Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » "elitebb" egyetemeken mennyire...

"elitebb" egyetemeken mennyire számítanak a társadalmi rétegződések?

Figyelt kérdés

Én nagyon szar helyzetből jöttem egy művészeti egyetemre, és úgy érzem, hogy egy kicsit kinéznek, lenéznek, nem állnak szóba velem. Valóban vannak enyhe problémák, magamat és a családomat is okolhatom....

A lényeg, hogy kicsit deszocializált vagyok, enyhén igénytelen, de nem tudom...

Az a helyzet, hogy első nap elég jól elvoltam egy lánnyal akivel randiztam, tökre beleéltem magam a "menőcsávó" helyzetbe, (az ágyában aludtam) másnap a pofámba kaptam a flegmázást később már azt is, hogy szálljak le róla. senki sem "barátkozik" velem, mert egy szarkupac vagyok sajna. nem vagyok az elit része, inkább a munkásosztályba tartozom. Úgy érzem akkor sem fog leállni velem egy ilyen lány, ha szexuálisan bejövök neki. Ha a társaságba nem tudok beilleszkedni nem fog felvállalni mint kapcsolatot.

Mit kezdjek ezzel az egész helyzettel? Milliomos sosem leszek, és valami komoly baj lehet mert már a gázabb arcok is lerázósak. Régen minden faszán ment, elfogadtak úgy ahogy vagyok, mert értettek... most meg úgy kinéznek mint valami fogyatékost.

2012. szept. 5. 23:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"A lényeg, hogy kicsit deszocializált vagyok, enyhén igénytelen, de nem tudom... "

Ezt kifejtenéd jobban?

Inkább ezen gondolkozz el, mert ez lehet az ok, nem pedig a "társadalmi rétegeződés".

2012. szept. 6. 03:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Miért nem keresel a saját társadalmi / anyagi rétegedben lévő lányt? Ez már ősanyáink óta bebizonyosodott, hogy hasonló anyagi helyzetű a hasonló anyagi helyzetűvel alakít ki legnagyobb eséllyel sikeresebb párkapcsolatot. Bár ha a felállásban a férfi vagyonosabb az persze mindig is előny volt (egy nő a saját gyerekeinek az anyagi biztonságát is szem előtt tartja ösztönösen, és nagy valószínűséggel választ gazdagabb férfit), és épp ezért 99%-ban nem működnek azok a felállások, ahol a nő gazdagabb és a férfi szegény - mert egy gazdag nőnek extra nagyok az igényei, amit a férfi nem tud teljesíteni se a nőre, se a nő leendő gyermekeire nézve.

Egy szóval: gazdagabb nővel úgyse lesz tartós a kapcsolatod, mert annyit nem tudsz neki a személyiségeddel adni, ami ellensúlyozza, hogy csóró vagy, és ami miatt nem egy biztonságos, gazdag faszit választana, aki mellett mind ő, mind a gyerekei biztonságban lesznek.

Válassz saját szinteden lévő csajt.

2012. szept. 6. 04:01
 13/17 nevem-senki ***** válasza:

Én is erről szeretnék többet megtudni: "A lényeg, hogy kicsit deszocializált

vagyok, enyhén igénytelen, de nem

tudom... "

2012. szept. 6. 07:33
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg két dolog közül választhatsz, gondold végig, hogy mit akarsz lépni, melyik állna hozzád közelebb, és milyen életet akarsz magadnak a későbbiekben...

1/ Elkönyveled, hogy a lány sznob és soha nem fog leállni valakivel, akinek "munkások" a szülei. Ezután hagyod a lányt a fenébe, olyan lányt keresel, aki elfogad, úgy ahogy vagy. Nagy valószínűséggel elkönyveled, hogy az egyetemisták 90% ilyen, mint ez a lány, így elkezdesz magadhoz hasonló lányt keresni, olyat, aki hozzád hasonlóan szintén kilóg a sorból, mert mondjuk szegényebb családból jön...

