igy nekem semmi eselyem baratsagot kotni ebben a tarsasagban, meg csak beszelgetni se akarnak velem, meg sem akarnak ismerni.

Ferjem eleinte harcolt, probalt segiteni, de most mar feladta, nem erdekli. Elmegyunk, en szarul erzem magam, allok mint f**sz a lakodalomban, es senki nem szol hozzam, aztan meg meg merges is ram, hogy miert nem beszelgetek. Eskuszom, probalom minden alkalommal, de mindig zart ajtokba utkozok. Tudom, ha ez magyarorszagon tortenik (mert tortenhetne ott is), akkor is nehez, de igy meg nehezebben elem meg.

Mar kialakitottam magamnak egy kis vilagot, ahol megtalalom a sajat boldogsagomat, de igazabol tarsas leny vagyok es vagyok emberekre, illetve vagyom arra is, hogy a kedvesem baratai is elfogadjanak.

2012. szept. 18. 12:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát cifra egy helyzet.

Gondolom, az ex sem rajong érted.

Itt csak egy megoldás van.

Szarva közt a tőgyét!

Össze kell vele barátkozni.

Milyen nyelven beszélsz velük? Csak nem hollandul?

Nekem uis.csak néhány szót sikerült megtanulni.

Szerintem tedd félre a az összes aggályodat, elegyedj vele szóba, kérdezz tőle, akár nyelvi,vagy helyi dolgokat és, ha válaszol dícsérd meg. Ilyeneket, hogy : Te olyan okos vagy, vagy milyen jól áll rajtad ez a ruha, király a hajad, - de hát a nők ezt vágják, kapásból.

Pofátlanul, ártatlan szemekkel, taktikusan. Esetleg még apróbb dolgokban kérhetsz is tanácsot a férjeddel kapcsolatban.

Ha beszól, vagy szenyózik, ne kattanj be, hanem nevess vele, ez a legjobb, lefegyverző taktika.

Döntsd el magadban, összebarátkozok a szemétládával és ha képes vagy ezt elhatározni, úgy gondolom, a többi már menni fog. A nők az ilyesmiben verhetetlenek.

De mondom, csak fapofával... Olvastál biztosan Mark Twaint, Tom Sawyer, utál kerítést festeni, de úgy csinál, mintha a világ legremekebb dolga lenne, aztán mindenki töri magát, még könyörögnek is neki.

Hát Rád is biztosan nagyon kíváncsiak, és ha a főkolompost megfékezed, a többi birka tolongani fog, hogy Téged szórakoztasson.

Nagyon megalázkodni, nem kell, De hát én tanítsak egy nagyszerű nőt, ilyenekre?

Mert biztosan kiválló vagy minden téren, ezt látatlanban tutira veszem, hiszen a férjed is Téged választott, mikor faképnél hagyta az exét!

Ez legyen benned, mert ez igaz, és akkor már menni fog.

De a többi tanácsom se felejtsd azért el, jók azok, annyi dolog van a világon, ami príma.

Nem tudom, miket szeretsz, ha nincs különösebb, próbálkozz.

Zene, festés, sport, (az külön jó, mert ha jól lefárasztod magad, minden tűréshatár megnő, ráadásul előbb utóbb külsőleg is meglátszik majd, ami önbizalmat adhat).

Lépésről, lépésre nyerd meg az apró csatákat, a kitűzött célokat.

És érezd magad otthon.

Ha látsz egy gyögyörű épületet, ne azt mondd, hogy ezek a hollandok milyen szépeket csináltak, hanem, hogy mi, európaiak, milyen klasszak vagyunk.

Járj képtárba, művelődj, olvass...

Rembrant és van dyck (jól írtam?) a világé, nem csak a hollandoké! A tied is és az enyém is.

Ami szépet látsz, az a tied is egy kicsit, úgy, mint otthon.

Jobb vagy Te azoknál, vagy ha nem, hát rosszabb biztosan nem!

Az elején csak óvatosan, finoman, érted ugye?

Aztán nevess is, meg a helikoptert ki ne hagyd, csak vigyázz a tehekekkel!

2012. szept. 18. 19:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Te olyan draga vagy! :-)

Koszi

2012. szept. 19. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!