2/ Elgondolkozol vajon miért nem akar téged a lány. Ezenkívül ha fontos lett neked ez a kapcsolat, akkor elgondolkozol, hogy vajon mit kellene tenni, hogy akarjon?? Gondold végig hová akarsz tartozni, egész életedben egy munkás osztály rétegéhez, vagy az egyetem által kiemelkednél? Nem lehet (hozzá tenném nem egészen a te hibád, mert te ebben nőttél fel, ez neked a természetes), de mondjuk a lány szembesült a randijaitok vele, hogy te bizony az ő társasáságában nem tudnál hogy viselkedni, kilógnál a sorból, akár öltözködéssel, akár bizonyos tájékozatlansággal, akár némi nyersséggel, akármivel... Vedd sorra, hogy a lány szemében hibázhattál e valamin a randin, de a legjobb, ha őt kérdezed meg. Ha tényleg ki akarsz tőrni és változtatni akarsz, akkor megteszel érte mindent.

Mielőtt bárki elkezdi mondani, hogy szídom a munkásokat, azoknak írom, hogy én a kétkezi munkásokkal sokkal jobban kijövök mint a diplomásokkal, pont azért mert hiányzik belőlük ez a fajta sznobizmus, ami ebben a lányban van. Viszont mindenkinek el kell dönteni, hová tartozik, és bizony ha már tudod hová tartoznál, akkor tenni is kell érte, hogy oda tartozz!

A kérdésedre a választ pedig, hogy minden egyetemen van e osztályokon belüli tagolódás?? Szerintem nincsen: én társadalomtudományi karra járok: ott a kutyát se érdekli kinek mivel foglalkoznak a szüleid, milyen helyekre jársz szórakozni, milyen cuccaid vannak. Sok ismerősöm van pszichológia, gyógypedagógia, tanítóképző szakokon, ott sem téma az ilyen. Viszont vannak közgázos és jogász tanonc ismerőseim, ott ez számít. Pl.: egy szegényebb kolis szobatársam, aki a joggra jár, jóban akart lenni egy csoporttársával. A csoporttársa elküldte azzal a szöveggel, hogy nem vagyunk egy súlycsoportba.... A csoporttárs az ügyvéd család gyereke, minden nyáron Franciaországban él, csak mert megteheti, egy pólója többet ér , mint másnak az egész szekrény ruhatára... a szobatársam első diplomás lesz a családban, turiból öltözködik stb...

Egyébként én a művészetit kifejezetten olyannak tartanám, ahol tökmindegy ki honnan jön, hiszen a művészek olyan szabadlelkűek. Nincsenek művészeti egyetemről ismerőseim, de középiskolában nálunk elég sok művész arc volt... soha nem volt téma köztük, hogy kinek mit csinál az apucija, milyen cuccaik vannak...

Nem lehet, hogy te csináltál valami fatális hibát a randi alatt??? Származásodtól függetlenül...

2012. szept. 6. 11:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem hiszed el most, de jól jártál, hogy nem lett semmi komoly a csajjal.

Az most a legnagyobb feladat, hogy saját magadat elfogadd és megszeresd. Nem tudom, miért értesz az "igénytelen" kifejezés alatt, de ha arra gondolsz, hogy nem vagy "páwa", hát azt sose bánd!

Az iskolában, pedig tanulj, mert simán kivágnak az első szemeszter után, ha nem ütöd meg az elvárt szintet. Mindegy, hogy gazdag vagy szegény vagy.

2012. szept. 6. 14:33
 16/17 anonim ***** válasza:

nekem is furcsa, hogy művészetin ez téma. én olyan gimnáziumba jártam, aminek volt egy művészeti szakközép ága, és csomó barátom volt a művészetisek közül. náluk soha nem volt senkinek téma, hogy a másiknak mennyit keresnek a szülei, meg hányezres ruhája van. az emberkék ott eleve furcsa ruhákban jártak (amit sokszor saját maguk csináltak), állandóan rajzoltak meg festettek, és elvoltak az elrugaszkodott kis álomvilágukban, és nagyon befogadóak voltak mindenkivel szemben.

Lehet, hogy az igénytelenséged miatt taszítanak el maguktól, nem azért mert zavarja őket a különböző társadalmi réteged.

2012. szept. 6. 17:03
 17/17 anonim ***** válasza:

miért nem másoltad le a csaj FB-profilját és fenyegettél

meg a nevében néhány nőstény bodzaszedőt?! :)

2014. aug. 19. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!